"Došli smo da budemo velika kompanija u Srbiji" FOTO

Kompanija Bizlink otvorila je novi pogon u Prokuplju u kojem će biti zaposleno nekoliko stotina novih radnika.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

13:36

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Izvršni direktor Bizlink holdinga Feniks Teng poručio je da ta kompanija želi uskoro da postane velika kompanija u Srbiji.

"Ovo proširenje pogona je samo početak, a ubeđeni smo u uspeh. Danas još nismo velika kompanija u Srbiji, ali smo ambiciozni i želimo da uskoro postanemo velika komapnija ovde”, rekao je Teng obraćajući se nakon svečanog otvaranja.

Do pre dve godine, kaže, nikada nije bio u Evropi, a do novembra 2016. nikada nije bio u Srbiji, ali je, kada je došao ostao impresioniran ljudima, njihovim entuzijazmom i voljom da doprinesu da se uradi više i bolje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
"Ovaj projekat proširenja je za nas i obaveza da još više proširimo poslovanje u Srbiji”, podvukao je on i zahvalio Vladi Srbije na pomoći i podršci, jer se, kako je dodao, stvorila ključne uslove i okruženje da dobre kompanije, napreduju i rastu.

Jedan od rukovodilaca u Bizlinku Kristof Volf poručio je da je širenje kapaciteta fabrike logičan sled događaja i onoga što je zapoceto u Srbiji pre više od četiri godine, kada su započeli prenos operacija iz Slovačke u Srbiju.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Dodao je da će novi pogon biti nezavisan, imati sopstvene funkcije, a u planu je proširenje opsega proizvoda koji će se praviti u Prokuplju.

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović zahvalio je vlasnicima kompanije što su prepoznali Srbiju kao pogodno tlo za investiranje, kao i predsedniku Vučiću na tome što godinama radi na tome da obezbedi finansijsku stabilnost i pozitivnu privrednu klimu i pošalje poruku da je Srbija zemlja u koju vredi ulagati.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Ukazao je da je izgradnja auto-puta Niš-Drač veoma značajna za toplički kraj, kako bi bio još privlačniji investitorima i dalje se razvijao.

"To je naša razvojna šansa, da izgradimo novu industrijsku zonu, kako bismo imali šta da ponudimo investitorima i uveren sam da ćemo u tome imati podršku vlade, jer to znači rast i razvoj ne samo Prokuplja, već i svih ostalih opština, više radnih mesta i ostanak mladih", rekao je Simonović.

Poručio je vlasnicima kompanije da su vrata opštine za njih uvek otvorena, jer su na istom putu i imaju isti cilj - rast i razvoj.

Posao za 500 ljudi

U novom pogonu fabrike "Bizlink", koja proizvodi kablove za male kućne aparate, a u kojoj će u naredne dve do tri godine, pored postojećih 350 radnika, posao dobiti još 500 radnika.

Novi pogon, presecanjem vrpce svečano su otvorili predsednik Vučić i izvršni direktor "Bizlink" holdinga Feliks Teng.

Nakon toga Vučić se sastao sa rukovodstvom kompanije, a prethodno su mu pokazali postojeći pogon, a on je nakratko porazgovarao sa radnicima.

Među njima je 26-godišnji Ivan Jovanović, koji u fabrici radi dve i po godine i kaže da mu posao nije naporan.

"Rođen sam i ostajem u Prokuplju. Zadovoljan sam uslovima rada, plata je redovna", rekao je Ivan Tanjugu.

Zadovoljna je i Snežana Stojković iz Žitorađe, koja je u "Bizlinku" posao našla u novembru 2016. Iako putuje svaki dan od Žitorađe u Prokuplje, kaže da joj nije naporno, jer postoji organizovan prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: