Tri projekta za unapređenje IT u Srbiji

Beograd -- Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovaće potpisivanju ugovora za realizaciju tri projekta, ukupne vrednosti veće od 20 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Cilj ovih ugovora je unapređenje IT i naučno-istraživačke infrastrukture u Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ugovore za izgradnju lamele Elektronskog fakulteta u Nišu, Naučno-tehnološkog parka u Nišu i zgrade za projekat Verokio Instituta za fiziku u Beogradu, potpisaće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor Instituta za fiziku Aleksandar Bogojević.

Radovi na izgradnji lamele Elektronskog fakulteta i NTP u Nišu i projekta Verokio, deo su podrške Vlade Srbije i Saveta za inovaciono preduzetništvo i IT razvoju IT i naučne infrastrukture u Srbiji.

Pored ta tri projekta, planirana je realizacija još četiri projekta, od kojih su dva već započeta - izgradnja NTP u Novom Sadu i raspisan je tender za izradu projekta za novu zgradu Naučno-istraživačog instituta BioSens u Novom Sadu.

Dva projekta koja će biti pokrenuta su izgradnja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i zgrade za visoko obrazovnje IT inženjera u Beogradu.

Ukupna vrednost svih sedam projekata je veća od 50 miliona evra, navedeno je u saopštenje.

Vesti

strana 1 od 9310 idi na stranu