Vučić: Od prodaje Aerodroma očekujemo 350 mil €

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da očekuje da se naredne godine u budžet slije oko 350 miliona evra od privatizacije Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2016.

17:21

Vučić: Od prodaje Aerodroma očekujemo 350 mil €
Foto: Tanjug

"Ako to bude koncesija na 25-30 godina u državnu kasu će od aerodroma ući od 550 do 600 miliona evra", rekao je Vučić novinarima u Ćupriji na otvaranju fabrike kineske kompanije Evrofiber.

On je istakao da je budžet ove godine bio "malo razvojni, a više štedljiv", dok će naredne biti delimično razvojni, ali i dalje štedljiv jer ne treba zaboraviti da je Srbija i dalje u programu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Vučić je dodao da u 2017. očekuje investicije od 1,9 do 2,5 milijardi evra i da će one uticati na privredni rast.

"Sledeće godine privredni rast bi mogao da bude 3,5 odsto, a ako prosečan rast u narednih pet godina bude 3,2 odsto dramatično ćemo se približiti evropskim zemljama čiji rast, ukoliko ne interveniše Evropska centralna banka, može da bude oko 1,1 do 1,2 odsto", rekao je Vučić.

On je istakao da će na privredni rast uticati izvoz i "povećanje proizvodnje u svim firmama u Srbiji gde rade Kinezi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: