Čiji je sad Targo i 1.200 km kabla?

Beograd -- Većinski udeo od 89,09 odsto u kompaniji Targo Telekom prodat je slovenačkom preduzeće PV Naložbe, saopštila je slovenačka Faktor banka.

Izvor: Tanjug
Podeli

U vansudskoj prodaji javnim nadmetanjem u Beogradu je u ponedeljak prodat celokupan udeo firme Nuba za savetovanje u investiranju iz Slovenije u Targo Telekomu od 89,09 kapitala tog beogradskog preduzeća, kako bi se naplatilo potraživanje Faktor banke prema Nubi.

Novi većinski akcionar u Targo Telekomu, "PV Naložbe" poručio je da promena vlasničke strukture njegovim preuzimanjem udela Nube neće uticati na poslovanje te telekomunikacione kompanije i odnos sa korisnicima usluga i poslovnim partnerima, navodi se u saopštenju Faktor banke.

Srpski telekomunikacioni operater Targo telekom objavio je krajem novembra da je dobio rešenje kojim se zabranjuje slovenačkoj Faktor banci jednostrana prodaja vlasničkog udela u toj kompaniji.

Naime, Privredni sud u Beogradu rešenjem je tada stavio van snage jednostranu odluku Faktor banke u stečaju o prodaji nenovčanog vlasničkog udela u Targo telekomu, koju je ova banka želela da sprovede bez saglasnosti srpskog telekomunikacionog operatera.

Ranijem pozivu o prodaji mrežne infrastrukture Targo telekoma odazvale su se kompanije iz Kine, Evrope i sa Bliskog Istoka koje su spremne da ponude i dvocifrenu milionsku sumu za izgrađenu telekomunikacionu infrastrukturu.

Srpski telekomunikacioni operator "Targo Telekom", sa mrežom koja obuhvata oko 1.200 kilometara optičkih kablova, objavio je jesenas da će biti ponuđen na prodaju na aukciji koja je trebalo da se održi krajem prošle godine.

strana 1 od 321 idi na stranu