Zeliger: Vučić lokomotiva vlade

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger ocenio je da je Vlada Srbije u prvih 100 dana rada postigla dobre rezultate:

Srbija

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

15:19

Default images

"Lokomotiva vlade je premijer Aleksandar Vučić, pa je zato njen voz ostvario dobar početni rezultat", rekao je Zeliger za Tanjug.

On je u prilog tome naveo da je vlada donela nekoliko značajnih zakona koji će, kako kaže, doprineti stvaranju bolje privredne klime.

“"Bolja privredna klima će svima nama koji poslujemo u Srbiji, a govorim i u ime članica Nemačko-srpskog privrednog udruženja, biti odlučujući kriterijumi za dalje investiranje na ovom tržištu”", rekao je prvi čovek Hemofarma.

On se posebno osvrnuo na novi Zakon o radu, ali, dodaje, i zakoni o privatizaciji i o stečaju potvrđuju spremnost da se uđe u reforme u oblasti ekonomije.

“To je za strane investitore veoma značajno, a ujedno je i dobar signal i domaćim privrednicima i međunarodnoj zajednici”, poručio je on.

Govoreći o izazovima koji tek predstoje, Zeliger je rekao da je na prvom mestu potreba da se osigura primena ovih zakona u praksi.

Predvidivost odluka i stabilnost zakonodavnog okvira, nastavlja on, osnovni su preduslovi za dugoročno planiranje u korporativnom sektoru, gde farmaceutska industrija nije izuzetak.

Prema njegovim rečima, veliki zadatak vlade biće i fiskalna konsolidacija, borba sa rastućim budžetskim deficitom i rešavanje problema nezaposlenosti.

“"Mi smo bili i ostajemo partner Vladi Srbije, sa kojom želimo da u konstruktivnom dijalogu definišemo problem i dođemo do rešenja koja će stvoriti bolje uslove za poslovanje. Preduslov za to je da se takav dijalog pokrene na nivou svih relevantnih institucija, a saradnja intenzivira”", rekao je prvi čovek Hemofarma.

On je podsetio da je farmaceutski sektor, koji zapošljava preko 7.000 radnika i omogućava značajan izvoz, važan partner vlade.

“"Jedan od izazova je i finansijska konsolidacija zdravstvenog budžeta Srbije, koja bi omogućila sigurnost i podstakla dalje investicije u farmaceutski sektor. Spremni smo da pružimo svoj doprinos”", poručuje Zeliger.

On je rekao da je za ozdravljenje privredne situacije potrebna saradnja svih segmenata društva, ali su, kako kaže, poplave otežale taj proceš.

"“U poplavama se pokazalo da zajedničkim snagama može da se uradi mnogo. Verujem da je zadatak celog poslovnog sektora da doprinesemo što bržem i uspešnijem saniranju posledica poplava, u čemu će Hemofarm Fondacija i dalje veoma aktivno učestvovati"”, rekao je Zeliger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: