Palma kaparisao 30 junica u Parizu

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma kaparisao je 30 junica u Francuskoj, koje će podeliti najboljim poljoprivrednicima Jagodine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.02.2011.

14:30

Default images

Marković je objasnio da će junice dobiti najbolji stočari "a koji će to biti izvlačiće se iz šešira javno pred velikim auditorijem u sportskoj hali Jagodinskog sportskog saveza".

"Cilj je da se u Srbiji popravi genetski sastav muznih krava i da Srbija za nekoliko godina dobije najbolje krave, kao što imaju stočari zemalja Evropske unije (EU)", rekao je Marković. Majke ovih junica daju 40 litara mleka dnevno, a junice će stići u Jagodinu za oko 60 dana, precizirao je Marković i dodao da se radi o junicama najboljeg genetskog sastava.

Zadatak da se posao oko uvoza junica realizuje dobio je ekonomski savetnik u Ambasadi Srbije u Parizu Nenad Jeremić i predstavništvo Privredne komore Srbije u glavnom gradu Francuske, istakao je Marković.

On je podsetio da su se u kvalitet junica koje će Jagodina kupiti, poljoprivrednici uverili razgledajući Međunarodni sajam u Parizu koga su posetili 21. februara.

Poljoprivredno politička delagacija, u kojoj su bila 104 najbolja stočara, ratara i proizvođača mleka iz 30 opština i gradova Srbije, boravila je u Parizu od 20. do 22. februara u organizaciji Skupštine grada Jagodine, i noćas se vratila u Beograd.

Poljoprivrednici su iskoristili boravak u Parizu da juče posete i Sajam tehnike, ali da se poslepodne brodom provozaju Senom.

Marković je posetu poljoprivrednika Parizu ocenio veoma uspešnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: