Srbija

Subota, 24.03.2018.

11:30

Šveđani obilaze Srbiju - kojem će se privoleti gradu?

Kompanija Rimaster iz Švedske u naredna dva meseca trebalo bi da odluči da li će fabriku graditi u lebanskom selu Bošnjace, u kome bi posao dobilo 600 ljudi.

Izvor: B92, Južne vesti, B.A.

Šveđani obilaze Srbiju - kojem će se privoleti gradu?
Foto: Thinkstock

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović izjavi je da je tokom ove nedelje održan sastanak sa potencijalnim investitorima iz Švedske koji su zainteresovani za ulaganje u ovu opštinu, pišu Južne vesti.

Na sastanku su dogovoreni neki detalji koji bi bili realizovani u toku 2018. i 2019. godine, a pogon bi trebalo da bude sagrađen na 5.000 kvadratnih metara u selu Bošnjace, rekao je Bogdanović.

U novoj fabrici bi u početki posao dobilo 300 radnika, a narednih godina još 300. Lokalna samouprava je investitorima ponudila da u prvoj godini budu oslobođeni plaćanja poreza i lokalnih taksi prema opštini Lebane - kaže Jović.

Još jedna poseta neimenovane švedske kompanijedogodila se ove nedelje jdnoj drugoj srpskoj opštini.

Predsednik opštine Paraćin objavio je na svom Fejsbuk profilu da je u četvrtak održan drugi sastanak sa predstavnicima švedskog preduzeća koje razmatra investiranje na teritoriji Srbije.

Paraćin je ušao u uži izbor sa još dve opštine sa juga, naveo je. “Prvi put su bili u našoj opštini prošle godine tokom juna, a njihov plan je da u objektu od 3000m2 zaposle kroz nekoliko godina oko 350 radnika”. Kako kaže Paunović, predsnost paraćinske opštine je “mogućnost da za njihove potrebe izgradimo proizvodnu halu u industrijskoj zoni, a naša mana - imamo manje nezaposlenih i veći prosek plata od opština na jugu Srbije sa kojima smo u konkurenciji”.

U međuvremenu je hala u industrijskoj zoni koju su razmatrali kao opciju za privremeni zakup do izgradnje njihovog objekta ovih dana izdat jednoj francuskoj firmi.

Zanimljivo je da je hala u industrijskoj zoni koju su razmatrali kao opciju za privremeni zakup do izgradnje njihovog objekta ovih dana upravo izdata pomenutim Francuzima,

“Mi smo u međuvremenu pronašli drugu mogućnost. Svi detalji dostupni javnosti mogu se dobiti preko Razvojne agencije Srbije čiji su predstavnici takođe bili u Paraćinu”, naveo je Paunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

7 h

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

12 h

Podeli: