Rusi uprkos svemu ne odolevaju CG: Sve ih je više

Crna Gora poslednjih godina beleži konstantan rast turističkog prometa i prihoda ostvarenih od turizma.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

10:37

Rusi uprkos svemu ne odolevaju CG: Sve ih je više
Foto: Thinkstock

Od ove sezone očekuje se prihod od blizu milijardu evra, izjavila je direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić.

Kako je dodala, očekuje da će se trend rasta prometa nastaviti i ovoj turističkoj godini, te da će imati veći broj gostiju i ostvarenih noćenja nego prethodne godine kada je Crnu Goru posetilo oko 1.800.000 turista (šest odsto više u odnosu na 2015), a ostvareno je oko 11.250.000 noćenja (1,76 odsto više u odnosu na 2015).

“Kada je reč o finansijskim efektima, podsećam da je prema podacima Centralne banke, prethodne godine prihod ostvaren od inostranog turističkog prometa, iznosio oko 870 miliona evra, a očekujemo da će ove godine biti prevaziđen, te da ćemo se približiti cifri od jedne milijarde evra prihoda od turizma”, kazala je Radak-Kukavičić.

Zanimljiv je podatak, kako ističe direktorica NTO, da je uprkos negativnoj kampanji koja se vodi u Rusiji, tokom prva četiri meseca ove godine, u hotelima u Crnoj Gori boravilo oko 5.850 turista iz te zemlje, što je za oko 24 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

“Činjenica je da rast Crne Gore kada je u pitanju turizam temeljimo na rastu koji ostvarujemo u predsezoni i nakon sezone. Svi hotelijeri govore o boljem prometu u predsezoni ove godine u odnosu na prošlogodišnju i boljem bukingu u špicu sezone, što nam daje za pravo da očekujemo jednu dobru sezonu. Ako uzmemo u obzir da u tim mesecima imamo više turista nego stanovnika, to predstavlja dodatnu odgovornost za nas kao domaćine, institucije i građane, da budemo na usluzi turistima i učinimo da njihov boravak bude ugodan u Crnoj Gori i da nam se opet vrate”, kazala je Radak-Kukavičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: