MSPP Vučiću: Ima privrede i van PKS

Beograd -- Privredna komora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika (MSPP) zatražila je danas od Vlade Srbije da napravi novi zakon o privrednim komorama.

Izvor: Beta
Podeli

U otvorenom pismu Privredna komora MSPP je pozvala premijera Aleksandra Vučića da formira radnu grupu za izradu novog zakona o komorama u kojoj bi se pored predstavnika Privredne komore Srbije (PKS) našli i predstavnici privatnih privrednih komora.

Privredna komora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika otvorenim pismom premijeru ukazuje na niz nepravilnosti i neravnopravnosti komorskog sistema u Srbiji, koji favorizuje "državnu PKS po svim pitanjima koja se tiču privrede u Srbiji".

"Smatramo da isključivo učešće PKS u svim aktivnostima Vlade Srbije stvara jednodimenzionalnu sliku o stanju u privredi Srbije i ne prikazuju stvarne potrebe sektora koje mi zastupamo", ukazuje Privredna komora MSPP.

"Pored toga smatramo da je za ovakav odnos države zaslužno i to što je imovina koja je preneta iz ranije PKS neosnovano pripala samo jednoj komori i da bi preraspodela bila jedino i pravo resenje", piše u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 332 idi na stranu