"Ako dođe Delfi, neće biti para ni za šta"

Najznačajniji posao pred lokalnom vlašću u Paraćinu je privođenje kraju razgovora sa kompanijom Delfi koja razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u tom gradu

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2016.

08:42

Foto: B92, screenshot

Ako razgovori urode plodom i opština bude morala da finansira izgradnju hale "tešku" desetak miliona evra, to će značiti kompletno preispitivanje svih drugih prioriteta, jer je investicija ogromna. Veća od svih ostalih realizovanih iz paraćinskog budžeta u proteklih nekoliko decenija.

Ovu tvrdnju izrekao je čelni čovek Paraćina Saša Paunović na tradicionalnoj konferenciji za novinare povodom predstojećeg obeležavanja Dana te opštine, 27. septembra, pišu Večernje novosti.

“Potrošiti desetak miliona evra na ovaj projekat, otprilike znači da četiri godine ne treba da bude ne samo izgradnje ulica, kanalizacije, vodovoda, već ni krpljenja udarnih rupa, održavanja parkova i ulica”, kazao je prvi čovek opštine Paraćin.

“Grubo rečeno, reč je o sredstvima dovoljnim za tridesetogodišnju intenzivnu izgradnju ulica, ili za izgradnju skoro 60 školskih sportskih hala, te kanalizacionih sistema za 30 sela”, kazao je Paunović, dodavši da zbog toga treba pokušati i sa obezbeđivanjem novih izvora finansiranja.

“Treba razmisliti da se građani pitaju da li su za to da se deo troškova obezbedi kroz samodoprinos. Ja ne mogu da zamislim važniju temu za jedno takvo izjašnjavanje od projekta koji bio mogao da zaposli 1.500 ljudi i da stvori zamajac za ostalu privredu u gradu”, smatra Paunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: