Aktuelno 0

10.05.2024.

0:06

Prekinut program: Na crnom ekranu se pojavila ova poruka pre Evrovizije FOTO

Uoči drugog polufinala Pesme Evrovizije, u kojem su nastupali i Izrael i Belgija, na ekranu belgijskog javnog servisa VRT osvanula poruka sa crnom pozadinom.

Izvor: B92.net

Prekinut program: Na crnom ekranu se pojavila ova poruka pre Evrovizije FOTO
EPA-EFE/JESSICA GOW

Podeli:

"Ovo je sindikalna akcija. Osuđujemo kršenja ljudskih prava koja je počinila Država Izrael. Izrael krši slobodu medija. Zaustavljamo emitovanje na trenutak. "#primirjesada, #stopgenocidu", stajalo je na ekranu, a raširilo se društvenim mrežama.


"Već mesecima sa užasom posmatramo dešavanja na Bliskom istoku. Ubeđeni smo da je država Izrael genocid i da je skandalozno što je Izrael ušao na Pesmu Evrovizije“, navodi se u saopštenju sindikata, prenosi De Standard.
 

Kako prenosi sajt Eurovoix,  bilo je protesta protiv učešća Belgije na Pesmi Evrovizije, zbog učešća Izraela. Mustii, koji je večeras predstavljao Belgiju sa  pozvao je na mir u okviru svog nastupa u Malmeu.

Pevač je na nadlaktici imao ispisanu reč "mir", što se videlo pred kraj nastupa. On se nije plasirao u finale.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: