PPM: Država gubi ako raskine ugovor

Direktor firme PPM Žarko Pavlović kaže da će "država biti na ogromnom gubitku ako se ugovor sa tom kompanijom raskine".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2007.

17:22

Default images

Kompanija "Prajvat prodžekt menadžment" je u martu potpisala ugovor o kupovini zgrade Saveznog MUP-a u Beogradu u ulici Kneza Miloša, a Pavlović kaže da "ako država odustane od ugovora i raspiše po četvrti put tender, usred leta, nijedna ozbiljna kompanija se neće pojaviti".

On je naveo da ta kompanija očekuje od Direkcije za imovinu republike Srbije odgovor na dopis sa kojim je zatraženo da se za isplatu kupoprodajne cene od 34,5 miliona evra odobri rok od 60 do 90 dana.

"Mi nismo očekivali da ćemo biti pozvani da umesto Soravije potpišemo ugovor. Zbog toga smo ceo novac uložili u kratkotrajne pozajmice na finansijskom tržištu i tako ga zarobili na rok od šest meseci", objasnio je Pavlović. On je naveo da je PPM nameravao da prvo uplati pet miliona evra, zatim sedam miliona evra u drugoj tranši, a preostali novac kasnije, ali da ta firma od Direkcije nije uspela da dobije bilo kakav dokument kojim se odobrava takva mogućnost.

"Oni su nam usmeno potvrdili da možemo tako da uradimo ali, naravno, stranci nisu mogli da pristanu samo na verbalno obećanje", objasnio je Pavlović i naveo da je PPM ozbiljan u nameri da realizuje ceo projekat izgradnje poslovno-hotelskog kompleksa, za koji je zainteresovan i hotelski lanac Hilton kao i "jedna ugledna svetska banka".

Podsećanja radi, prvorangirani na tenderu za kupovinu zgrade MUP-a bila je Soravija koja je ponudila cenu od 35,05 miliona evra, dok je drugoplasirani ponuđač PPM ponudio 34,5 miliona evra. Direkcija je u martu odustala od pregovora sa prvorangiranim ponuđačem, jer nije mogao da uplati ceo iznos odjednom i potpisala ugovor sa firmom PPM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: