Sutra protest radnika "14 oktobra"

Kruševac -- Radnici kruševačkog "14.oktobra" najavili su za sutra protest ispred gradske uprave.

Izvor: Tanjug
Podeli

Radnici će od Ministarstva privrede tražiti da se jasno odredi prema statusu tog preduzeća, rekao je Tanjugu predsednik sindikata "Nezavisnost", Dejan Mutavdžić.

"Očekujemo da nam neko kaže da li će '14.oktobar' nastaviti da živi, pa da se u skladu s tim preduzimaju neke aktivnosti poput povećanja uposlenosti ili neće", naveo je Mutavdžić.

On dodaje da će ovo biti samo nastavak protesta s početka godine, jer su od tada ispunjena samo dva od četiri zahteva.

"Promenjen je nadzorni odbor, što smo smatrali preduslovom za oporavak firme i promenjeno je rukovodstvo, ali mi i dalje nemamo redovne zarade i overene zdravstvene knjižice", istakao je Mutavdžić.

Peti deo zarade za septembar iz 2012.godine, po 2.000 dinara, radnici su primili juče, napominje predsednik sindikata "Nezavisnost", i dodaje da radni staž nije povezan od 2011.godine.

"Ove godine '14.oktobar' je dobio samo 49 miliona dinara subvencija, a neke druge fabrike, kao što je Fabrika kablova u Jagodini čak 595 miliona. To znači da '14.oktobar' nema adekvatan tretman u Ministarstvu privrede", ocenjuje Mutavdžić.

Jedan od zahteva zaposlenih u "14.oktobru" biće i sastanak sa ministrom privrede Sašom Radulovićem jer, kako kaže, "ne može se život staviti na čekanje, dok se ne izrade lične karte svih preduzeća".

On upozorava da se materijalni i socijalni položaj zaposlenih i dalje pogoršava, da nijedno obećanje u tom smislu nije ispunjeno i da će se zbog toga održati nastavak protesta započet u martu ove godine.

Fabrika IMK "14.oktobar" ima 1.550 radnika, a u većinskom je državnom vlasništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 364 idi na stranu