Rano je da se radujemo za Pejpal

Beograd -- Skoro svaka vest o Pejpalu, pa i ova da će od srede biti moguć prijem novca preko ovog servisa, izaziva blagu euforiju u Srbiji.

Izvor: B92
Podeli

Ipak, čini se da je još rano za radovanje.

Iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija saopšteno je da se očekuje da 8. oktobra bude dostupna i opcija "prijem" preko Pejpala i da je Srbija omogućila sve zakonske preduslove da stručnjaci, ali i građani iz Srbije prodaju usluga i dobara, a samim tim i prijem novca putem Pejpala.

Međutim, ako je suditi po poslednjoj izjavi jednog od čelnih ljudi Pejpala, to se neće dogoditi u sredu 8. oktobra.

Damien Perilat, direktor PajPala za region Centralne i Istočne Evrope, izjavio je početkom septembra da u ovom trenutku nemaju nikakve novosti vezane za Srbiju.

Ova izjava direktor PajPala za region Centralne i Istočne Evrope usledila je nakon što je Srbija u noći između 5. i 6. septembra na sekciji Opšti uslovi na zvaničnom web sajtu postala jedna od zemalja čiji će stanovnici uskoro moći ne samo da šalju, već i da primaju novac putem svojih PayPal naloga.

Uprkos informacijama koje su se pojavile u sekciji Opšti uslovi na zvaničnom veb sajtu, Daminen je odbio da potvrdi dolazak mogućnosti naplate početkom oktobra, međutim, to i dalje ne isključuje da bi PayPal u skorije vreme mogao da objavi vesti od šireg značaja za Srbiju, kao i za njene mnogobrojne građane koji željno iščekuju funkciju primanja novca iz inostranstva.

“Kada se pretraži ‘Serbia’, vidi se da su nas dodali u izmene koje su stupile na snagu 7. septembra 2011. Međutim, uslugu slanja novca, odnosno plaćanja, dobili smo tek 10. aprila 2013”, rekao je tada za B92 Slobodan Marković iz Registra nacionalnog internet domena Srbije.

Konferencija "PayPal i Digitalna Srbija - gde smo sada, a gde možemo i treba da budemo" biće održana 6. oktobra u Pres centru Tanjuga, u organizaciji Centra za razvoj interneta.

Na konferenciji će učestvovati savetnik za politike Informaciono-komunikacionih tehnologija i odnose sa internet zajednicom Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) Slobodan Marković, zamenik generalnog menadžera i član Izvršnog odbora Pireus banke Dejan Tešić, prestavnik Centra za razvoj interneta Zoran Torbica, glavni i odgovorni urednik portala Nadlanu.com i bloger Milan Kamponeski, kao IT pravnik Žarko Ptiček.

Srbija

Milijarda evra od EPS

Ugovor sa stranim investitorom oko dela "Elektroprivrede Srbije“, koji je najavio premijer Vlade Aleksandar Vučić, napuniće kasu za najviše milijardu evra.

Srbija petak 31.10. 21:06 Komentara: 29
strana 1 od 383 idi na stranu