Nikao i osmi nivo, a zgrada nema dozvolu, komšije brinu VIDEO

Često se dogodi da nelegalna gradnja ugrozi imovinu i bezbednost najbližih komšija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

18:26

Nikao i osmi nivo, a zgrada nema dozvolu, komšije brinu VIDEO
Screenshot/Prva

Takav slučaj zabeležili smo u Danijelovoj ulici u Beogradu.

Da se na adresi Danijelova 9 ipak nešto gradilo, svedoči objekat koji je podignut na osam nivoa. Zatekli smo pesak, brojne mašine, alate, toalet za radnike, koje ipak nismo zatekli. Nismo zatekli ni tablu za građevinskom dozvolom, koja je nekada postojala, ali je uklonjena.

Stambeno-poslovni objekat u Danijelovoj ulici broj 9, čija je gradnja počela u oktobru 2017. godine, gradi se iz dana, iako ne bi smelo. Investitori nisu dobili građevinsku dozvolu. Vojkan Sarić, koji živi odmah uz objekat, koji je i viši od planiranog, više puta je intervenisao kod nadležnih, ali bezuspešno.

"Mi smo sami podneli zahtev za rušenje objekata, mi ćemo finansirati, građani ove ulice. Nemamo ništa protiv,treba da se zida, ali u skladu sa lokacijskim uslovima, a ne da svako zida, gde hoće, kako hoće. Investitor je pobegao, trebalo je da pobegne na 3,5 metara od našeg objekta. On je pobegao na 2,90. Ugrozio je našu imovinu, i srozao vrednost naše imovine", kaže Vojkan Sarić.

Ne smeta komšijama sama činjenica da je objekat pored njih nelegalan. Sarići sumnjaju da im investitor krade struju. Uverili smo se i da se ograda između dve parcele urušila.

"Investitori kradu struju, kradu vodu. Ovo su naši strujomeri koji su izbačeni. Pre neki dan smo nahvatali čoveka koji sprovodi kablove. Da ja ne bih imao problema s distribucijom, mi smo im poslali dopis da reaguju."

Krajem prošle godine investitoru je naloženo da zaustavi gradnju i da u roku od sedam dana od prijema rešenja ukloni objekat. 10 meseci kasnije, na objektu se i dalje radi, iako je građevinski inspektor više puta zatvarao gradilište.

Kakva će biti sudbina objekta na adresi Danijelova 9 danas nismo uspeli da saznamo, jer nismo dobili nikakav odgovor ni od gradskih vlasti, ni od opštine Voždovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: