Srbija

Četvrtak, 16.06.2016.

13:45

VTB banka razmatra prodaju filijale u Srbiji

Druga najveća banka u Rusiji, Vnještorgbanka (VTB), razmatra prodaju svoje podružnice u Srbiji, izjavio je predsednik banke Andrej Kostin.

Izvor: Tanjug

VTB banka razmatra prodaju filijale u Srbiji
Foto: VTB

"Ne isključujemo mogućnost prodaje banke. Rukovodstvo zemlje želi da je zadržimo, ali pre ili kasnije ćemo je zatvoriti ukoliko banka iskaže negativne rezultate", rekao je Kostin, a prenosi ruska agencija Tas.

VTB grupa je ušla na finansijsko tržište Srbije u maju 2013. godine preuzimanjem Moskovske banke.

VTB grupa, osim u Rusiji, posluje i u Jermeniji, Ukrajini, Belorusiji, Kazahstanu, Azerbejdžanu, Nemačkoj, Francuskoj, Britaniji, Kipru, Gruziji, Angoli, Kini i Indiji.

Njena filijala VTB Kepital, takođe, ima dve kancelarije u Singapuru i Dubaiju.

Kostin je, takođe, izrazio očekivanje da će cCntralna banka Rusije dodatno sniziti referentnu kamatnu stopu u 2016. godini, dodajući da bi do kraja ove godine mogla pasti na 9,5 odsto.

"Očekujemo da će Centralna banka dodatno sniziti kamatu u 2016. godini, i da će pasti na 9,5 odsto do kraja ove i na 7,0 odsto u 2017. godini", precizirao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

12 h

Podeli: