Biz - B92.net

CG: Ležaljka skuplja i od kreveta

Podgorica -- Cene iznajmljivanja plažnog mobilijara na crnogorskom primorju bukvalno su veće od iznajmljivanja ležaja u privatnom smeštaju, pišu podgoričke Vijesti.

Izvor: B92, Vijesti
Podeli

Taj list navodi da će turisti koji dođu u Budvu platiti za neke plaže iznajmljivanje ležaljke i suncobrana više nego što će ih koštati ležaj, koji je u privatnom smještaju od osam do 15 evra.

Kabana i do 500 evra dnevno

Za one sa najdubljim džepom namenjen je 65-metarski otvoreni bazen Lido Mar u tivatskoj marini Porto Montenegro koji će ovog ljeta poslovati u sklopu lanca ekskluzivnih kupališta Purobič iz Španije. Iznajmljivanje jedne ležaljke košta 30 evra, ležaljke-kreveta 60 evra dnevno, a iznajmljivanje posebne kabane, kakvih je na raspolaganju samo četiri, treba platiti čak 500 evra dnevno.

Vijesti pišu da je cena para ležaljki i suncobrana najprihvatljivija na najpopularnijem bečićkom kupalištu Stefan Braun - pet evra za dan. Na najpopularnijoj budvanskoj plaži Mogrenu, iznajmljivanje košta 15 evra.

Na hotelskoj plaži u Pržnu, ispod elitnog hotela Maestral, iznajmljivanje suncobrana i ležaljki košta 30 evra. Turista koji bude nameravao da se okupa nedaleko od Masetrala, na Kraljevoj plaži, koja je takođe hotelska, ispod vile Miločer, to će ga koštati 75 evra, koliko staje iznajmljivanje mobilijara.

Na hotelskoj, zapadnoj plaži, grad hotela Sveti Stefan, cene su "skromnije" nego u Miločeru, pa tako iznajmljivanje mobilijara košta 50 evra, koliko košta bogata večera za dvoje u nekom od popularnih budvanskih restorana.

Najlepša crnogorska plaža Kraljičina, nažalost, i ove godine je zatvorena za sve smrtnike, pa će u čarima azurnog mora ove lepotice moći da uživaju samo gosti vile Miločer i Svetog Stefana, kao i privilegovani pojedinci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.