Prodaju preko neta koči 40 propisa

Beograd -- Ukoliko bi se u Srbiji pojednostavilo poslovanje preko interneta to bi omogućilo povećanje broja zaposlenih i donelo godišnji prihod od čak šest milijardi evra.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Ukoliko bi ljudi koji odlučuju u državi pojednostavili poslovanje preko interneta, sračunali smo da bi to donelo prihod od oko šest milijardi evra na godišnjem nivou, a tako bi se zaustavio i odliv stručnjaka iz Srbije", kaže Zoran Torbica iz Centra za razvoj Interneta.

On precizira da je u Srbiji još uvek na snazi više od 40 odavno prevaziđenih, anahronih i nepotrebnih propisa, zakona i podzakonskih akata, koji onemogućavaju da se na proizvodi i usluge brzo i jednostavno prodaju preko interneta.

On podseća da društvene mreže mogu biti oružje i u političkoj borbi, što je pokazala predizborna kampanja američkog predsednika Baraka Obame. Na pitanje da li je tako nešto moguće i u Srbiji, Torbica odgovara da su srpski političari itekako svesni značaja društvenih mreža i direktne komunikacije sa gra]anima. O tome svedoče otvoreni nalozi na Tviteru potpredsednice Skupštine Srbije Gordane Ccomić, državnog sekratara za telekomunikacije Jasne Matić, ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Olivera Dulića, ističe on i napominje da se na Tviteru jako dobro vidi da li to radi PR-menadžer ili je to zaista ličnost koja je vlasnik profila.

Centar je, kaže Torbica, započeo dijalog sa Ministarstvom za finansija, Narodnom bankom, Poreskom upravom i sa Carinom kako bi se taj problem rešio.

On smatra da je najveći problem taj što je domaće poslovno okruženje prilagođeno velikim sistemima, dok propisi nisu prilagođeni preduzetnicima i malim preduzećima.

To je razlog što mnogi koji se bave internet biznisom propadnu već u prvoj godini poslovanja, dodaje Torbica.

Torbica navodi primer grupe žena iz Sombora koje se bave starim zanatima, kojima je nedavno održao predavanje o tome kako da svoje proizvode prodaju preko Interneta.

Oko 400 žena bilo je, tvdi on, veoma zainteresovano za taj vid trgovine, ali u ovom momentu one to ne mogu da učine na jednostavan način.

Kada je reč o „pej-pal" servisu, sistemu naručivanja i plaćanja robe preko interneta, njegovo uvođenje će značajno pojednostaviti te mogućnosti, smatra Torbica.

„Mi koji živimo od itnereneta iskoristili smo 'pej-pal' kao jedan opšte poznat brend... kao što se u narodu odomaćilo da kalkulator zovemo digitron, a digitron je samo jedan od brendova proizvođača kalkulatora", precizirao je Torbica.

Prema njegovim rečima, razvoju interneta i društvenih mreža doprinela je i pojava „pametnih" telefona pa više nije neophodno sedeti u zatvorenom prostoru, za računarom, jer zahvaljujući njima, osim razgovora i slanja SMS poruka, svako ko ima takav telefon može da razmenjuje informacije na duštvenim mrežama.

strana 1 od 400 idi na stranu