Veća imovina Delta penzijskog fonda

Imovina dobrovoljnog penzijskog fonda „Delta Đenerali" je za dve godine rada povećana više od pet puta i premašila je milijardu dinara.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Subota, 29.11.2008.

08:57

Default images

"Delta Đenerali" je tako postao prvi privatni doborvoljni fond na srpskom tržištu čija je imovina narasla na više od milijardu dinara. Fond ima više od 46.000 članova, čime se svrstava među prva dva u industriji dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji.

"Porast imovine je dokaz da uprkos svim izazovima rastemo i pokazatelj da dobrovoljni penzijski fondovi prolaze kroz krizu sa znatno manje posledica od ostalih učesnika na domaćem tržištu kapitala", istakla je direktor i portfolio menadžer fonda Nataša Marjanović.

Tokom ove godine „Delta Đenerali" dobrovoljni penzijski fond isplatio je jednokratno svojim penzionerima 100 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Vrednost investicione jedinice tog dobrovoljnog penzijskog fonda je za dve godine porasla za 5,6 odsto i sada vredi 1.056 dinara.

Dobrovoljni penzijski fond “Delta Đenerali" pripada italijanskoj Đenerali grupi koja posluje u 40 zemalja i poseduje veliki broj penzijskih fondova, osiguravajućih kompanija, banaka i kompanija koje se bave nekretninama.

Na srpskom tržištu radi osam penzijskih fondova a imovinu veću od milijardu dinara, pored Delta Đeneralija, ima i Dunav fond, od 1,89 milijardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: