Antić demantuje Savet: EPS i Srbijagas se trude

Ministar energetike Aleksandar Antić odbacio je kritike Fiskalnog saveta da u Srbijagasu i EPS-u nije mnogo urađeno na reorganizaciji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

10:57

Antić demantuje Savet: EPS i Srbijagas se trude
Foto: Tanjug

Antić je na Regionalnoj konferenciji "Energetske perspektive i efikasnosti" koju organizuje Kolor pres grupa u Novom Sadu izjavio da niko u Srbiji ne može da kaže da važni koraci nisu preduzeti i da je cilj reorganizacije zacrtan.

“Važan iskorak su napravili EPS i Srbijagas, ozbiljan proces smo prošli u organizacionom restrukturiranju i finansijskoj konsolidaciji. Kritika je bilo ovih dana ali nema nikoga u ovoj zemlji koji ne kaže da su važni koraci napravljeni i da je put zacrtan”, rekao je Antić.

Demantujući ocene stručnjaka, Antić je rekao da je 2015. godina bila prva godina u kojoj su sva energetska preduzeća završila sa pozitivnim poslovanjem - I EPS, Srbijagas, EMS i NIS.

“To je rezultat domaćinskog poslovanja, reorganizacije koja daje rezultate i odnosa države prema njima”, kaće Antić.

Antić je rekao i da to što Srbiaj trenutno ima samo jedan pravac odakle dolazi gas je nedopustivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: