EBRD daje 150 mil. € za Koridor 10

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Srbiji kredit od 150 miliona evra za izgradnju deonice autoputa na Koridoru 10, od Niša do Dimitrovgrada.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.07.2009.

12:36

Default images

Kako se navodi u saopštenju EBRD, ta banka će finansirati izgradnju preostalih 82 od ukupno 90 kilometara autoputa E-80 koji povezuje Niš, treći po veličini grad u Srbiji, sa Dimitrovgradom, koji je na granici sa Bugarskom.

Ukupna vrednost izgradnje autoputa od Niša do Dimitrovgrada na Koridoru 10 procenjena je na 795 miliona evra, a kredite za taj projekat obezbediće i Svetska banke i Evropska investiciona banka (EIB).

Koridor 10, jedan od 10 panavevropskih koridora i najvažnija saobraćajnica u Srbiji, povezuje Srbiju sa Makedonijiom i Grčkom na jugu i Hrvatskom, Mađarskom i Zapadnom Evropom na severu.

"Izgradnja autoputa od Niša do Dimitrovgrada je strateški projekat za Srbiju i region. Ta saobraćajnica će doneti veliku korist Srbiji u olakšanju trgovine i regionalnih integracija na Balkanu", ocenio je direkto poslovne grupe EBRD za transoprt Tomas Majer.

EBRD je do sada investirala u Srbiju više od 1,6 milijardi evra, od čega je oko 160 miliona evra uloženo u infrastrukturne projekte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: