Svet 1

09.05.2024.

23:43

"Odluka Bajdena o oružju šalje pogrešnu poruku Hamasu"

Izraelski ambasador u SAD Majkl Hercog rekao je danas da odluka američkog predsednika Džozefa Bajdena da zaustavi slanje oružja Izraelu zbog planirane opreacije izraelske vojske u Rafi šalje "pogrešnu poruku" Hamasovim militantima i državnim neprijateljima.

Izvor: Tanjug

"Odluka Bajdena o oružju šalje pogrešnu poruku Hamasu"
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Podeli:

"To je veoma loše. Šalje pogrešnu poruku Hamasu i našim neprijateljima u regionu", rekao je Hercog, preneo je Tajms of Izrael. On je dodao da to ne ostavlja izbora Izraelu jer "mora da reši pitanje Rafe, na ovaj ili onaj način".

Američki predsednik Bajden upozorio prvi put je u sredu javno da će SAD obustaviti isporuku određenog oružja Izraelu, ukoliko izraelske snage izvrše veliku invaziju na grad Rafu na jugu Pojasa Gaze.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: