Danas novi pad berzanskih indeksa

Indeksi akcija Beogradske berze ponovo su danas pali, pa je indeks Belex15 oslabio za 1,02 procenta, a opšti Belexline za tačno trećinu procenta.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2009.

15:34

Default images

Promet je vredeo 45,74 miliona dinara (482.659 evra). Učešće stranih investitora bilo je 47 odsto u ukupnoj i gotovo 65 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 60 a u prodaji gotovo 70 procenata.

U kontinuiranoj trgovini najveći pad ubeležio je Meser Tehnogas [TGAS], od deset odsto, na novi najniži nivo za godinu dana od 2.205 dinara, uz promet nešto veći od 765 hiljada dinara. Cena AIK banke [AIKB] oslabila je nešto više od pet procenata, a promet iz trgovine tom hartijom vredeo je 8,48 miliona dinara.

Po malo više od pet odsto na vrednosti su izgubili i Globos osiguranje [GLOS] i Vital [VITL] pri čemu se akcijama uljare iz Vrbasa i više trgovalo, za 1,96 miliona dinara. U padu nešto većem od četiri odsto bila je Sojaprotein [SJPT], članica A Listinga. Trgovina hartijama bečejskog preradjivača soje vredela je 2,7 miliona dinara.

Najveći dobitnici bili su Banini [BNNI] i Jubmes banka [JMBN] sa rastom od 16,31 odnosno deset procenata. U trgovini akcijama kikindskog konditora napravljen je i solidan promet, od dva miliona dinara. Telefonija [TLFN] je poskupela pet odsto, a Agrobanka [AGBN] tri i po, dok je Alfa plamu [ALFA], članici B Listinga, cena povećana 1,64 odsto.

U grupi akcija kojima se više trgovalo na kontinuiranom segmentu su i Energoprojekt [ENHL], sa A Listinga Berze, sa prometom od 2,79 miliona dinara i Metalac [MTLC] sa 2,27 miliona.

Na sektoru trgovine po metodu preovlađujuće cene najviše se trgovalo akcijama Beogradmontaže [BGMN], za 2,57 miliona dinara, po stabilnoj ceni od deset hiljada dinara koja je ujedno i do sada maksimalna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: