Položen temeljac, dogodine niče 276 stanova FOTO

U Veterniku je položen kamen temeljac za početak gradnje 276 stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske, koji imaju prebivalište na teritoriji grada Novog Sada.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2018.

16:15

Položen temeljac, dogodine niče 276 stanova FOTO
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

temeljac su svečano položili prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, i predsednik Komisije koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica.

Ukupna vrednost ove investicije, preciyirao je, iznosa 6,4 milona evra, a gradi se 276 stanova ukupne površine oko 20 hiljada kvadratnih metara, sa rokom zavšetka u novembru 2019. godine.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
On je dodao da je iz otkupa obezbeđeno još 30 stanova, da je započeta i izgradnja stanova u Futogu, a u proceduri projektovanje još 94 stambenene jedinice.

"Podsetio bih da je izgradnja stambenih jedinica deo sprovođenja stambenog programa kao najvažnijeg regionalnog programa za trajno rešavanje dugoročnog problema uz podršku međunarodnih organizacija i donatora. Republika Srbija je posvećena i u punoj meri posvećena resavanju dogovororenih obaveza", rekao je Dačić i dodao da dosadašnji rezultati obevezuju da se planovi sprovedu do kraja.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
"Cilj nam je da kada se završi ovaj program, da nema više ljudi sa statusom izbeglica u Srbiji“"; dodaje.

Napomenuo je da će se pristupiti rešavanju problema raseljenih lica sa Kosova i Metohije, jer oni nisu imali status izbeglica, a s obzirom na to, kakao je rekao,na to da mi KiM posmatramo kako deo Srbije.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
"Srbija je majka za sve Srbe"“, rekao je okupljenim građanima gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uz konstataciju : "Ako već ne mogu da se vrate na svoje, onda treba da im olakšamo integraciju u Srbiji“."

Vučević je podsetio da je Vernik jedno od najvećih izbegličkih naselja u Srbiji, a da će se raditi na tome da u budućnosti bude jedno od njalepših naselja.
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
"Evropska unija zajedno sa Srbijom obezbeđuje trajno stambeno rešenje za izbeglice iz ratova na ovim prostorima. Sa 232 miliona evra, EU je najviše doprinela“. Srbija dobro napreduje na ovom planu"“, rekla je Mateja Norčič Šamcar, iz Delegacije EU u Srbiji

Ona je najavila da će naredne dve godine biti izgrađeno nekolko hiljada novih stanova i zahvalila se predstavnicima lokalne vlasti na saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: