Četvrtak, 28.06.2012.

13:03

CG: Ležaljka skuplja i od kreveta

Cene iznajmljivanja plažnog mobilijara na crnogorskom primorju bukvalno su veće od iznajmljivanja ležaja u privatnom smeštaju, pišu podgoričke Vijesti.

Izvor: B92

CG: Ležaljka skuplja i od kreveta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

fudo

pre 11 godina

Jeste li čuli da su crnjogorci počeli da naplaćuju i kupanje u moru. Tarifiranje je po sekundama uz zaokruživanje na minut. Onoga ko nema dovoljno kredita za ulazak u vodu, milova obalska straža diskretno svojim zlatnim kajlama veže za noge i bači iza magistrale.

ZELJKO

pre 11 godina

Meni ne smetaju cene u Crnoj Gori pošto 7 godina nisam bio kod njih na moru, nego u Grckoj. I nikad vise u zivotu necu otici tamo na letovanje. Previse postujem sebe i svoje pare , ma kolike bile , da bi isao u CG. Neko od njihovih politicara je rekao da CG treba da razvija visoki turizam . Podržavam. Samo setise se toga u krizno vreme. A i nekako vlada neka Srbofobija , neću reći svuda ali je ima. Alternativa uvek ima Grčka , Bugarska , Turska , Spanija...

Aleksandar

pre 11 godina

@ Lidija: zaboravili ste stifado:) I xinogalo u rano jutro.

@Pera lozac: Sve sto ste rekli je sasvim u redu. Mada mi malo smeta ona hiljadu puta ponovljena i prezvakana prica o paradajzu. Nisam odavno bio u CG ali sto se tice Grcke, jedno znam. Kada bih nekim malo verovatnim slucajem, nicim izazvan, na plazi u Grckoj, sedeci na lezaljci ispod suncobrana koji nisam platio neku besmislenu sumu evra vec mi pripada jer sam narucio pitje, izvadio paradajz iz ranca, najmanje jedan grcki konobar bi mi u roku ODMAH, doneo tanjiric, noz i malo soli, i naravno, uz veliki OSMEH. E pa crnogorijanci kada to apsolvirate, javite, navraticu.

spajk

pre 11 godina

kakva bre cg ljudi,kakva kraljicina plaza??bio sam tamo i zato znam sta pricam,sad sam na sitoniji trenutno i ovde je fenomenalnoooo.....priroda fantasticna,kao i plaze.niko ne naplacuje lezaljke i ostalo.manite se cg!!!

AcidBurn

pre 11 godina

Jos jedan koji je rekao nikad vise Crnoj Gori. I put je kraci, bolji, smestaj, ponuda, takodje grcki koji mi je drazi od 'crnogorskog'. Cao Djetici. A sad pravac Grcka na dvonedeljni odmor za sve pare!

nbp

pre 11 godina

"Paradajz turisti" je termin nastao tokom 80-ih godina kada su šinobusi saobraćali između Titograda i Bara. Vikendaši-šljakeri iz Nikšića i Titograda bi dolazili izjutra, vraćali se uveče, a sa sobom nosili inventar zbog kojeg su dobili nadimak, na plažama (pogotovo u Sutomoru) ostavljali deponiju. Tada je turista iz Srbije bilo, ali 10 puta manje nego 90-ih. E tih 90-ih se zbog opšte situacije termin vratio kada su "svi" iz Srbije išli u CG. Vidim po komentarima aroganciju sa obe strane, a realno nema tu koga pas za šta da ujede. Paradajz se jede i kod njih i kod nas.

igorpl

pre 11 godina

@predrag za tvoju informaciju u kefaloniji sam sa suprugom i decom tako da imam vremena i da se nasmejem na vase komentare. ovde imaju ono sto vi nikada necete imati a to je mir, spokoj, cisto more, pescane plaze, prelepe plaze, divljina...... ovo je upravo ono sto znaci rec odmor bez djose, granda, raznoraznih tezgarosa, betoniranih plaza, vasara i vasarista, srpskih i crnogorskih pevaljki i nazovi pevaca, olosa iz granda koji vam i posecuje sveti stefan milocer...., bucne muzike, paradajza po plazama, prljavstine, stomacnih virusa, diareja za decu, kanalizacije u maru (u skali napr. neamju kanalizaciju nego septicke jame pa lepo sva kanalizacija se odvozi i preciscava pa tek onda u more). ovde cak postoje i kante za smece na setalistu i plazama. na gradskoj plazi nisam ni jedan jedini pikavac video. ukratko sve ono sto je za crnu goru naucna fantastika. a da sutomore ima plavu zastavicu. sramota

Vuchina

pre 11 godina

Srbin sam i ziveo sam u ex-Yu kao dete. Nisam bio u Srbiji i ex-Yu 20+ godina. Citam B92 dnevno (ukljucujuci forume). Pitanje za sviju vas: Zasto Srbi imaju problema sa svim bivsim ex-Yu narodima i zasto ti isti narodi nevole Srbe? Zasto stalno neka mrznja izmedju naroda koji imaju i isti jezik i veoma slicnu kulturu?

Hvala....

Pera ložač

pre 11 godina

Svako ima pravo da svoja prirodna dobra nudi po cenama za koje misli da su OK. Ranijih godina su vlasnici plaža imali uputstvo da (čini mi se) najmanje pola plaže bude prazno, bez ležaljki, za one koji ne žele dodatni trošak. Mislim da je tako i sada. Masovan turizam (paradajz turisti iz Srbije i Bosne) ne donose Crnoj Gori nikakvu zaradu već samo prave gužvu a pošto ne mogu da spreče ljude da sa 100 dinara idu na letovanje ovako će bar ljudima koji to žele da plate omogućiti malo komocije. Kao što postoje parking zone (1,2,3) tako će i vlasnici plaža malo razrediti gužvu i verujem mnogo više zaraditi. Da nema "paradajzista" verovatno u špicu sezone voda i struja ne bi ni nestajali. I ja u moj Yugo mogu da smestim 6 ili 7 osoba ali je "komforno" tek kada nas nema više od 4.
Najprostije rečeno, i soba sa pogledom na more više košta nego kada ga nema, i stan na Dedinju više košta od stana u Krnjači...da ne nabrajam dalje.
Ko hoće platiće a ko neće i ne mora.

Predrag

pre 11 godina

@citam ovo iz kefalonije i umirem od smeha...

Ma da, toliko ti je dobro i sadržajno da nemaš pametnija posla nego da čitaš i komentarišeš članke o CG.

Bogi

pre 11 godina

Nisam hteo da komentarisem ali citajuci vecinu komentara, jednostavno moram i ja nesto da kazem.

Kao prvo, svi oni koji pljuju po Crnoj Gori izgleda zaboravljaju da je na CG primorju dobar broj kuca i stanova (a bog'me i hotela) ustvari u vlasnistvu gradjana Srbije, neki ih koriste uglavnom leti a deo njih ih iznajmljuju. Takodje, dosta mladih iz Srbije nadje posao (i to dobro placen) svake godine tokom sezone po CG primorju. A gotovo da nema mini/mega marketa u CG koji nema barem 70-80% proizvoda sa poreklom iz Srbije. Da li mozete isto da kazete i za Grcku, HR, Spaniju?

Drugo, oni koji se toliko zale na cene u CG prave ne-fer poredjenje, jer obicno uzimaju najjeftiniji smestaj u Grckoj i onda poredjuju ga sa najskupljim u CG, i tako uvek ispada da je Grcka jeftinija. Svi mi koji smo putovali po regiji i svetu znamo da nema teoretske sanse da Grcka ili Spanija bude jeftinija od CG. Primer, ako vam je skupo u Budvi idite u Ulcinj.

Trece, Crna Gora ima nesto sto Grcka nema niti ce ikada imati. Isti jezik, kultura, tradicija, blizina, cinjenica da smo decenijama ziveli u istoj drzavi itd.

Ja licno volim Grcku i CG, obozavam Spaniju, dopada mi se i HR primorje ali nikad necu da pljujem neku Drzavu ili narod koristeci subjektivne primere i generalizaciju problematike jer takvi ljudi na taj nacin svesno ili nesveno stave drugima do znanja da nemaju pojma o tome sta ta Drzava ima da nudi, konkretno, sa CG se inate samo zato sto su se otcepili ili zato sto su priznali Kosovo.

dima

pre 11 godina

Imam gde da odem ali neću. Neka se oni naodmaraju u tim ležaljkama, bezobrazni su za medalju! Više nam traže za ležaljke nego mi njima za studiranje, ...

lidija

pre 11 godina

Upravo sam se vratila iz Porto Carrasa na Sitoniji, Halkidiki. Hotel fenomenalan, bazeni sa morskom vodom, plaza i more cisti kao suza. Prelepo! Za svaku preporuku. Aranzman PP preko travellanda 40% popusta, cena smesna. Ah da, lezaljke i trscani suncobrani besplatni. Grcku bukvalno obozavam...masline, riba, fetica, ouzo i njihova muzika...pa sta ce coveku vise?! Veliki pozdrav!

vigo

pre 11 godina

Ove godine cu na zalost morati u Budvu. Vec 13 godina nisam letovao u Cg i ne ide mi se, ali drugar hoce, pa hoce. Prosle godine sam na Rodosu platio lezaljku i suncobran 6 evra, giros 2,20. Ako su cene zaista tako jezive u Budvi (u koju mi se ionako ne ide) onda bolje da ostanem u lavoru. (muka ziva, 28. jun 2012 19:19) ohhhhhhhh jadan ti......

Kahvedzija

pre 11 godina

Ja platio 3eura lezaljku pre neki vikend u Portugalu, mesto se zove Cascais kod Lisabona..
potpuno neuporedivo sa ovim takozvanim senzacijama!

realno

pre 11 godina

Plaze bez peska , voda bez saliniteta , morski svet krajnje skroman. Cene bezobrazno visoke u poredjenju sa dobijenom uslugom. Naplacivanje tusiranja , lezaljke , suncobrana , neljubazni domacini ...
Za 10 dana u Budvi , treba vam sigurno 1000e. Za taj novac (ukljucujuci i avio kartu) Tajland i mozete ostati tamo opusteno dve nedelje i uzivati u prelepim plazama , prirodi , odlicnoj hrani , ljubaznim ljudima.

Crna Gora je oduvek bila destinacija za zemljoradnike iz Srbije , koji tamo imaju nekog rodjaka sa kucom blizu mora , dakle ti koji vam dolaze nose sa sobom hranu , ne placaju smestaj , a i za prevoz do mora se snadju preko nekog rodjaka koji vozi kamion ,ili u najgorem scenariju plate kartu za voz ...

Elitni turizam = Francuska Polinezija , Tahiti , Maldivi , Sejseli , Mauricijus , Havaji , Bahami , Fidzi ...

Beli pesak , tropska kilma , tirkizno more , tropske ribice , korali , tropsko voce .... to je ono sto fali nasim susedima da bi mogli da razmisljaju o elitnom turizmu :)

mad-max

pre 11 godina

Svasta ovde ima da se procita. Ali najzanimljivije mi je kako vam mi ne trebamo, sad imate bolje goste. Ja se nadam da je tako, jer dok sam imao kucu dole, i letovao po dva meseca i trosio boga oca na pice i ... Ti fini gosti iz Europe su pili po flasicu vode tri sata! Da mi je bilo dobro bilo je, da mi je jos bolje sad kad sam prodao kucu jeste, nikad ne bi letovao u Egiptu,Turskoj,Spaniji,Italiji, a svaka destinacija je lepa na svoj nacin, ovo leto idem u Portugal, cuo sam da su im mali primorski gradovi fenomenalni...Tako da dosvidanja Montenegro!

marko

pre 11 godina

postovani, nikada ne ostavljam komentare ali sam sada bio prinudjen.
23.06 sam se vratio sa letovanja iz Crne Gore, utisci su sledeci:
1.cene lezaljke 2 do 5 eura, suncobrana 1 do 3 eura komplet dve lezaljke + suncobran od 4 do 10 eura
2.cene u restoranima pice 4-8,5 eura,kafe 0,6 do 1,4 zavisno od vrste kafe i mesta
3.pivo 1,0 do 3,0
sokovi 1,0 do 2,0
specijaliteti od mesa 4,5-12,0
od ribe i plodovi mora 6-20,0
paste oko 5 eura.......
4.na granici pri povratku ljubazan carinik mi nije ni pomenuo boravisnu taksu
Stoga bih zamolio da se ne preteruje sa iznosenjem ne istina.

laufer

pre 11 godina

Mole se turisti iz Srbije da nikako ne dolaze u Crnu Goru! Nit' nam trebate nit' ćemo propast bez vaših ljetovanja od po 10 EUR-a (piletinu i paradajz nosate u kesama iz Srbije). Sad već imamo puno boljih gostiju, tako da slobodno idite tamo đe vas neko željno iščekuje, mada sumnjam da ima takvih zemalja! Zdravi i čili bili!
(Dragan, 28. jun 2012 16:02)

Tako je, sad kad imate "puno boljih gostiju", onda vam smeta paradajz i piletina, jel'? A od kojih turistickih para ste izgradili hotele i smestaje, pa sad mozete da docekujete bolju klijentelu? ***

Jester

pre 11 godina

Je li, crnogorci, jel pod bolje turiste podrazumevate ruse koji vam pokupise pola obale i otkupise sve zive stanove i apartmane pa kljuceve istih dele rodbini i prijateljima..za to ne kukate?

igorpl

pre 11 godina

citam ovo iz kefalonije i umirem od smeha. plaza ovde kakvih oni ni u fotoshopu nece videti. more cisto toliko da oni samo mogu da sanjaju, vole nas ovde kao da smo njihovi vise nego sto smo braca sa crnogorcima, o ljubaznosti i cenama necu ni da pricam. inace komplet lezaljki je ovde 5 eura a uz to dobijes i pivo i sok. jadni li su oni koji osim crne gore nista videli nisu. stvarno treba biti debelo retardiran pa otici u njihovu prljavstinu.

mkd

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto toliko mrznje prema crnogorcima ..da ne kazem zavist. Iz vecine komentara izbija cista mrznja...Ista prica kad su tema Makedonija i makedonci.

muka ziva

pre 11 godina

Ove godine cu na zalost morati u Budvu. Vec 13 godina nisam letovao u Cg i ne ide mi se, ali drugar hoce, pa hoce.
Prosle godine sam na Rodosu platio lezaljku i suncobran 6 evra, giros 2,20. Ako su cene zaista tako jezive u Budvi (u koju mi se ionako ne ide) onda bolje da ostanem u lavoru.

ja

pre 11 godina

Elitni turizam OK, ako su se za to opredelili, ali svakako da im fali kvalitetne radne snage koju ce vuci iz Srbije, tako da CG bez Srbije ne moze, htela, ne htela. Bez obzira na milione koje ulazu u hotelsku uslugu, dugo ce godina morati da prodje da bi kvalitet isplivao. A do tada ce normalno ziveti od paradajz turista. Ja licno u CG vise ne idem, jako losa iskustva, nikakva usluga, mozda su se sad popravili. Ne volim da generalizujem, ali da bi nesto postalo elitno, nije dovoljno ponuditi najskuplje, treba uslugom i radom stici do takve usluge, a to se ne uci preko noci. Ako nekog ne mrzi da progugla, nek iscita kako je Ritz Carlton dobio prvo mesto po kvalitetu usluge.

Pančevac

pre 11 godina

Za vreme bombardovanja sam kupio stan na CG primorju za smesno male pare. Od tada ga 10 meseci godisnje izdajem a dva meseca sam ja tamo. Odem na more uzivam i vratim se posle dva meseca sa vise para nego sto sam poneo jer pokupim kiriju. Za ovih 12-13 godina racunam da sam povratio bar polovinu ulozenih para a cena tog stana je sada 2 do 2,5 puta veca nego tada. Toliko o tome kako sve tamo propada. Mislite o tome svi vi koji trosite 1000 i vise evra godisnje na letovanju.

student

pre 11 godina

Ama ljudi šta je to KABANA?! Je l zna neko da mi kaže? Radio sam ko crnac preko omladinske 6 meseci, uštedeo sam nekako 500 evra i sad hoću tu kabanu. Ima da je platim pa makar crko. Al dajte recite mi prvo šta je to.

Sasa

pre 11 godina

Mozda Crna Gora i postane destinacija za bogate ali dosta tu truda i para treba uloziti: da se izmeste sve kanalizacije koje idu u more; da se poboljsa infrastruktura; da se obezbedi voda i struja bez nestasica; da se bude ljubazniji prema turistima; da se smanji nivo buke i da se diskoteke izmeste van grada (kao u svim normalnim zemljama).... Ima tu jos masa stvari al' nece oni to moci da urade ni za sledecih 100 godina.

iskustvo uci

pre 11 godina

Ja ne mrzim crnogorce, ali ove godine recepcionerka je odrzala govor iz kog se vidi da ona mrzi srbe. Naime, na 5 metara od nas spominjala je kako ima dve cerke koje studiraju u Beogradu i pri tome sluze Beograd a ne Crnu Goru?! U Podgorici nema fakulteta? Inace, godinama letujem u Budvi ali ove godine sam imao dozivljaja zbog kojih cu promeniti obicaj.

fik

pre 11 godina

pa dobro, malo se kuva ovde. prvo, za svoju robu svako ima pravo da odredi cenu, a trziste ce reci svoje. Drugo, glupo je reci Crnogorci ovo ili on, pa samo 5-10% zivi od turizma, a i ostali iz CG isto placaju visoke cene. Trece, cistoca, narocito toaleti nije najbolja, ali plaze su ok. cetvrto, za onog ko zna priroda je predivna i moze se uzuvati, jezero, planina, more. Peto, u cemu se uopste ne slazem, od kada je sve privatno godinama je usluga jaaaako dobra. Na boljim mestima odlicna, na jeftinijim proporcionalno ceni....pa izaberite prema dzepu i afinitetima

tenk

pre 11 godina

Ma dosta vise sa ovim glupostima.I da imam predlog kome se nesvidja CG neka ide u tursku oni su vam blizi a i zbog istorije....
(vesko, 28. jun 2012 14:59)
a vama nisu?

Pedu

pre 11 godina

Lido Di Jesolo, Italija.
Vratio se 26-og, osmodnevni polupansion za tri osobe (2x odrasli, 1x dete 50% cene i 1x dete za džabe) , u cenu uključene dve ležaljke i suncobran na predivnoj plaži, o sadržajima je bespredmetno pričati-500 eura!!!!!!!!!

Realista2

pre 11 godina

Predraže, previše je takvih "Crne Gora me neće videti", da je jedan-dvoje, ne bi to crnogorcima bio problem, ali ih je najmanje 200.000 godišnje, pa ti vidi.
Ja za svoj novac mogu letovati gde hoću i gde mislim da je napovoljnije u odnosu cena-kvalitet, a to CG sigurno nije. More je NULA u odnosu na grčka mora, usluga je -10, i što bi iko išao tamo, osim ako nema neku rodbinu dole, a dosta je takvih.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Hehe, sad ćete mi brojne minuse zalijepiti, ali hoću da budem iskren- tu se sladite nad CG te objašnjavate da je to ono sto su dobili kad su se odvojili od vas i kako vas zbog ovakvih cijena vise neće vidjeti, e pa sad da vam nesto kazem- mislim da ih boli uvo sto vi necete vise tamo na ljetovanje.. Crnogorci su se ocito odlučili profilirati za drugačiji turizam, sa manje gostiju a vise love, nesto vise za elitu a nesto manje za mase. Realno ako ustraju u tome necete im trebat i nećete im faliti. A vama mozda ipak nekad zafali jadransko more, hrvatsko ili crnogorsko. Ako ne uživajte kod Grka , Turaka , bugara...

Ko to kaze ko to laže da Srbija nema more? :D
Ako je koji CG tu- svaka cast na marini u tivtu, prijatelj mi je skiper i uvalio se na jahtu nekog ruskog milijardera, jahta 42m, kaze da je marina dolje prva liga. A tip je i u montecarlu, antibesu itd radio...

Slavonija

pre 11 godina

Meni je samo smiješno koliko se pljuje CG I HR.Nasli ste 100 mana a do prije 7 u CG ilido prije 20g u HR dok su to bila i vaša Mora onda je to sve bilo super!!

Predrag

pre 11 godina

Najjači su mi komentatori kod kojih se iz aviona vidi da mrze Crnogorce i koji žele sebi da daju na značaju. Komentari im sadrže "Crne Gora me neće videti" (kao da su oni bitni pa CG čeka njih da vidi), ili "džabe da mi daju..." i sl. Ja prvi ne letujem u CG ima već 10 godina ali je ne pljujem. Tržište je slobodno, vize su ukinute pa izvolite neka svako letuje gde želi ali stvarno nema potrebe za mržnjom i pljuvanjem.

Aristotel

pre 11 godina

@DQ

E, bas imas pivo i za 2 eura u Olympic Beach-u. A sto se tice Senegalaca i ostalih - niko te ne tera to sto nude i da kupis, kao i kad pijes pivo, da moras i da jedes, pa neka donesu i ispecenu picu, iako je nisi narucio! Ja na Senegalce ne gledam kao dosadne komarce, nego kao ljude koji zele da zarade neki evric. Ako tebe nerviraju, idi na pusto ostrvo i neces imati problema. A za butike - pa ti ako si otisao na soping, sigurno nema da nadjes klasu. Valjda se tamo ide na more, a ne da se kupuje kvalitetno, a dzabe. Mislim, stvarno.

niki

pre 11 godina

JA ovaj tekst ne razumem kao ni komentare dole. Ako sam odseo u hotelu sa 5* ja ne placam lezaljku ni suncobran i nemam nikakvih batica/bakica da me uznemiravaju ili mi nesto nude.Imam privatnu plazu i imam nekog hotelskog stuarta koji me izoluje od uznemiravanja i okoline. Ako uzmem all inclusive u bilo kojem letovalistu nikakvih problema nemam ni sa kakvim dodatnim placanjem izuzev ako je nesto izvan all inclusive arnzmana. OVi ocigledno deru sirotinju a po cenama namenjene za one u hotelima od 5*, vidim dobro im ide. Ima dosta ovaca za sisanje.

Realista

pre 11 godina

Vratih se sa toliko pominjanog Halkidikija pre neki dan. Plaže (pogotovu Xenia) su san snova za CG, takvih u CG nema. Trščani suncobran i 2 ležaljke su 3e, bogat obrok za dvoje je 18e (kod 99% restorana), giros od 1.9 do 2.5e. Neka hvala, Crna Gora neka čeka i dočeka neke finije i bogatije turiste, mene videti neće. A lično mi nije jasno ko uopšte i ide iz Srbije u CG, verovatno oni Crnogorci iz Srbije, da obiđu rodbinu.

Dragan

pre 11 godina

Mole se turisti iz Srbije da nikako ne dolaze u Crnu Goru! Nit' nam trebate nit' ćemo propast bez vaših ljetovanja od po 10 EUR-a (piletinu i paradajz nosate u kesama iz Srbije). Sad već imamo puno boljih gostiju, tako da slobodno idite tamo đe vas neko željno iščekuje, mada sumnjam da ima takvih zemalja! Zdravi i čili bili!

sin

pre 11 godina

Mene crnogorsko primorje više neće da vidi,jedino mogu da odem ako mi neko pokloni džabe letovanje i džeparac od 500 Evra.U Petrovcu biseru crnogorskog primorja pljeskavica 5 evra?!Jedina dva mesta koja su oni kao ok su Herceg Novi i Budva,Herceg novi nema plaže nego ploče,a Budva je vašarište gde je pivo 5 Evra kao na Majorci.Za ono štu nudi CG je opasno precenjena i nije ni čudo što Srbi idi u Grčku.Bukvalno za iste pare možeš da biraš neko grško ostrvo:Krit,Zakintos,Tasos,Rodos,Santorini.Odlazak na odmor u CG za mene je klasičan mazohizam.

Baba-Ibar

pre 11 godina

Upravo zbog lezaljki ne idem u CG. Idem u Istru,gde su plaze slobodne,gde za cenu suncobrana i lezaljke koju bih platio u CG odem na pizzu i sladoled sa decom. Na plazi ako zelis suncobran doneses svoj,ako ne zelis iznajmis ga,kao i lezaljku,a ne da mi poslazu lezaljke i suncobrne pa da ko ker trazim mesto u cosku.

cvele

pre 11 godina

Pa tako i treba. Jer u Budvi i okolini se sliju sve sami Beogredjani i naravno da cene moraju da budu takve jos na kvadrat. Ako hocete mir i odmor pravac Bar, tamo vam ne treba suncobran jer imate borove uz plazu. Plus su cene ok a domacini ljubazni.

easter

pre 11 godina

Ja cak ni ne znam sta je kabana... Ovako prostoj mi i nije mesto u Crnoj Gori... A narocito mi se ne bi oprostilo sto, primitivna kakva jesam, nikad ne bih isla na bazen ako sam vec dosla na more... I, sad, ovako nespremna da potrosim 60 Evara dnevno za lezaljku pored bazena, ili 500 za kabanu, (stogod da je to ), sta cu ja njima tamo? Tako otmenim mestima i domacinima zaista prilice samo otmeni gosti, a ja to svakako nisam... Malo se stidim zbog toga... Sta ce Crnogorci da misle o ovakvima kao sto sam ja...

sin

pre 11 godina

Mene crnogorsko primorje više neće da vidi,jedino mogu da odem ako mi neko pokloni džabe letovanje i džeparac od 500 Evra.U Petrovcu biseru crnogorskog primorja pljeskavica 5 evra?!Jedina dva mesta koja su oni kao ok su Herceg Novi i Budva,Herceg novi nema plaže nego ploče,a Budva je vašarište gde je pivo 5 Evra kao na Majorci.Za ono štu nudi CG je opasno precenjena i nije ni čudo što Srbi idi u Grčku.Bukvalno za iste pare možeš da biraš neko grško ostrvo:Krit,Zakintos,Tasos,Rodos,Santorini.Odlazak na odmor u CG za mene je klasičan mazohizam.

Uber

pre 11 godina

Kao i sve kod nas... Bg-najbolji nocni zivot u Evropi, CG-najljepse more na svijetu, Sv. Stefan-e za to se jos nije izmislila rijec! A u stvari sve bofl roba, blato, jad... Nije u Bg najbolji nocni zivot, jedino sto su lake zenske. Cg glupo komentarisati ko god je otisao bar do Hrvatske, a da ne pricam za dalje... Sve u svemu-svako svoje selo precjenjuje, a nista ne vrijedi probusene pare...

Realista2

pre 11 godina

"Paradajiz turista" je zlurada zamenica za Srbina na Crnogorskoj obali, koju su sami Crnogorci izmislili. U Grčkoj ti niko neće reći nešto slično.
Bolju uslugu i povoljnije cene ćete naći u Albaniji nego u CG.

no

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori. U redu da letuju jednom. Prljavo, često nema vode, neljubazni ljudi a pritom nije ni jeftino.

Aleksandar

pre 11 godina

za (DQ, 28. jun 2012 14:49)

To je zato što si išao na mesta koja u Grčkoj idu uglavnom paradajz turisti i koja se ne razlikuju nešto više od CG.

Ako hoćeš na odmor u Grčku, onda idi na ostrva (ali ne ona izvikana) - bio sam prošle godine - peščana plaža, najbliži sledeći turista udaljen 50 metara, nema skutera, nema prodavaca karata za Grand Šou i Bata Đošu, nema senegalaca, indijanaca i drugih likova, mir, tišina, masline...

leto

pre 11 godina

@Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas. (Milocher, 28. jun 2012 14:01)


Hahaha, gde ti zivis covece, jesi ti ikada video neku drugu zemlju osim CG? Koja bre luskuzna destinacija? Pa najvise je tih paradajz turista bilo upravo u CG, i danas ih ima u svim onim manjim mestima. Crna gora ako ima vise od 10 km plaze koja se po svemu moze smatrati delux (da je elitni smestaj, da nema buke usred sezone, grajdevinskih radova, da ima vode redovno...) stavljam glavu na panj. Ajde covece ti kao da si pao sa Marsa. Spanija ima plaze pet puta bolje nego Cg, a mozda malo samo skuplje, i jos ima mnogo vecu obalu i samim tim i veci izbor gde da se letuje. Jedino je problem sto ljudi uvek hoce da ide preko neke agencije, e to je onda vec dosta skupo. Ali ako se ide u svojoj reziji, Spanija zna da bude jeftina. Pre dve godine sam bio u Gran Canaria ostrvu, prevoz 150 evra, krevet 9 evra, hrana 10 evra. Ko bog. A mesto raj, ko iz bajke. Tako da ti tvoju elitu i one vase rupetine bez kanalizacije mozes da okacis macku o rep.


(DQ, 28. jun 2012 14:49)

To sto si rekao si mozda u pravu, ali se na more ne ide zbog sopinga, nego da se zovek odmori i relaksira, a na grckim ostrvima je odmor svakako bolji nego u Cg (kad se setim Budve i tamosnje guzve od pre 4 godine jeza ma hvata, bolje da sam letovao na Kalenic pijaci).

Realno Grčka, pročitajte zašto

pre 11 godina

Do pre par godina sam bio redovan posetilac CG primorja, ali kad sam otisao pre tri godine prvi put u Grčku, rekao sam nikad više u CG..Prečisto Grčko more naspram crnogorskog prljavog, kojem se na dva metra dubine ne vidi dno. jako lepo gostoprimstvo Grčkog naroda, naspram crnogorskih znate i sami kakvog bezobrazluka, čast izuzecima..Čista kupališta i plaže, naspram crnogorskih da ne kažem deponijama, imate pored toga u Grčkoj da vidite dosta lepih stvari, znamenitosti i upoznate se sa dugom istorijom drevnog naroda, naspram istorije CG i njenog Njegoša :)..Pored toga masline i grožđe na izobilju, uz dobro crno vino na terasi sa pogledom mora..Neprocenjivo..

Ove godine naravno opet idem u Grčku, četvrti put i četvrto različito mesto..Svaki put je bilo prelepo, a ove godine na Skijatosu mislim da će biti najbolje..

Pozdrav svima!!!

Milan

pre 11 godina

@DQ
U redu,hajde dublje uporedite Grcku i Crnu Goru.
Ali pri tom,budite posteni.Uporedjujte najbolje iz Crne Gore i najbolje iz Grcke.Mislim da nije posteno porediti Sveti Stefan i Milocer sa Olimpik beach-om i Paralijom.
Hajde da uporedimo pomenuta mesta u CG sa Kritom,Rodosom,Santorinijem ili okolinom Atine!!To bi bilo posteno;dakle,poredimo najbolje sa najboljim,u svakoj zemlji.Kakvo je sad Vase misljenje??

Dejan

pre 11 godina

Eto vam slobodne i nezavisne Crne Gore, mislili ste da su vam Srbi najveći problem i okupatori koji bi "da uzmu vaše more", a to more je samo onoga ko plati, nije ni crnogorsko ni jugoslovensko. Sećam se osamdesetih u Bečićima, Petrovcu, kad je sve bilo slobodno i pripaalo narodu, to se nikad više neće vratiti

Stevan

pre 11 godina

Vidim mnogi su duhoviti, ali verujte mi znam sta pricam, Crnogorci idu napred a mi mozemo da ih omalovazavamo do mile volje. Hotel "Slovenska plaza" od juce ima 3+ zvezdice a i sa dve su bili prepuni. To sa lezaljkama je smesna prica... Postoje plaze na samo nekoliko kilometara od Budve koje su sa besprekornom vodom a nije obavezno uzimati (ionako neudobne) lezaljke. Cene pica nisu nista vise nego u Beogradu ili Kopaoniku. Ionako mi cemo sa novom Vladom imati preca posla, sad kad odluce da "vrate" Kosovo.

MNE

pre 11 godina

Dzaba kampanja kao i svake godine, samo se obije o glavu planerima i izvrsiocima :) A dezurni mrzitelji i pljuvaci uzivaju u mastanjima o propasti turizma i superiornosti Ade :D, na dan kad im vladu formiraju Ivica, Vucic, Velja i njima slicni :)Strasno, al samo po vas.

miso

pre 11 godina

Ja idem svake god u Crnu Goru i uvek cu ici!!!!!Tamo je najbolje a mnogo sam prosao!!!!sVE LEPO PONESEM IZ SRBIJE PA CAK I KISELU VODU!!!!STANUJEM U CANJU KOD NEKIH LJUDI IZ SRBIJE!!!!TAKO DA MI TO DODJE KAO DA SAM U SRBIJI!!!

Nik

pre 11 godina

Upravo sam se vratio iz Crne Gore, lezaljka u Herceg Novom i Igalu je 3 eura a suncobran 2.5 eura. Plaza ima tus, wc, tri prostora za presvlacenjem spasioce, konobare, sitan sljunak i prilaz do mora prilagodjen deci, kafa, sok i pica se sluze na plazu, na sto pored lezaljke. Kafa je 1.2 eur, capricoza je 6 eur.

Turista

pre 11 godina

@che

Mi idemo u Tunis, bili smo i u Egiptu i u Tunisu. Sad idemo opet u Tunis, a posle ćemo opet u Egipat verovatno. Grcima i Crnogorcima ne dam ni centa!

mihajlo

pre 11 godina

.....Ko vas tera da idete u CG? Dakle, ako vam. su cene visoke-NEMOJTE ici! Srbi vole da su mazohisti, uzivaju da ih deru! No, ne treba zaboraiti ni ovo: "dok je ovaca-bice i sisanja"! hi...hi....!

vostani carice

pre 11 godina

A dragi crnogorci.....posto je voda u cesmi? To jos uvek nemate....hehehe.....
(coka, 28. jun 2012 14:22)

IMA!
Tuš na Žanjicama je 50 centi minut!
Parking je 2 evra, dve lezaljke i suncobran 8..

Crnogorac

pre 11 godina

Kao neko ko ima kucu dole i ide svake godine (rodom sam od dole) stvarno preterase sa tim elitnim turizmom, pa nisam ja Bred Pit nego obican smrtnik.

Tekelija

pre 11 godina

Они имају право да наплаћују шта и колико хоће, а ви имате право да не идете.
Не видим проблем.

У добу интернета лако је сазнати све о неком мјесту, и лако је наћи повољна путовања.
Лично не видим никакву драж у пржењу поред мора сваке године, али очигледно је да се већина људи не слаже. Нама је из неког разлога одлазак на море исто што и Арапима хаџилук.
Ја ћу рађе да приштедим ове и онда сљедеће године одем на неко стварно путовање, а не да се ко чварак пржим у Макарској или Бечићима. :)

Anchi

pre 11 godina

mene crna gora nece skoro videti, bar ne u svojstvu turiste, neprofesionalni su, neusluzni, drski i nerazumno skupi. prosle godine su me izbacili iz apartmana (privatan smestaj) zato sto je njihovo ogledalo i njihov orman pao na moju drugaricu, jer je neko ukucao ekser tamo gde mu nije mesto, i umesto da se vlasnik apartmana izvinjava jer mu je orman falican i pita za zdravlje svoje gosce, on je trazio da platimo popravku i izbacio nas napolje kad je vec pao mrak!
Kraljicina plaza nije za obicne smrtnike?! ma daaaj, kupala sam se na njoj pre samo nekoliko godina za dzabe - plaza stvarno nije nista posebno, kao ni sve ostale plaze, a ogromna je verovatnoca da naletite na kanalizaciju i raznorazno djubre dok se kupate. ja ne znam sta su oni umislili, ali su sami sebi losa reklama.

M

pre 11 godina

@Hokus-pokus
Slatko si me nasmejao. Nisam znala da je CG luksuzna destinacija - problem sa pijacom vodom, kolima da ne krenes zbog kvaliteta puteva, parkinga nigde, cistoca morske vode diskutabilna,...

Primitivizam

pre 11 godina

Strasno, koliko primitivan i zajedljiv narod. Sta ste se okomili na Crnogorsko primorje ?! Crnogorci ovo, Crnogorci ono. Samo cekate neke informacije o njima - kako biste poceli da ih pljujete. Ne valjaju vam cene, ne valjaju vam plaze, ne valja usluga. Pa dobro, nemojte da idete. Ali prevazidjite ove zlurade komentare. Vise govore o vama, nego o bilo kome drugom. Primitivizam.

tebra

pre 11 godina

tebra, lezaljka pet evra!

dodji na plazu, krofne su preskupe..

tebra, lezaljka 5 evra,
ph faktor krema,
vode opet nema...
:)

http://www.youtube.com/watch?v=VzmuzyC5Y38

Dorcol

pre 11 godina

Postoji nesto sto se zove ponuda i potraznja... ako ima ljudi koji ce to da plate zasto ne bi bile takve cijene? Crnogorsko primorje ima svojih mana ali je za destinacije dje ide vecina srpskih turista Bora Bora.

P.S. Prekjuce je Crna Gora otvorila pregovore sa EU i nijedan iskompleksirani srpski medij nije to prenio, a svaki dan objavljujete nekakve bljuvotine!

*****

Goran

pre 11 godina

Primorje Crne Gore je objektivno malo, moze se obici za jedno letovanje.

Letujem u Grckoj, Spaniji i Italiji, hiljade i hiljade kilometara obale i neverovatnih plaza uz kristalno cisto more, a opet ne mnogo skupo.

Spanija je najpovoljnija (ali ne preko agencija).

pOSEJDON

pre 11 godina

Kao i u svemu ostalom ostrašćeni smo preko svake mere, izjave ¨u Crnu Goru nikad...nikad¨ ili ¨ da mi daju 500 EUR ne bih išao tamo¨ sigurno ne pišu oni koji su bili na tom prokazanom potezu Pržno-Miločer-Sveti Stefan.Taj deo je oduvek bio O.K., tu nikad nije bilo da nema vode,da su domaćini neljubazni ili netrpeljivi prema gostima iz Srbije i pogotovo iz Beograda.Cene su takve kakve su , i naravno da su neprihvatljive za kategoriju turista koji se ¨pale¨ na ponude tipa Grčka za 69 EUR ili Turska za 99 EUR.
Ja sam godinama u tom Miločeru ( zapravo je to Pržno pre kapije hotela Miločer-Ulica Obala do Maestrala) i tu se svi poznajemo i gosti i domaćini.Neretko i gosti i domaćini imaju isto prezime : npr Mitrović ili Milutinović, i slave istu slavu:npr Mitrovdan.

Pera

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim zašto ljudi imaju potrebu da se izjasne da neće da idu u CG ili HR?

Nećete, skroz legitimno i ok. Ja na Vašem mestu nebih ni tekstove sa temom CG iHR čitao.

DQ

pre 11 godina

"U Grckoj, tacnije, Olympic Beach, 4 evra za dve lezaljke, suncobran i dve kafe. Za 2 piva, umesto dve kafe, treba dodati 1 evro.

Zasto bih onda isao u CG da letujem?"

E pa zato sto u istom tom olympic beach-u pivo kosta 5 eura a ne dva eura, zato sto u istom tom olympic beach-u ne mozes dva minuta da odmoris na plazi a da ti ne dodje neki Senegalac da ti ponudi sliku Bob Marley-a, naocare ili da ti uplete pletenice. nema kafic gde mozes da popijes pivo a da ti odmah ne stave pribor za jelo. Nisam niti rasista niti nacionalista, ali nemojte tu da nam promovisete toplu vodu. Za lezaljke ste u pravu. sednes, narucis dve kafe i platio si lezaljke i suncobran za ceo dan. a ostalo ne moze ni da prismrdi Crnoj Gori. Tri ulice sa 15 butika u kojima je roba takva da su stvari koje mozete kupiti u kineskim buticima kod nas GUCCI za Grcku. To u stvari dosta govori o tome koliko je Grcka postala bedna a ne Crna Gora kvalitetna (kao turisticko mesto).

Prsut

pre 11 godina

hahahhaha da niste jadni bili bi smjiesni! Opet vi o nama. Redovno pratim vas sajt, ovo je stvarno sramno sto pisete! U cilju seyone pisete samo negativno o nasim plazama i turizmu! No ne ide vam bas od ruke. Procitah danas da u Srbiji od 40% koji ljudi koji ljetuju, Crna Gora i Grcka na prva dva mjesta po 25%. Ostavite se zlonamjernih textova, nece vam dobra donijeti! Lezaljka u elitnom hotelu/rizortu (2 bazena+plaza) Ruza Vjetrova dvije lezaljke i suncobran 10e. Ako vam je skupo 65% plaza u CG su otvoreni za turiste koji nose peskir i svoj suncobran. Ne spekulisite ovaj narod!

Mrca

pre 11 godina

Ja sma jednom bio sa porodicom u CG. Onda ležaljki nije bilo. Nije bilo ni ljubaznosti, profesionalnog odnosa prema gostima. Danas ima ležljki, ostalog i dalje nema.
Meni je bilo dosa i onaj jedan put.

Milocher

pre 11 godina

Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas.

lapid

pre 11 godina

Crna Gora ima 299km obale. Od toga 80km plaža. Od toga onih "elitnih" 10-15km. Kako rasporediti toliki broj gostiju? Pitanje je staro 20 godina iz vremena kada je cela Srbija išla u CG i kada se vodio rat peškirima. Ovim ne komentarišem koliko košta ležaljka, ali CG svakako ima taj problem sa "jedinicom mere". A zluradi komentari više govore o "Srbima".

Hokus-pokus

pre 11 godina

Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas. (Milocher, 28. jun 2012 14:01)
Hahahahahahahahahahahaha, hvala ti Za ovo ljuta gujo, popravi mi dan !

dragan

pre 11 godina

hahahahah samo vas citam iz dana u dan , imali jos kakvih informacija sa cg primorja? ma vise ste presli svaku mjeru ,ocigledno je da ne mozete nista postici ovakvim tekstovima koje tobos uzimate sa ^vijesti^ a ustvari ih preradite kako vama odgovara .ko zeli da procita cijeli clanak u pravoj verziji neka podje na sajt podgorickih vijesti

Aristotel

pre 11 godina

U Grckoj, tacnije, Olympic Beach, 4 evra za dve lezaljke, suncobran i dve kafe. Za 2 piva, umesto dve kafe, treba dodati 1 evro.

Zasto bih onda isao u CG da letujem?

Paja

pre 11 godina

E pa braćo moja draga sada možete da očekujete reke turista iz Srbije. Sve cene su poznate tako da nema laži, nema prevare. Ali zato mene nikada više nećete videti kod vas. Živeli vi meni još 1 000 godina!

che

pre 11 godina

pohlepa!

Zato više ne idem u CG. Lepo u Egipat na dve nedelje i da se provedemo devojka i ja kao kralj i kraljica za ove pare sa kojima u CG ne bi mogli ništa.

Aristotel

pre 11 godina

U Grckoj, tacnije, Olympic Beach, 4 evra za dve lezaljke, suncobran i dve kafe. Za 2 piva, umesto dve kafe, treba dodati 1 evro.

Zasto bih onda isao u CG da letujem?

che

pre 11 godina

pohlepa!

Zato više ne idem u CG. Lepo u Egipat na dve nedelje i da se provedemo devojka i ja kao kralj i kraljica za ove pare sa kojima u CG ne bi mogli ništa.

Hokus-pokus

pre 11 godina

Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas. (Milocher, 28. jun 2012 14:01)
Hahahahahahahahahahahaha, hvala ti Za ovo ljuta gujo, popravi mi dan !

Paja

pre 11 godina

E pa braćo moja draga sada možete da očekujete reke turista iz Srbije. Sve cene su poznate tako da nema laži, nema prevare. Ali zato mene nikada više nećete videti kod vas. Živeli vi meni još 1 000 godina!

Goran

pre 11 godina

Primorje Crne Gore je objektivno malo, moze se obici za jedno letovanje.

Letujem u Grckoj, Spaniji i Italiji, hiljade i hiljade kilometara obale i neverovatnih plaza uz kristalno cisto more, a opet ne mnogo skupo.

Spanija je najpovoljnija (ali ne preko agencija).

Predrag

pre 11 godina

Najjači su mi komentatori kod kojih se iz aviona vidi da mrze Crnogorce i koji žele sebi da daju na značaju. Komentari im sadrže "Crne Gora me neće videti" (kao da su oni bitni pa CG čeka njih da vidi), ili "džabe da mi daju..." i sl. Ja prvi ne letujem u CG ima već 10 godina ali je ne pljujem. Tržište je slobodno, vize su ukinute pa izvolite neka svako letuje gde želi ali stvarno nema potrebe za mržnjom i pljuvanjem.

Realista2

pre 11 godina

"Paradajiz turista" je zlurada zamenica za Srbina na Crnogorskoj obali, koju su sami Crnogorci izmislili. U Grčkoj ti niko neće reći nešto slično.
Bolju uslugu i povoljnije cene ćete naći u Albaniji nego u CG.

Realno Grčka, pročitajte zašto

pre 11 godina

Do pre par godina sam bio redovan posetilac CG primorja, ali kad sam otisao pre tri godine prvi put u Grčku, rekao sam nikad više u CG..Prečisto Grčko more naspram crnogorskog prljavog, kojem se na dva metra dubine ne vidi dno. jako lepo gostoprimstvo Grčkog naroda, naspram crnogorskih znate i sami kakvog bezobrazluka, čast izuzecima..Čista kupališta i plaže, naspram crnogorskih da ne kažem deponijama, imate pored toga u Grčkoj da vidite dosta lepih stvari, znamenitosti i upoznate se sa dugom istorijom drevnog naroda, naspram istorije CG i njenog Njegoša :)..Pored toga masline i grožđe na izobilju, uz dobro crno vino na terasi sa pogledom mora..Neprocenjivo..

Ove godine naravno opet idem u Grčku, četvrti put i četvrto različito mesto..Svaki put je bilo prelepo, a ove godine na Skijatosu mislim da će biti najbolje..

Pozdrav svima!!!

laufer

pre 11 godina

Mole se turisti iz Srbije da nikako ne dolaze u Crnu Goru! Nit' nam trebate nit' ćemo propast bez vaših ljetovanja od po 10 EUR-a (piletinu i paradajz nosate u kesama iz Srbije). Sad već imamo puno boljih gostiju, tako da slobodno idite tamo đe vas neko željno iščekuje, mada sumnjam da ima takvih zemalja! Zdravi i čili bili!
(Dragan, 28. jun 2012 16:02)

Tako je, sad kad imate "puno boljih gostiju", onda vam smeta paradajz i piletina, jel'? A od kojih turistickih para ste izgradili hotele i smestaje, pa sad mozete da docekujete bolju klijentelu? ***

Realista

pre 11 godina

Vratih se sa toliko pominjanog Halkidikija pre neki dan. Plaže (pogotovu Xenia) su san snova za CG, takvih u CG nema. Trščani suncobran i 2 ležaljke su 3e, bogat obrok za dvoje je 18e (kod 99% restorana), giros od 1.9 do 2.5e. Neka hvala, Crna Gora neka čeka i dočeka neke finije i bogatije turiste, mene videti neće. A lično mi nije jasno ko uopšte i ide iz Srbije u CG, verovatno oni Crnogorci iz Srbije, da obiđu rodbinu.

Aleksandar

pre 11 godina

za (DQ, 28. jun 2012 14:49)

To je zato što si išao na mesta koja u Grčkoj idu uglavnom paradajz turisti i koja se ne razlikuju nešto više od CG.

Ako hoćeš na odmor u Grčku, onda idi na ostrva (ali ne ona izvikana) - bio sam prošle godine - peščana plaža, najbliži sledeći turista udaljen 50 metara, nema skutera, nema prodavaca karata za Grand Šou i Bata Đošu, nema senegalaca, indijanaca i drugih likova, mir, tišina, masline...

Milan

pre 11 godina

@DQ
U redu,hajde dublje uporedite Grcku i Crnu Goru.
Ali pri tom,budite posteni.Uporedjujte najbolje iz Crne Gore i najbolje iz Grcke.Mislim da nije posteno porediti Sveti Stefan i Milocer sa Olimpik beach-om i Paralijom.
Hajde da uporedimo pomenuta mesta u CG sa Kritom,Rodosom,Santorinijem ili okolinom Atine!!To bi bilo posteno;dakle,poredimo najbolje sa najboljim,u svakoj zemlji.Kakvo je sad Vase misljenje??

igorpl

pre 11 godina

citam ovo iz kefalonije i umirem od smeha. plaza ovde kakvih oni ni u fotoshopu nece videti. more cisto toliko da oni samo mogu da sanjaju, vole nas ovde kao da smo njihovi vise nego sto smo braca sa crnogorcima, o ljubaznosti i cenama necu ni da pricam. inace komplet lezaljki je ovde 5 eura a uz to dobijes i pivo i sok. jadni li su oni koji osim crne gore nista videli nisu. stvarno treba biti debelo retardiran pa otici u njihovu prljavstinu.

Uber

pre 11 godina

Kao i sve kod nas... Bg-najbolji nocni zivot u Evropi, CG-najljepse more na svijetu, Sv. Stefan-e za to se jos nije izmislila rijec! A u stvari sve bofl roba, blato, jad... Nije u Bg najbolji nocni zivot, jedino sto su lake zenske. Cg glupo komentarisati ko god je otisao bar do Hrvatske, a da ne pricam za dalje... Sve u svemu-svako svoje selo precjenjuje, a nista ne vrijedi probusene pare...

leto

pre 11 godina

@Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas. (Milocher, 28. jun 2012 14:01)


Hahaha, gde ti zivis covece, jesi ti ikada video neku drugu zemlju osim CG? Koja bre luskuzna destinacija? Pa najvise je tih paradajz turista bilo upravo u CG, i danas ih ima u svim onim manjim mestima. Crna gora ako ima vise od 10 km plaze koja se po svemu moze smatrati delux (da je elitni smestaj, da nema buke usred sezone, grajdevinskih radova, da ima vode redovno...) stavljam glavu na panj. Ajde covece ti kao da si pao sa Marsa. Spanija ima plaze pet puta bolje nego Cg, a mozda malo samo skuplje, i jos ima mnogo vecu obalu i samim tim i veci izbor gde da se letuje. Jedino je problem sto ljudi uvek hoce da ide preko neke agencije, e to je onda vec dosta skupo. Ali ako se ide u svojoj reziji, Spanija zna da bude jeftina. Pre dve godine sam bio u Gran Canaria ostrvu, prevoz 150 evra, krevet 9 evra, hrana 10 evra. Ko bog. A mesto raj, ko iz bajke. Tako da ti tvoju elitu i one vase rupetine bez kanalizacije mozes da okacis macku o rep.


(DQ, 28. jun 2012 14:49)

To sto si rekao si mozda u pravu, ali se na more ne ide zbog sopinga, nego da se zovek odmori i relaksira, a na grckim ostrvima je odmor svakako bolji nego u Cg (kad se setim Budve i tamosnje guzve od pre 4 godine jeza ma hvata, bolje da sam letovao na Kalenic pijaci).

Jester

pre 11 godina

Je li, crnogorci, jel pod bolje turiste podrazumevate ruse koji vam pokupise pola obale i otkupise sve zive stanove i apartmane pa kljuceve istih dele rodbini i prijateljima..za to ne kukate?

Nik

pre 11 godina

Upravo sam se vratio iz Crne Gore, lezaljka u Herceg Novom i Igalu je 3 eura a suncobran 2.5 eura. Plaza ima tus, wc, tri prostora za presvlacenjem spasioce, konobare, sitan sljunak i prilaz do mora prilagodjen deci, kafa, sok i pica se sluze na plazu, na sto pored lezaljke. Kafa je 1.2 eur, capricoza je 6 eur.

easter

pre 11 godina

Ja cak ni ne znam sta je kabana... Ovako prostoj mi i nije mesto u Crnoj Gori... A narocito mi se ne bi oprostilo sto, primitivna kakva jesam, nikad ne bih isla na bazen ako sam vec dosla na more... I, sad, ovako nespremna da potrosim 60 Evara dnevno za lezaljku pored bazena, ili 500 za kabanu, (stogod da je to ), sta cu ja njima tamo? Tako otmenim mestima i domacinima zaista prilice samo otmeni gosti, a ja to svakako nisam... Malo se stidim zbog toga... Sta ce Crnogorci da misle o ovakvima kao sto sam ja...

student

pre 11 godina

Ama ljudi šta je to KABANA?! Je l zna neko da mi kaže? Radio sam ko crnac preko omladinske 6 meseci, uštedeo sam nekako 500 evra i sad hoću tu kabanu. Ima da je platim pa makar crko. Al dajte recite mi prvo šta je to.

marko

pre 11 godina

postovani, nikada ne ostavljam komentare ali sam sada bio prinudjen.
23.06 sam se vratio sa letovanja iz Crne Gore, utisci su sledeci:
1.cene lezaljke 2 do 5 eura, suncobrana 1 do 3 eura komplet dve lezaljke + suncobran od 4 do 10 eura
2.cene u restoranima pice 4-8,5 eura,kafe 0,6 do 1,4 zavisno od vrste kafe i mesta
3.pivo 1,0 do 3,0
sokovi 1,0 do 2,0
specijaliteti od mesa 4,5-12,0
od ribe i plodovi mora 6-20,0
paste oko 5 eura.......
4.na granici pri povratku ljubazan carinik mi nije ni pomenuo boravisnu taksu
Stoga bih zamolio da se ne preteruje sa iznosenjem ne istina.

no

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori. U redu da letuju jednom. Prljavo, često nema vode, neljubazni ljudi a pritom nije ni jeftino.

Aristotel

pre 11 godina

@DQ

E, bas imas pivo i za 2 eura u Olympic Beach-u. A sto se tice Senegalaca i ostalih - niko te ne tera to sto nude i da kupis, kao i kad pijes pivo, da moras i da jedes, pa neka donesu i ispecenu picu, iako je nisi narucio! Ja na Senegalce ne gledam kao dosadne komarce, nego kao ljude koji zele da zarade neki evric. Ako tebe nerviraju, idi na pusto ostrvo i neces imati problema. A za butike - pa ti ako si otisao na soping, sigurno nema da nadjes klasu. Valjda se tamo ide na more, a ne da se kupuje kvalitetno, a dzabe. Mislim, stvarno.

Anchi

pre 11 godina

mene crna gora nece skoro videti, bar ne u svojstvu turiste, neprofesionalni su, neusluzni, drski i nerazumno skupi. prosle godine su me izbacili iz apartmana (privatan smestaj) zato sto je njihovo ogledalo i njihov orman pao na moju drugaricu, jer je neko ukucao ekser tamo gde mu nije mesto, i umesto da se vlasnik apartmana izvinjava jer mu je orman falican i pita za zdravlje svoje gosce, on je trazio da platimo popravku i izbacio nas napolje kad je vec pao mrak!
Kraljicina plaza nije za obicne smrtnike?! ma daaaj, kupala sam se na njoj pre samo nekoliko godina za dzabe - plaza stvarno nije nista posebno, kao ni sve ostale plaze, a ogromna je verovatnoca da naletite na kanalizaciju i raznorazno djubre dok se kupate. ja ne znam sta su oni umislili, ali su sami sebi losa reklama.

Mrca

pre 11 godina

Ja sma jednom bio sa porodicom u CG. Onda ležaljki nije bilo. Nije bilo ni ljubaznosti, profesionalnog odnosa prema gostima. Danas ima ležljki, ostalog i dalje nema.
Meni je bilo dosa i onaj jedan put.

Primitivizam

pre 11 godina

Strasno, koliko primitivan i zajedljiv narod. Sta ste se okomili na Crnogorsko primorje ?! Crnogorci ovo, Crnogorci ono. Samo cekate neke informacije o njima - kako biste poceli da ih pljujete. Ne valjaju vam cene, ne valjaju vam plaze, ne valja usluga. Pa dobro, nemojte da idete. Ali prevazidjite ove zlurade komentare. Vise govore o vama, nego o bilo kome drugom. Primitivizam.

iskustvo uci

pre 11 godina

Ja ne mrzim crnogorce, ali ove godine recepcionerka je odrzala govor iz kog se vidi da ona mrzi srbe. Naime, na 5 metara od nas spominjala je kako ima dve cerke koje studiraju u Beogradu i pri tome sluze Beograd a ne Crnu Goru?! U Podgorici nema fakulteta? Inace, godinama letujem u Budvi ali ove godine sam imao dozivljaja zbog kojih cu promeniti obicaj.

lidija

pre 11 godina

Upravo sam se vratila iz Porto Carrasa na Sitoniji, Halkidiki. Hotel fenomenalan, bazeni sa morskom vodom, plaza i more cisti kao suza. Prelepo! Za svaku preporuku. Aranzman PP preko travellanda 40% popusta, cena smesna. Ah da, lezaljke i trscani suncobrani besplatni. Grcku bukvalno obozavam...masline, riba, fetica, ouzo i njihova muzika...pa sta ce coveku vise?! Veliki pozdrav!

sin

pre 11 godina

Mene crnogorsko primorje više neće da vidi,jedino mogu da odem ako mi neko pokloni džabe letovanje i džeparac od 500 Evra.U Petrovcu biseru crnogorskog primorja pljeskavica 5 evra?!Jedina dva mesta koja su oni kao ok su Herceg Novi i Budva,Herceg novi nema plaže nego ploče,a Budva je vašarište gde je pivo 5 Evra kao na Majorci.Za ono štu nudi CG je opasno precenjena i nije ni čudo što Srbi idi u Grčku.Bukvalno za iste pare možeš da biraš neko grško ostrvo:Krit,Zakintos,Tasos,Rodos,Santorini.Odlazak na odmor u CG za mene je klasičan mazohizam.

Stevan

pre 11 godina

Vidim mnogi su duhoviti, ali verujte mi znam sta pricam, Crnogorci idu napred a mi mozemo da ih omalovazavamo do mile volje. Hotel "Slovenska plaza" od juce ima 3+ zvezdice a i sa dve su bili prepuni. To sa lezaljkama je smesna prica... Postoje plaze na samo nekoliko kilometara od Budve koje su sa besprekornom vodom a nije obavezno uzimati (ionako neudobne) lezaljke. Cene pica nisu nista vise nego u Beogradu ili Kopaoniku. Ionako mi cemo sa novom Vladom imati preca posla, sad kad odluce da "vrate" Kosovo.

Tekelija

pre 11 godina

Они имају право да наплаћују шта и колико хоће, а ви имате право да не идете.
Не видим проблем.

У добу интернета лако је сазнати све о неком мјесту, и лако је наћи повољна путовања.
Лично не видим никакву драж у пржењу поред мора сваке године, али очигледно је да се већина људи не слаже. Нама је из неког разлога одлазак на море исто што и Арапима хаџилук.
Ја ћу рађе да приштедим ове и онда сљедеће године одем на неко стварно путовање, а не да се ко чварак пржим у Макарској или Бечићима. :)

Realista2

pre 11 godina

Predraže, previše je takvih "Crne Gora me neće videti", da je jedan-dvoje, ne bi to crnogorcima bio problem, ali ih je najmanje 200.000 godišnje, pa ti vidi.
Ja za svoj novac mogu letovati gde hoću i gde mislim da je napovoljnije u odnosu cena-kvalitet, a to CG sigurno nije. More je NULA u odnosu na grčka mora, usluga je -10, i što bi iko išao tamo, osim ako nema neku rodbinu dole, a dosta je takvih.

vostani carice

pre 11 godina

A dragi crnogorci.....posto je voda u cesmi? To jos uvek nemate....hehehe.....
(coka, 28. jun 2012 14:22)

IMA!
Tuš na Žanjicama je 50 centi minut!
Parking je 2 evra, dve lezaljke i suncobran 8..

Bogi

pre 11 godina

Nisam hteo da komentarisem ali citajuci vecinu komentara, jednostavno moram i ja nesto da kazem.

Kao prvo, svi oni koji pljuju po Crnoj Gori izgleda zaboravljaju da je na CG primorju dobar broj kuca i stanova (a bog'me i hotela) ustvari u vlasnistvu gradjana Srbije, neki ih koriste uglavnom leti a deo njih ih iznajmljuju. Takodje, dosta mladih iz Srbije nadje posao (i to dobro placen) svake godine tokom sezone po CG primorju. A gotovo da nema mini/mega marketa u CG koji nema barem 70-80% proizvoda sa poreklom iz Srbije. Da li mozete isto da kazete i za Grcku, HR, Spaniju?

Drugo, oni koji se toliko zale na cene u CG prave ne-fer poredjenje, jer obicno uzimaju najjeftiniji smestaj u Grckoj i onda poredjuju ga sa najskupljim u CG, i tako uvek ispada da je Grcka jeftinija. Svi mi koji smo putovali po regiji i svetu znamo da nema teoretske sanse da Grcka ili Spanija bude jeftinija od CG. Primer, ako vam je skupo u Budvi idite u Ulcinj.

Trece, Crna Gora ima nesto sto Grcka nema niti ce ikada imati. Isti jezik, kultura, tradicija, blizina, cinjenica da smo decenijama ziveli u istoj drzavi itd.

Ja licno volim Grcku i CG, obozavam Spaniju, dopada mi se i HR primorje ali nikad necu da pljujem neku Drzavu ili narod koristeci subjektivne primere i generalizaciju problematike jer takvi ljudi na taj nacin svesno ili nesveno stave drugima do znanja da nemaju pojma o tome sta ta Drzava ima da nudi, konkretno, sa CG se inate samo zato sto su se otcepili ili zato sto su priznali Kosovo.

lapid

pre 11 godina

Crna Gora ima 299km obale. Od toga 80km plaža. Od toga onih "elitnih" 10-15km. Kako rasporediti toliki broj gostiju? Pitanje je staro 20 godina iz vremena kada je cela Srbija išla u CG i kada se vodio rat peškirima. Ovim ne komentarišem koliko košta ležaljka, ali CG svakako ima taj problem sa "jedinicom mere". A zluradi komentari više govore o "Srbima".

miso

pre 11 godina

Ja idem svake god u Crnu Goru i uvek cu ici!!!!!Tamo je najbolje a mnogo sam prosao!!!!sVE LEPO PONESEM IZ SRBIJE PA CAK I KISELU VODU!!!!STANUJEM U CANJU KOD NEKIH LJUDI IZ SRBIJE!!!!TAKO DA MI TO DODJE KAO DA SAM U SRBIJI!!!

Milocher

pre 11 godina

Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas.

DQ

pre 11 godina

"U Grckoj, tacnije, Olympic Beach, 4 evra za dve lezaljke, suncobran i dve kafe. Za 2 piva, umesto dve kafe, treba dodati 1 evro.

Zasto bih onda isao u CG da letujem?"

E pa zato sto u istom tom olympic beach-u pivo kosta 5 eura a ne dva eura, zato sto u istom tom olympic beach-u ne mozes dva minuta da odmoris na plazi a da ti ne dodje neki Senegalac da ti ponudi sliku Bob Marley-a, naocare ili da ti uplete pletenice. nema kafic gde mozes da popijes pivo a da ti odmah ne stave pribor za jelo. Nisam niti rasista niti nacionalista, ali nemojte tu da nam promovisete toplu vodu. Za lezaljke ste u pravu. sednes, narucis dve kafe i platio si lezaljke i suncobran za ceo dan. a ostalo ne moze ni da prismrdi Crnoj Gori. Tri ulice sa 15 butika u kojima je roba takva da su stvari koje mozete kupiti u kineskim buticima kod nas GUCCI za Grcku. To u stvari dosta govori o tome koliko je Grcka postala bedna a ne Crna Gora kvalitetna (kao turisticko mesto).

Crnogorac

pre 11 godina

Kao neko ko ima kucu dole i ide svake godine (rodom sam od dole) stvarno preterase sa tim elitnim turizmom, pa nisam ja Bred Pit nego obican smrtnik.

M

pre 11 godina

@Hokus-pokus
Slatko si me nasmejao. Nisam znala da je CG luksuzna destinacija - problem sa pijacom vodom, kolima da ne krenes zbog kvaliteta puteva, parkinga nigde, cistoca morske vode diskutabilna,...

Pedu

pre 11 godina

Lido Di Jesolo, Italija.
Vratio se 26-og, osmodnevni polupansion za tri osobe (2x odrasli, 1x dete 50% cene i 1x dete za džabe) , u cenu uključene dve ležaljke i suncobran na predivnoj plaži, o sadržajima je bespredmetno pričati-500 eura!!!!!!!!!

tenk

pre 11 godina

Ma dosta vise sa ovim glupostima.I da imam predlog kome se nesvidja CG neka ide u tursku oni su vam blizi a i zbog istorije....
(vesko, 28. jun 2012 14:59)
a vama nisu?

dima

pre 11 godina

Imam gde da odem ali neću. Neka se oni naodmaraju u tim ležaljkama, bezobrazni su za medalju! Više nam traže za ležaljke nego mi njima za studiranje, ...

Baba-Ibar

pre 11 godina

Upravo zbog lezaljki ne idem u CG. Idem u Istru,gde su plaze slobodne,gde za cenu suncobrana i lezaljke koju bih platio u CG odem na pizzu i sladoled sa decom. Na plazi ako zelis suncobran doneses svoj,ako ne zelis iznajmis ga,kao i lezaljku,a ne da mi poslazu lezaljke i suncobrne pa da ko ker trazim mesto u cosku.

dragan

pre 11 godina

hahahahah samo vas citam iz dana u dan , imali jos kakvih informacija sa cg primorja? ma vise ste presli svaku mjeru ,ocigledno je da ne mozete nista postici ovakvim tekstovima koje tobos uzimate sa ^vijesti^ a ustvari ih preradite kako vama odgovara .ko zeli da procita cijeli clanak u pravoj verziji neka podje na sajt podgorickih vijesti

Pera

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim zašto ljudi imaju potrebu da se izjasne da neće da idu u CG ili HR?

Nećete, skroz legitimno i ok. Ja na Vašem mestu nebih ni tekstove sa temom CG iHR čitao.

Sasa

pre 11 godina

Mozda Crna Gora i postane destinacija za bogate ali dosta tu truda i para treba uloziti: da se izmeste sve kanalizacije koje idu u more; da se poboljsa infrastruktura; da se obezbedi voda i struja bez nestasica; da se bude ljubazniji prema turistima; da se smanji nivo buke i da se diskoteke izmeste van grada (kao u svim normalnim zemljama).... Ima tu jos masa stvari al' nece oni to moci da urade ni za sledecih 100 godina.

Pančevac

pre 11 godina

Za vreme bombardovanja sam kupio stan na CG primorju za smesno male pare. Od tada ga 10 meseci godisnje izdajem a dva meseca sam ja tamo. Odem na more uzivam i vratim se posle dva meseca sa vise para nego sto sam poneo jer pokupim kiriju. Za ovih 12-13 godina racunam da sam povratio bar polovinu ulozenih para a cena tog stana je sada 2 do 2,5 puta veca nego tada. Toliko o tome kako sve tamo propada. Mislite o tome svi vi koji trosite 1000 i vise evra godisnje na letovanju.

Slavonija

pre 11 godina

Meni je samo smiješno koliko se pljuje CG I HR.Nasli ste 100 mana a do prije 7 u CG ilido prije 20g u HR dok su to bila i vaša Mora onda je to sve bilo super!!

sin

pre 11 godina

Mene crnogorsko primorje više neće da vidi,jedino mogu da odem ako mi neko pokloni džabe letovanje i džeparac od 500 Evra.U Petrovcu biseru crnogorskog primorja pljeskavica 5 evra?!Jedina dva mesta koja su oni kao ok su Herceg Novi i Budva,Herceg novi nema plaže nego ploče,a Budva je vašarište gde je pivo 5 Evra kao na Majorci.Za ono štu nudi CG je opasno precenjena i nije ni čudo što Srbi idi u Grčku.Bukvalno za iste pare možeš da biraš neko grško ostrvo:Krit,Zakintos,Tasos,Rodos,Santorini.Odlazak na odmor u CG za mene je klasičan mazohizam.

muka ziva

pre 11 godina

Ove godine cu na zalost morati u Budvu. Vec 13 godina nisam letovao u Cg i ne ide mi se, ali drugar hoce, pa hoce.
Prosle godine sam na Rodosu platio lezaljku i suncobran 6 evra, giros 2,20. Ako su cene zaista tako jezive u Budvi (u koju mi se ionako ne ide) onda bolje da ostanem u lavoru.

Dejan

pre 11 godina

Eto vam slobodne i nezavisne Crne Gore, mislili ste da su vam Srbi najveći problem i okupatori koji bi "da uzmu vaše more", a to more je samo onoga ko plati, nije ni crnogorsko ni jugoslovensko. Sećam se osamdesetih u Bečićima, Petrovcu, kad je sve bilo slobodno i pripaalo narodu, to se nikad više neće vratiti

Vladimir Pula

pre 11 godina

Hehe, sad ćete mi brojne minuse zalijepiti, ali hoću da budem iskren- tu se sladite nad CG te objašnjavate da je to ono sto su dobili kad su se odvojili od vas i kako vas zbog ovakvih cijena vise neće vidjeti, e pa sad da vam nesto kazem- mislim da ih boli uvo sto vi necete vise tamo na ljetovanje.. Crnogorci su se ocito odlučili profilirati za drugačiji turizam, sa manje gostiju a vise love, nesto vise za elitu a nesto manje za mase. Realno ako ustraju u tome necete im trebat i nećete im faliti. A vama mozda ipak nekad zafali jadransko more, hrvatsko ili crnogorsko. Ako ne uživajte kod Grka , Turaka , bugara...

Ko to kaze ko to laže da Srbija nema more? :D
Ako je koji CG tu- svaka cast na marini u tivtu, prijatelj mi je skiper i uvalio se na jahtu nekog ruskog milijardera, jahta 42m, kaze da je marina dolje prva liga. A tip je i u montecarlu, antibesu itd radio...

Dragan

pre 11 godina

Mole se turisti iz Srbije da nikako ne dolaze u Crnu Goru! Nit' nam trebate nit' ćemo propast bez vaših ljetovanja od po 10 EUR-a (piletinu i paradajz nosate u kesama iz Srbije). Sad već imamo puno boljih gostiju, tako da slobodno idite tamo đe vas neko željno iščekuje, mada sumnjam da ima takvih zemalja! Zdravi i čili bili!

ja

pre 11 godina

Elitni turizam OK, ako su se za to opredelili, ali svakako da im fali kvalitetne radne snage koju ce vuci iz Srbije, tako da CG bez Srbije ne moze, htela, ne htela. Bez obzira na milione koje ulazu u hotelsku uslugu, dugo ce godina morati da prodje da bi kvalitet isplivao. A do tada ce normalno ziveti od paradajz turista. Ja licno u CG vise ne idem, jako losa iskustva, nikakva usluga, mozda su se sad popravili. Ne volim da generalizujem, ali da bi nesto postalo elitno, nije dovoljno ponuditi najskuplje, treba uslugom i radom stici do takve usluge, a to se ne uci preko noci. Ako nekog ne mrzi da progugla, nek iscita kako je Ritz Carlton dobio prvo mesto po kvalitetu usluge.

Dorcol

pre 11 godina

Postoji nesto sto se zove ponuda i potraznja... ako ima ljudi koji ce to da plate zasto ne bi bile takve cijene? Crnogorsko primorje ima svojih mana ali je za destinacije dje ide vecina srpskih turista Bora Bora.

P.S. Prekjuce je Crna Gora otvorila pregovore sa EU i nijedan iskompleksirani srpski medij nije to prenio, a svaki dan objavljujete nekakve bljuvotine!

*****

cvele

pre 11 godina

Pa tako i treba. Jer u Budvi i okolini se sliju sve sami Beogredjani i naravno da cene moraju da budu takve jos na kvadrat. Ako hocete mir i odmor pravac Bar, tamo vam ne treba suncobran jer imate borove uz plazu. Plus su cene ok a domacini ljubazni.

mad-max

pre 11 godina

Svasta ovde ima da se procita. Ali najzanimljivije mi je kako vam mi ne trebamo, sad imate bolje goste. Ja se nadam da je tako, jer dok sam imao kucu dole, i letovao po dva meseca i trosio boga oca na pice i ... Ti fini gosti iz Europe su pili po flasicu vode tri sata! Da mi je bilo dobro bilo je, da mi je jos bolje sad kad sam prodao kucu jeste, nikad ne bi letovao u Egiptu,Turskoj,Spaniji,Italiji, a svaka destinacija je lepa na svoj nacin, ovo leto idem u Portugal, cuo sam da su im mali primorski gradovi fenomenalni...Tako da dosvidanja Montenegro!

Prsut

pre 11 godina

hahahhaha da niste jadni bili bi smjiesni! Opet vi o nama. Redovno pratim vas sajt, ovo je stvarno sramno sto pisete! U cilju seyone pisete samo negativno o nasim plazama i turizmu! No ne ide vam bas od ruke. Procitah danas da u Srbiji od 40% koji ljudi koji ljetuju, Crna Gora i Grcka na prva dva mjesta po 25%. Ostavite se zlonamjernih textova, nece vam dobra donijeti! Lezaljka u elitnom hotelu/rizortu (2 bazena+plaza) Ruza Vjetrova dvije lezaljke i suncobran 10e. Ako vam je skupo 65% plaza u CG su otvoreni za turiste koji nose peskir i svoj suncobran. Ne spekulisite ovaj narod!

mkd

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto toliko mrznje prema crnogorcima ..da ne kazem zavist. Iz vecine komentara izbija cista mrznja...Ista prica kad su tema Makedonija i makedonci.

Predrag

pre 11 godina

@citam ovo iz kefalonije i umirem od smeha...

Ma da, toliko ti je dobro i sadržajno da nemaš pametnija posla nego da čitaš i komentarišeš članke o CG.

Kahvedzija

pre 11 godina

Ja platio 3eura lezaljku pre neki vikend u Portugalu, mesto se zove Cascais kod Lisabona..
potpuno neuporedivo sa ovim takozvanim senzacijama!

pOSEJDON

pre 11 godina

Kao i u svemu ostalom ostrašćeni smo preko svake mere, izjave ¨u Crnu Goru nikad...nikad¨ ili ¨ da mi daju 500 EUR ne bih išao tamo¨ sigurno ne pišu oni koji su bili na tom prokazanom potezu Pržno-Miločer-Sveti Stefan.Taj deo je oduvek bio O.K., tu nikad nije bilo da nema vode,da su domaćini neljubazni ili netrpeljivi prema gostima iz Srbije i pogotovo iz Beograda.Cene su takve kakve su , i naravno da su neprihvatljive za kategoriju turista koji se ¨pale¨ na ponude tipa Grčka za 69 EUR ili Turska za 99 EUR.
Ja sam godinama u tom Miločeru ( zapravo je to Pržno pre kapije hotela Miločer-Ulica Obala do Maestrala) i tu se svi poznajemo i gosti i domaćini.Neretko i gosti i domaćini imaju isto prezime : npr Mitrović ili Milutinović, i slave istu slavu:npr Mitrovdan.

tebra

pre 11 godina

tebra, lezaljka pet evra!

dodji na plazu, krofne su preskupe..

tebra, lezaljka 5 evra,
ph faktor krema,
vode opet nema...
:)

http://www.youtube.com/watch?v=VzmuzyC5Y38

MNE

pre 11 godina

Dzaba kampanja kao i svake godine, samo se obije o glavu planerima i izvrsiocima :) A dezurni mrzitelji i pljuvaci uzivaju u mastanjima o propasti turizma i superiornosti Ade :D, na dan kad im vladu formiraju Ivica, Vucic, Velja i njima slicni :)Strasno, al samo po vas.

realno

pre 11 godina

Plaze bez peska , voda bez saliniteta , morski svet krajnje skroman. Cene bezobrazno visoke u poredjenju sa dobijenom uslugom. Naplacivanje tusiranja , lezaljke , suncobrana , neljubazni domacini ...
Za 10 dana u Budvi , treba vam sigurno 1000e. Za taj novac (ukljucujuci i avio kartu) Tajland i mozete ostati tamo opusteno dve nedelje i uzivati u prelepim plazama , prirodi , odlicnoj hrani , ljubaznim ljudima.

Crna Gora je oduvek bila destinacija za zemljoradnike iz Srbije , koji tamo imaju nekog rodjaka sa kucom blizu mora , dakle ti koji vam dolaze nose sa sobom hranu , ne placaju smestaj , a i za prevoz do mora se snadju preko nekog rodjaka koji vozi kamion ,ili u najgorem scenariju plate kartu za voz ...

Elitni turizam = Francuska Polinezija , Tahiti , Maldivi , Sejseli , Mauricijus , Havaji , Bahami , Fidzi ...

Beli pesak , tropska kilma , tirkizno more , tropske ribice , korali , tropsko voce .... to je ono sto fali nasim susedima da bi mogli da razmisljaju o elitnom turizmu :)

Aleksandar

pre 11 godina

@ Lidija: zaboravili ste stifado:) I xinogalo u rano jutro.

@Pera lozac: Sve sto ste rekli je sasvim u redu. Mada mi malo smeta ona hiljadu puta ponovljena i prezvakana prica o paradajzu. Nisam odavno bio u CG ali sto se tice Grcke, jedno znam. Kada bih nekim malo verovatnim slucajem, nicim izazvan, na plazi u Grckoj, sedeci na lezaljci ispod suncobrana koji nisam platio neku besmislenu sumu evra vec mi pripada jer sam narucio pitje, izvadio paradajz iz ranca, najmanje jedan grcki konobar bi mi u roku ODMAH, doneo tanjiric, noz i malo soli, i naravno, uz veliki OSMEH. E pa crnogorijanci kada to apsolvirate, javite, navraticu.

Turista

pre 11 godina

@che

Mi idemo u Tunis, bili smo i u Egiptu i u Tunisu. Sad idemo opet u Tunis, a posle ćemo opet u Egipat verovatno. Grcima i Crnogorcima ne dam ni centa!

AcidBurn

pre 11 godina

Jos jedan koji je rekao nikad vise Crnoj Gori. I put je kraci, bolji, smestaj, ponuda, takodje grcki koji mi je drazi od 'crnogorskog'. Cao Djetici. A sad pravac Grcka na dvonedeljni odmor za sve pare!

spajk

pre 11 godina

kakva bre cg ljudi,kakva kraljicina plaza??bio sam tamo i zato znam sta pricam,sad sam na sitoniji trenutno i ovde je fenomenalnoooo.....priroda fantasticna,kao i plaze.niko ne naplacuje lezaljke i ostalo.manite se cg!!!

ZELJKO

pre 11 godina

Meni ne smetaju cene u Crnoj Gori pošto 7 godina nisam bio kod njih na moru, nego u Grckoj. I nikad vise u zivotu necu otici tamo na letovanje. Previse postujem sebe i svoje pare , ma kolike bile , da bi isao u CG. Neko od njihovih politicara je rekao da CG treba da razvija visoki turizam . Podržavam. Samo setise se toga u krizno vreme. A i nekako vlada neka Srbofobija , neću reći svuda ali je ima. Alternativa uvek ima Grčka , Bugarska , Turska , Spanija...

mihajlo

pre 11 godina

.....Ko vas tera da idete u CG? Dakle, ako vam. su cene visoke-NEMOJTE ici! Srbi vole da su mazohisti, uzivaju da ih deru! No, ne treba zaboraiti ni ovo: "dok je ovaca-bice i sisanja"! hi...hi....!

Pera ložač

pre 11 godina

Svako ima pravo da svoja prirodna dobra nudi po cenama za koje misli da su OK. Ranijih godina su vlasnici plaža imali uputstvo da (čini mi se) najmanje pola plaže bude prazno, bez ležaljki, za one koji ne žele dodatni trošak. Mislim da je tako i sada. Masovan turizam (paradajz turisti iz Srbije i Bosne) ne donose Crnoj Gori nikakvu zaradu već samo prave gužvu a pošto ne mogu da spreče ljude da sa 100 dinara idu na letovanje ovako će bar ljudima koji to žele da plate omogućiti malo komocije. Kao što postoje parking zone (1,2,3) tako će i vlasnici plaža malo razrediti gužvu i verujem mnogo više zaraditi. Da nema "paradajzista" verovatno u špicu sezone voda i struja ne bi ni nestajali. I ja u moj Yugo mogu da smestim 6 ili 7 osoba ali je "komforno" tek kada nas nema više od 4.
Najprostije rečeno, i soba sa pogledom na more više košta nego kada ga nema, i stan na Dedinju više košta od stana u Krnjači...da ne nabrajam dalje.
Ko hoće platiće a ko neće i ne mora.

Vuchina

pre 11 godina

Srbin sam i ziveo sam u ex-Yu kao dete. Nisam bio u Srbiji i ex-Yu 20+ godina. Citam B92 dnevno (ukljucujuci forume). Pitanje za sviju vas: Zasto Srbi imaju problema sa svim bivsim ex-Yu narodima i zasto ti isti narodi nevole Srbe? Zasto stalno neka mrznja izmedju naroda koji imaju i isti jezik i veoma slicnu kulturu?

Hvala....

vigo

pre 11 godina

Ove godine cu na zalost morati u Budvu. Vec 13 godina nisam letovao u Cg i ne ide mi se, ali drugar hoce, pa hoce. Prosle godine sam na Rodosu platio lezaljku i suncobran 6 evra, giros 2,20. Ako su cene zaista tako jezive u Budvi (u koju mi se ionako ne ide) onda bolje da ostanem u lavoru. (muka ziva, 28. jun 2012 19:19) ohhhhhhhh jadan ti......

niki

pre 11 godina

JA ovaj tekst ne razumem kao ni komentare dole. Ako sam odseo u hotelu sa 5* ja ne placam lezaljku ni suncobran i nemam nikakvih batica/bakica da me uznemiravaju ili mi nesto nude.Imam privatnu plazu i imam nekog hotelskog stuarta koji me izoluje od uznemiravanja i okoline. Ako uzmem all inclusive u bilo kojem letovalistu nikakvih problema nemam ni sa kakvim dodatnim placanjem izuzev ako je nesto izvan all inclusive arnzmana. OVi ocigledno deru sirotinju a po cenama namenjene za one u hotelima od 5*, vidim dobro im ide. Ima dosta ovaca za sisanje.

igorpl

pre 11 godina

@predrag za tvoju informaciju u kefaloniji sam sa suprugom i decom tako da imam vremena i da se nasmejem na vase komentare. ovde imaju ono sto vi nikada necete imati a to je mir, spokoj, cisto more, pescane plaze, prelepe plaze, divljina...... ovo je upravo ono sto znaci rec odmor bez djose, granda, raznoraznih tezgarosa, betoniranih plaza, vasara i vasarista, srpskih i crnogorskih pevaljki i nazovi pevaca, olosa iz granda koji vam i posecuje sveti stefan milocer...., bucne muzike, paradajza po plazama, prljavstine, stomacnih virusa, diareja za decu, kanalizacije u maru (u skali napr. neamju kanalizaciju nego septicke jame pa lepo sva kanalizacija se odvozi i preciscava pa tek onda u more). ovde cak postoje i kante za smece na setalistu i plazama. na gradskoj plazi nisam ni jedan jedini pikavac video. ukratko sve ono sto je za crnu goru naucna fantastika. a da sutomore ima plavu zastavicu. sramota

fudo

pre 11 godina

Jeste li čuli da su crnjogorci počeli da naplaćuju i kupanje u moru. Tarifiranje je po sekundama uz zaokruživanje na minut. Onoga ko nema dovoljno kredita za ulazak u vodu, milova obalska straža diskretno svojim zlatnim kajlama veže za noge i bači iza magistrale.

nbp

pre 11 godina

"Paradajz turisti" je termin nastao tokom 80-ih godina kada su šinobusi saobraćali između Titograda i Bara. Vikendaši-šljakeri iz Nikšića i Titograda bi dolazili izjutra, vraćali se uveče, a sa sobom nosili inventar zbog kojeg su dobili nadimak, na plažama (pogotovo u Sutomoru) ostavljali deponiju. Tada je turista iz Srbije bilo, ali 10 puta manje nego 90-ih. E tih 90-ih se zbog opšte situacije termin vratio kada su "svi" iz Srbije išli u CG. Vidim po komentarima aroganciju sa obe strane, a realno nema tu koga pas za šta da ujede. Paradajz se jede i kod njih i kod nas.

fik

pre 11 godina

pa dobro, malo se kuva ovde. prvo, za svoju robu svako ima pravo da odredi cenu, a trziste ce reci svoje. Drugo, glupo je reci Crnogorci ovo ili on, pa samo 5-10% zivi od turizma, a i ostali iz CG isto placaju visoke cene. Trece, cistoca, narocito toaleti nije najbolja, ali plaze su ok. cetvrto, za onog ko zna priroda je predivna i moze se uzuvati, jezero, planina, more. Peto, u cemu se uopste ne slazem, od kada je sve privatno godinama je usluga jaaaako dobra. Na boljim mestima odlicna, na jeftinijim proporcionalno ceni....pa izaberite prema dzepu i afinitetima

Milocher

pre 11 godina

Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas.

DQ

pre 11 godina

"U Grckoj, tacnije, Olympic Beach, 4 evra za dve lezaljke, suncobran i dve kafe. Za 2 piva, umesto dve kafe, treba dodati 1 evro.

Zasto bih onda isao u CG da letujem?"

E pa zato sto u istom tom olympic beach-u pivo kosta 5 eura a ne dva eura, zato sto u istom tom olympic beach-u ne mozes dva minuta da odmoris na plazi a da ti ne dodje neki Senegalac da ti ponudi sliku Bob Marley-a, naocare ili da ti uplete pletenice. nema kafic gde mozes da popijes pivo a da ti odmah ne stave pribor za jelo. Nisam niti rasista niti nacionalista, ali nemojte tu da nam promovisete toplu vodu. Za lezaljke ste u pravu. sednes, narucis dve kafe i platio si lezaljke i suncobran za ceo dan. a ostalo ne moze ni da prismrdi Crnoj Gori. Tri ulice sa 15 butika u kojima je roba takva da su stvari koje mozete kupiti u kineskim buticima kod nas GUCCI za Grcku. To u stvari dosta govori o tome koliko je Grcka postala bedna a ne Crna Gora kvalitetna (kao turisticko mesto).

dragan

pre 11 godina

hahahahah samo vas citam iz dana u dan , imali jos kakvih informacija sa cg primorja? ma vise ste presli svaku mjeru ,ocigledno je da ne mozete nista postici ovakvim tekstovima koje tobos uzimate sa ^vijesti^ a ustvari ih preradite kako vama odgovara .ko zeli da procita cijeli clanak u pravoj verziji neka podje na sajt podgorickih vijesti

lapid

pre 11 godina

Crna Gora ima 299km obale. Od toga 80km plaža. Od toga onih "elitnih" 10-15km. Kako rasporediti toliki broj gostiju? Pitanje je staro 20 godina iz vremena kada je cela Srbija išla u CG i kada se vodio rat peškirima. Ovim ne komentarišem koliko košta ležaljka, ali CG svakako ima taj problem sa "jedinicom mere". A zluradi komentari više govore o "Srbima".

miso

pre 11 godina

Ja idem svake god u Crnu Goru i uvek cu ici!!!!!Tamo je najbolje a mnogo sam prosao!!!!sVE LEPO PONESEM IZ SRBIJE PA CAK I KISELU VODU!!!!STANUJEM U CANJU KOD NEKIH LJUDI IZ SRBIJE!!!!TAKO DA MI TO DODJE KAO DA SAM U SRBIJI!!!

Slavonija

pre 11 godina

Meni je samo smiješno koliko se pljuje CG I HR.Nasli ste 100 mana a do prije 7 u CG ilido prije 20g u HR dok su to bila i vaša Mora onda je to sve bilo super!!

Dragan

pre 11 godina

Mole se turisti iz Srbije da nikako ne dolaze u Crnu Goru! Nit' nam trebate nit' ćemo propast bez vaših ljetovanja od po 10 EUR-a (piletinu i paradajz nosate u kesama iz Srbije). Sad već imamo puno boljih gostiju, tako da slobodno idite tamo đe vas neko željno iščekuje, mada sumnjam da ima takvih zemalja! Zdravi i čili bili!

Vladimir Pula

pre 11 godina

Hehe, sad ćete mi brojne minuse zalijepiti, ali hoću da budem iskren- tu se sladite nad CG te objašnjavate da je to ono sto su dobili kad su se odvojili od vas i kako vas zbog ovakvih cijena vise neće vidjeti, e pa sad da vam nesto kazem- mislim da ih boli uvo sto vi necete vise tamo na ljetovanje.. Crnogorci su se ocito odlučili profilirati za drugačiji turizam, sa manje gostiju a vise love, nesto vise za elitu a nesto manje za mase. Realno ako ustraju u tome necete im trebat i nećete im faliti. A vama mozda ipak nekad zafali jadransko more, hrvatsko ili crnogorsko. Ako ne uživajte kod Grka , Turaka , bugara...

Ko to kaze ko to laže da Srbija nema more? :D
Ako je koji CG tu- svaka cast na marini u tivtu, prijatelj mi je skiper i uvalio se na jahtu nekog ruskog milijardera, jahta 42m, kaze da je marina dolje prva liga. A tip je i u montecarlu, antibesu itd radio...

mkd

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto toliko mrznje prema crnogorcima ..da ne kazem zavist. Iz vecine komentara izbija cista mrznja...Ista prica kad su tema Makedonija i makedonci.

Predrag

pre 11 godina

Najjači su mi komentatori kod kojih se iz aviona vidi da mrze Crnogorce i koji žele sebi da daju na značaju. Komentari im sadrže "Crne Gora me neće videti" (kao da su oni bitni pa CG čeka njih da vidi), ili "džabe da mi daju..." i sl. Ja prvi ne letujem u CG ima već 10 godina ali je ne pljujem. Tržište je slobodno, vize su ukinute pa izvolite neka svako letuje gde želi ali stvarno nema potrebe za mržnjom i pljuvanjem.

Pera ložač

pre 11 godina

Svako ima pravo da svoja prirodna dobra nudi po cenama za koje misli da su OK. Ranijih godina su vlasnici plaža imali uputstvo da (čini mi se) najmanje pola plaže bude prazno, bez ležaljki, za one koji ne žele dodatni trošak. Mislim da je tako i sada. Masovan turizam (paradajz turisti iz Srbije i Bosne) ne donose Crnoj Gori nikakvu zaradu već samo prave gužvu a pošto ne mogu da spreče ljude da sa 100 dinara idu na letovanje ovako će bar ljudima koji to žele da plate omogućiti malo komocije. Kao što postoje parking zone (1,2,3) tako će i vlasnici plaža malo razrediti gužvu i verujem mnogo više zaraditi. Da nema "paradajzista" verovatno u špicu sezone voda i struja ne bi ni nestajali. I ja u moj Yugo mogu da smestim 6 ili 7 osoba ali je "komforno" tek kada nas nema više od 4.
Najprostije rečeno, i soba sa pogledom na more više košta nego kada ga nema, i stan na Dedinju više košta od stana u Krnjači...da ne nabrajam dalje.
Ko hoće platiće a ko neće i ne mora.

Dorcol

pre 11 godina

Postoji nesto sto se zove ponuda i potraznja... ako ima ljudi koji ce to da plate zasto ne bi bile takve cijene? Crnogorsko primorje ima svojih mana ali je za destinacije dje ide vecina srpskih turista Bora Bora.

P.S. Prekjuce je Crna Gora otvorila pregovore sa EU i nijedan iskompleksirani srpski medij nije to prenio, a svaki dan objavljujete nekakve bljuvotine!

*****

Prsut

pre 11 godina

hahahhaha da niste jadni bili bi smjiesni! Opet vi o nama. Redovno pratim vas sajt, ovo je stvarno sramno sto pisete! U cilju seyone pisete samo negativno o nasim plazama i turizmu! No ne ide vam bas od ruke. Procitah danas da u Srbiji od 40% koji ljudi koji ljetuju, Crna Gora i Grcka na prva dva mjesta po 25%. Ostavite se zlonamjernih textova, nece vam dobra donijeti! Lezaljka u elitnom hotelu/rizortu (2 bazena+plaza) Ruza Vjetrova dvije lezaljke i suncobran 10e. Ako vam je skupo 65% plaza u CG su otvoreni za turiste koji nose peskir i svoj suncobran. Ne spekulisite ovaj narod!

marko

pre 11 godina

postovani, nikada ne ostavljam komentare ali sam sada bio prinudjen.
23.06 sam se vratio sa letovanja iz Crne Gore, utisci su sledeci:
1.cene lezaljke 2 do 5 eura, suncobrana 1 do 3 eura komplet dve lezaljke + suncobran od 4 do 10 eura
2.cene u restoranima pice 4-8,5 eura,kafe 0,6 do 1,4 zavisno od vrste kafe i mesta
3.pivo 1,0 do 3,0
sokovi 1,0 do 2,0
specijaliteti od mesa 4,5-12,0
od ribe i plodovi mora 6-20,0
paste oko 5 eura.......
4.na granici pri povratku ljubazan carinik mi nije ni pomenuo boravisnu taksu
Stoga bih zamolio da se ne preteruje sa iznosenjem ne istina.

Primitivizam

pre 11 godina

Strasno, koliko primitivan i zajedljiv narod. Sta ste se okomili na Crnogorsko primorje ?! Crnogorci ovo, Crnogorci ono. Samo cekate neke informacije o njima - kako biste poceli da ih pljujete. Ne valjaju vam cene, ne valjaju vam plaze, ne valja usluga. Pa dobro, nemojte da idete. Ali prevazidjite ove zlurade komentare. Vise govore o vama, nego o bilo kome drugom. Primitivizam.

Pančevac

pre 11 godina

Za vreme bombardovanja sam kupio stan na CG primorju za smesno male pare. Od tada ga 10 meseci godisnje izdajem a dva meseca sam ja tamo. Odem na more uzivam i vratim se posle dva meseca sa vise para nego sto sam poneo jer pokupim kiriju. Za ovih 12-13 godina racunam da sam povratio bar polovinu ulozenih para a cena tog stana je sada 2 do 2,5 puta veca nego tada. Toliko o tome kako sve tamo propada. Mislite o tome svi vi koji trosite 1000 i vise evra godisnje na letovanju.

MNE

pre 11 godina

Dzaba kampanja kao i svake godine, samo se obije o glavu planerima i izvrsiocima :) A dezurni mrzitelji i pljuvaci uzivaju u mastanjima o propasti turizma i superiornosti Ade :D, na dan kad im vladu formiraju Ivica, Vucic, Velja i njima slicni :)Strasno, al samo po vas.

Stevan

pre 11 godina

Vidim mnogi su duhoviti, ali verujte mi znam sta pricam, Crnogorci idu napred a mi mozemo da ih omalovazavamo do mile volje. Hotel "Slovenska plaza" od juce ima 3+ zvezdice a i sa dve su bili prepuni. To sa lezaljkama je smesna prica... Postoje plaze na samo nekoliko kilometara od Budve koje su sa besprekornom vodom a nije obavezno uzimati (ionako neudobne) lezaljke. Cene pica nisu nista vise nego u Beogradu ili Kopaoniku. Ionako mi cemo sa novom Vladom imati preca posla, sad kad odluce da "vrate" Kosovo.

Hokus-pokus

pre 11 godina

Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas. (Milocher, 28. jun 2012 14:01)
Hahahahahahahahahahahaha, hvala ti Za ovo ljuta gujo, popravi mi dan !

pOSEJDON

pre 11 godina

Kao i u svemu ostalom ostrašćeni smo preko svake mere, izjave ¨u Crnu Goru nikad...nikad¨ ili ¨ da mi daju 500 EUR ne bih išao tamo¨ sigurno ne pišu oni koji su bili na tom prokazanom potezu Pržno-Miločer-Sveti Stefan.Taj deo je oduvek bio O.K., tu nikad nije bilo da nema vode,da su domaćini neljubazni ili netrpeljivi prema gostima iz Srbije i pogotovo iz Beograda.Cene su takve kakve su , i naravno da su neprihvatljive za kategoriju turista koji se ¨pale¨ na ponude tipa Grčka za 69 EUR ili Turska za 99 EUR.
Ja sam godinama u tom Miločeru ( zapravo je to Pržno pre kapije hotela Miločer-Ulica Obala do Maestrala) i tu se svi poznajemo i gosti i domaćini.Neretko i gosti i domaćini imaju isto prezime : npr Mitrović ili Milutinović, i slave istu slavu:npr Mitrovdan.

mihajlo

pre 11 godina

.....Ko vas tera da idete u CG? Dakle, ako vam. su cene visoke-NEMOJTE ici! Srbi vole da su mazohisti, uzivaju da ih deru! No, ne treba zaboraiti ni ovo: "dok je ovaca-bice i sisanja"! hi...hi....!

Turista

pre 11 godina

@che

Mi idemo u Tunis, bili smo i u Egiptu i u Tunisu. Sad idemo opet u Tunis, a posle ćemo opet u Egipat verovatno. Grcima i Crnogorcima ne dam ni centa!

Realno Grčka, pročitajte zašto

pre 11 godina

Do pre par godina sam bio redovan posetilac CG primorja, ali kad sam otisao pre tri godine prvi put u Grčku, rekao sam nikad više u CG..Prečisto Grčko more naspram crnogorskog prljavog, kojem se na dva metra dubine ne vidi dno. jako lepo gostoprimstvo Grčkog naroda, naspram crnogorskih znate i sami kakvog bezobrazluka, čast izuzecima..Čista kupališta i plaže, naspram crnogorskih da ne kažem deponijama, imate pored toga u Grčkoj da vidite dosta lepih stvari, znamenitosti i upoznate se sa dugom istorijom drevnog naroda, naspram istorije CG i njenog Njegoša :)..Pored toga masline i grožđe na izobilju, uz dobro crno vino na terasi sa pogledom mora..Neprocenjivo..

Ove godine naravno opet idem u Grčku, četvrti put i četvrto različito mesto..Svaki put je bilo prelepo, a ove godine na Skijatosu mislim da će biti najbolje..

Pozdrav svima!!!

Nik

pre 11 godina

Upravo sam se vratio iz Crne Gore, lezaljka u Herceg Novom i Igalu je 3 eura a suncobran 2.5 eura. Plaza ima tus, wc, tri prostora za presvlacenjem spasioce, konobare, sitan sljunak i prilaz do mora prilagodjen deci, kafa, sok i pica se sluze na plazu, na sto pored lezaljke. Kafa je 1.2 eur, capricoza je 6 eur.

Bogi

pre 11 godina

Nisam hteo da komentarisem ali citajuci vecinu komentara, jednostavno moram i ja nesto da kazem.

Kao prvo, svi oni koji pljuju po Crnoj Gori izgleda zaboravljaju da je na CG primorju dobar broj kuca i stanova (a bog'me i hotela) ustvari u vlasnistvu gradjana Srbije, neki ih koriste uglavnom leti a deo njih ih iznajmljuju. Takodje, dosta mladih iz Srbije nadje posao (i to dobro placen) svake godine tokom sezone po CG primorju. A gotovo da nema mini/mega marketa u CG koji nema barem 70-80% proizvoda sa poreklom iz Srbije. Da li mozete isto da kazete i za Grcku, HR, Spaniju?

Drugo, oni koji se toliko zale na cene u CG prave ne-fer poredjenje, jer obicno uzimaju najjeftiniji smestaj u Grckoj i onda poredjuju ga sa najskupljim u CG, i tako uvek ispada da je Grcka jeftinija. Svi mi koji smo putovali po regiji i svetu znamo da nema teoretske sanse da Grcka ili Spanija bude jeftinija od CG. Primer, ako vam je skupo u Budvi idite u Ulcinj.

Trece, Crna Gora ima nesto sto Grcka nema niti ce ikada imati. Isti jezik, kultura, tradicija, blizina, cinjenica da smo decenijama ziveli u istoj drzavi itd.

Ja licno volim Grcku i CG, obozavam Spaniju, dopada mi se i HR primorje ali nikad necu da pljujem neku Drzavu ili narod koristeci subjektivne primere i generalizaciju problematike jer takvi ljudi na taj nacin svesno ili nesveno stave drugima do znanja da nemaju pojma o tome sta ta Drzava ima da nudi, konkretno, sa CG se inate samo zato sto su se otcepili ili zato sto su priznali Kosovo.

che

pre 11 godina

pohlepa!

Zato više ne idem u CG. Lepo u Egipat na dve nedelje i da se provedemo devojka i ja kao kralj i kraljica za ove pare sa kojima u CG ne bi mogli ništa.

laufer

pre 11 godina

Mole se turisti iz Srbije da nikako ne dolaze u Crnu Goru! Nit' nam trebate nit' ćemo propast bez vaših ljetovanja od po 10 EUR-a (piletinu i paradajz nosate u kesama iz Srbije). Sad već imamo puno boljih gostiju, tako da slobodno idite tamo đe vas neko željno iščekuje, mada sumnjam da ima takvih zemalja! Zdravi i čili bili!
(Dragan, 28. jun 2012 16:02)

Tako je, sad kad imate "puno boljih gostiju", onda vam smeta paradajz i piletina, jel'? A od kojih turistickih para ste izgradili hotele i smestaje, pa sad mozete da docekujete bolju klijentelu? ***

Aristotel

pre 11 godina

U Grckoj, tacnije, Olympic Beach, 4 evra za dve lezaljke, suncobran i dve kafe. Za 2 piva, umesto dve kafe, treba dodati 1 evro.

Zasto bih onda isao u CG da letujem?

Realista2

pre 11 godina

"Paradajiz turista" je zlurada zamenica za Srbina na Crnogorskoj obali, koju su sami Crnogorci izmislili. U Grčkoj ti niko neće reći nešto slično.
Bolju uslugu i povoljnije cene ćete naći u Albaniji nego u CG.

muka ziva

pre 11 godina

Ove godine cu na zalost morati u Budvu. Vec 13 godina nisam letovao u Cg i ne ide mi se, ali drugar hoce, pa hoce.
Prosle godine sam na Rodosu platio lezaljku i suncobran 6 evra, giros 2,20. Ako su cene zaista tako jezive u Budvi (u koju mi se ionako ne ide) onda bolje da ostanem u lavoru.

Paja

pre 11 godina

E pa braćo moja draga sada možete da očekujete reke turista iz Srbije. Sve cene su poznate tako da nema laži, nema prevare. Ali zato mene nikada više nećete videti kod vas. Živeli vi meni još 1 000 godina!

Realista

pre 11 godina

Vratih se sa toliko pominjanog Halkidikija pre neki dan. Plaže (pogotovu Xenia) su san snova za CG, takvih u CG nema. Trščani suncobran i 2 ležaljke su 3e, bogat obrok za dvoje je 18e (kod 99% restorana), giros od 1.9 do 2.5e. Neka hvala, Crna Gora neka čeka i dočeka neke finije i bogatije turiste, mene videti neće. A lično mi nije jasno ko uopšte i ide iz Srbije u CG, verovatno oni Crnogorci iz Srbije, da obiđu rodbinu.

igorpl

pre 11 godina

citam ovo iz kefalonije i umirem od smeha. plaza ovde kakvih oni ni u fotoshopu nece videti. more cisto toliko da oni samo mogu da sanjaju, vole nas ovde kao da smo njihovi vise nego sto smo braca sa crnogorcima, o ljubaznosti i cenama necu ni da pricam. inace komplet lezaljki je ovde 5 eura a uz to dobijes i pivo i sok. jadni li su oni koji osim crne gore nista videli nisu. stvarno treba biti debelo retardiran pa otici u njihovu prljavstinu.

Pera

pre 11 godina

Ne mogu da shvatim zašto ljudi imaju potrebu da se izjasne da neće da idu u CG ili HR?

Nećete, skroz legitimno i ok. Ja na Vašem mestu nebih ni tekstove sa temom CG iHR čitao.

Dejan

pre 11 godina

Eto vam slobodne i nezavisne Crne Gore, mislili ste da su vam Srbi najveći problem i okupatori koji bi "da uzmu vaše more", a to more je samo onoga ko plati, nije ni crnogorsko ni jugoslovensko. Sećam se osamdesetih u Bečićima, Petrovcu, kad je sve bilo slobodno i pripaalo narodu, to se nikad više neće vratiti

no

pre 11 godina

Ja stvarno ne mogu da razumem ljude koji letuju u Crnoj Gori. U redu da letuju jednom. Prljavo, često nema vode, neljubazni ljudi a pritom nije ni jeftino.

Uber

pre 11 godina

Kao i sve kod nas... Bg-najbolji nocni zivot u Evropi, CG-najljepse more na svijetu, Sv. Stefan-e za to se jos nije izmislila rijec! A u stvari sve bofl roba, blato, jad... Nije u Bg najbolji nocni zivot, jedino sto su lake zenske. Cg glupo komentarisati ko god je otisao bar do Hrvatske, a da ne pricam za dalje... Sve u svemu-svako svoje selo precjenjuje, a nista ne vrijedi probusene pare...

tenk

pre 11 godina

Ma dosta vise sa ovim glupostima.I da imam predlog kome se nesvidja CG neka ide u tursku oni su vam blizi a i zbog istorije....
(vesko, 28. jun 2012 14:59)
a vama nisu?

Predrag

pre 11 godina

@citam ovo iz kefalonije i umirem od smeha...

Ma da, toliko ti je dobro i sadržajno da nemaš pametnija posla nego da čitaš i komentarišeš članke o CG.

sin

pre 11 godina

Mene crnogorsko primorje više neće da vidi,jedino mogu da odem ako mi neko pokloni džabe letovanje i džeparac od 500 Evra.U Petrovcu biseru crnogorskog primorja pljeskavica 5 evra?!Jedina dva mesta koja su oni kao ok su Herceg Novi i Budva,Herceg novi nema plaže nego ploče,a Budva je vašarište gde je pivo 5 Evra kao na Majorci.Za ono štu nudi CG je opasno precenjena i nije ni čudo što Srbi idi u Grčku.Bukvalno za iste pare možeš da biraš neko grško ostrvo:Krit,Zakintos,Tasos,Rodos,Santorini.Odlazak na odmor u CG za mene je klasičan mazohizam.

Milan

pre 11 godina

@DQ
U redu,hajde dublje uporedite Grcku i Crnu Goru.
Ali pri tom,budite posteni.Uporedjujte najbolje iz Crne Gore i najbolje iz Grcke.Mislim da nije posteno porediti Sveti Stefan i Milocer sa Olimpik beach-om i Paralijom.
Hajde da uporedimo pomenuta mesta u CG sa Kritom,Rodosom,Santorinijem ili okolinom Atine!!To bi bilo posteno;dakle,poredimo najbolje sa najboljim,u svakoj zemlji.Kakvo je sad Vase misljenje??

Jester

pre 11 godina

Je li, crnogorci, jel pod bolje turiste podrazumevate ruse koji vam pokupise pola obale i otkupise sve zive stanove i apartmane pa kljuceve istih dele rodbini i prijateljima..za to ne kukate?

Anchi

pre 11 godina

mene crna gora nece skoro videti, bar ne u svojstvu turiste, neprofesionalni su, neusluzni, drski i nerazumno skupi. prosle godine su me izbacili iz apartmana (privatan smestaj) zato sto je njihovo ogledalo i njihov orman pao na moju drugaricu, jer je neko ukucao ekser tamo gde mu nije mesto, i umesto da se vlasnik apartmana izvinjava jer mu je orman falican i pita za zdravlje svoje gosce, on je trazio da platimo popravku i izbacio nas napolje kad je vec pao mrak!
Kraljicina plaza nije za obicne smrtnike?! ma daaaj, kupala sam se na njoj pre samo nekoliko godina za dzabe - plaza stvarno nije nista posebno, kao ni sve ostale plaze, a ogromna je verovatnoca da naletite na kanalizaciju i raznorazno djubre dok se kupate. ja ne znam sta su oni umislili, ali su sami sebi losa reklama.

cvele

pre 11 godina

Pa tako i treba. Jer u Budvi i okolini se sliju sve sami Beogredjani i naravno da cene moraju da budu takve jos na kvadrat. Ako hocete mir i odmor pravac Bar, tamo vam ne treba suncobran jer imate borove uz plazu. Plus su cene ok a domacini ljubazni.

Baba-Ibar

pre 11 godina

Upravo zbog lezaljki ne idem u CG. Idem u Istru,gde su plaze slobodne,gde za cenu suncobrana i lezaljke koju bih platio u CG odem na pizzu i sladoled sa decom. Na plazi ako zelis suncobran doneses svoj,ako ne zelis iznajmis ga,kao i lezaljku,a ne da mi poslazu lezaljke i suncobrne pa da ko ker trazim mesto u cosku.

sin

pre 11 godina

Mene crnogorsko primorje više neće da vidi,jedino mogu da odem ako mi neko pokloni džabe letovanje i džeparac od 500 Evra.U Petrovcu biseru crnogorskog primorja pljeskavica 5 evra?!Jedina dva mesta koja su oni kao ok su Herceg Novi i Budva,Herceg novi nema plaže nego ploče,a Budva je vašarište gde je pivo 5 Evra kao na Majorci.Za ono štu nudi CG je opasno precenjena i nije ni čudo što Srbi idi u Grčku.Bukvalno za iste pare možeš da biraš neko grško ostrvo:Krit,Zakintos,Tasos,Rodos,Santorini.Odlazak na odmor u CG za mene je klasičan mazohizam.

Realista2

pre 11 godina

Predraže, previše je takvih "Crne Gora me neće videti", da je jedan-dvoje, ne bi to crnogorcima bio problem, ali ih je najmanje 200.000 godišnje, pa ti vidi.
Ja za svoj novac mogu letovati gde hoću i gde mislim da je napovoljnije u odnosu cena-kvalitet, a to CG sigurno nije. More je NULA u odnosu na grčka mora, usluga je -10, i što bi iko išao tamo, osim ako nema neku rodbinu dole, a dosta je takvih.

iskustvo uci

pre 11 godina

Ja ne mrzim crnogorce, ali ove godine recepcionerka je odrzala govor iz kog se vidi da ona mrzi srbe. Naime, na 5 metara od nas spominjala je kako ima dve cerke koje studiraju u Beogradu i pri tome sluze Beograd a ne Crnu Goru?! U Podgorici nema fakulteta? Inace, godinama letujem u Budvi ali ove godine sam imao dozivljaja zbog kojih cu promeniti obicaj.

realno

pre 11 godina

Plaze bez peska , voda bez saliniteta , morski svet krajnje skroman. Cene bezobrazno visoke u poredjenju sa dobijenom uslugom. Naplacivanje tusiranja , lezaljke , suncobrana , neljubazni domacini ...
Za 10 dana u Budvi , treba vam sigurno 1000e. Za taj novac (ukljucujuci i avio kartu) Tajland i mozete ostati tamo opusteno dve nedelje i uzivati u prelepim plazama , prirodi , odlicnoj hrani , ljubaznim ljudima.

Crna Gora je oduvek bila destinacija za zemljoradnike iz Srbije , koji tamo imaju nekog rodjaka sa kucom blizu mora , dakle ti koji vam dolaze nose sa sobom hranu , ne placaju smestaj , a i za prevoz do mora se snadju preko nekog rodjaka koji vozi kamion ,ili u najgorem scenariju plate kartu za voz ...

Elitni turizam = Francuska Polinezija , Tahiti , Maldivi , Sejseli , Mauricijus , Havaji , Bahami , Fidzi ...

Beli pesak , tropska kilma , tirkizno more , tropske ribice , korali , tropsko voce .... to je ono sto fali nasim susedima da bi mogli da razmisljaju o elitnom turizmu :)

M

pre 11 godina

@Hokus-pokus
Slatko si me nasmejao. Nisam znala da je CG luksuzna destinacija - problem sa pijacom vodom, kolima da ne krenes zbog kvaliteta puteva, parkinga nigde, cistoca morske vode diskutabilna,...

leto

pre 11 godina

@Pa svaka luksuzna destinacija ima svoju cenu. Vi paradajz turisti imate Grčku i Halkidiki pa se bahatite tamo na džabe ležaljkama, ostavite CG parajlijama, nije to za vas. (Milocher, 28. jun 2012 14:01)


Hahaha, gde ti zivis covece, jesi ti ikada video neku drugu zemlju osim CG? Koja bre luskuzna destinacija? Pa najvise je tih paradajz turista bilo upravo u CG, i danas ih ima u svim onim manjim mestima. Crna gora ako ima vise od 10 km plaze koja se po svemu moze smatrati delux (da je elitni smestaj, da nema buke usred sezone, grajdevinskih radova, da ima vode redovno...) stavljam glavu na panj. Ajde covece ti kao da si pao sa Marsa. Spanija ima plaze pet puta bolje nego Cg, a mozda malo samo skuplje, i jos ima mnogo vecu obalu i samim tim i veci izbor gde da se letuje. Jedino je problem sto ljudi uvek hoce da ide preko neke agencije, e to je onda vec dosta skupo. Ali ako se ide u svojoj reziji, Spanija zna da bude jeftina. Pre dve godine sam bio u Gran Canaria ostrvu, prevoz 150 evra, krevet 9 evra, hrana 10 evra. Ko bog. A mesto raj, ko iz bajke. Tako da ti tvoju elitu i one vase rupetine bez kanalizacije mozes da okacis macku o rep.


(DQ, 28. jun 2012 14:49)

To sto si rekao si mozda u pravu, ali se na more ne ide zbog sopinga, nego da se zovek odmori i relaksira, a na grckim ostrvima je odmor svakako bolji nego u Cg (kad se setim Budve i tamosnje guzve od pre 4 godine jeza ma hvata, bolje da sam letovao na Kalenic pijaci).

Mrca

pre 11 godina

Ja sma jednom bio sa porodicom u CG. Onda ležaljki nije bilo. Nije bilo ni ljubaznosti, profesionalnog odnosa prema gostima. Danas ima ležljki, ostalog i dalje nema.
Meni je bilo dosa i onaj jedan put.

Aleksandar

pre 11 godina

za (DQ, 28. jun 2012 14:49)

To je zato što si išao na mesta koja u Grčkoj idu uglavnom paradajz turisti i koja se ne razlikuju nešto više od CG.

Ako hoćeš na odmor u Grčku, onda idi na ostrva (ali ne ona izvikana) - bio sam prošle godine - peščana plaža, najbliži sledeći turista udaljen 50 metara, nema skutera, nema prodavaca karata za Grand Šou i Bata Đošu, nema senegalaca, indijanaca i drugih likova, mir, tišina, masline...

easter

pre 11 godina

Ja cak ni ne znam sta je kabana... Ovako prostoj mi i nije mesto u Crnoj Gori... A narocito mi se ne bi oprostilo sto, primitivna kakva jesam, nikad ne bih isla na bazen ako sam vec dosla na more... I, sad, ovako nespremna da potrosim 60 Evara dnevno za lezaljku pored bazena, ili 500 za kabanu, (stogod da je to ), sta cu ja njima tamo? Tako otmenim mestima i domacinima zaista prilice samo otmeni gosti, a ja to svakako nisam... Malo se stidim zbog toga... Sta ce Crnogorci da misle o ovakvima kao sto sam ja...

Goran

pre 11 godina

Primorje Crne Gore je objektivno malo, moze se obici za jedno letovanje.

Letujem u Grckoj, Spaniji i Italiji, hiljade i hiljade kilometara obale i neverovatnih plaza uz kristalno cisto more, a opet ne mnogo skupo.

Spanija je najpovoljnija (ali ne preko agencija).

vostani carice

pre 11 godina

A dragi crnogorci.....posto je voda u cesmi? To jos uvek nemate....hehehe.....
(coka, 28. jun 2012 14:22)

IMA!
Tuš na Žanjicama je 50 centi minut!
Parking je 2 evra, dve lezaljke i suncobran 8..

Pedu

pre 11 godina

Lido Di Jesolo, Italija.
Vratio se 26-og, osmodnevni polupansion za tri osobe (2x odrasli, 1x dete 50% cene i 1x dete za džabe) , u cenu uključene dve ležaljke i suncobran na predivnoj plaži, o sadržajima je bespredmetno pričati-500 eura!!!!!!!!!

lidija

pre 11 godina

Upravo sam se vratila iz Porto Carrasa na Sitoniji, Halkidiki. Hotel fenomenalan, bazeni sa morskom vodom, plaza i more cisti kao suza. Prelepo! Za svaku preporuku. Aranzman PP preko travellanda 40% popusta, cena smesna. Ah da, lezaljke i trscani suncobrani besplatni. Grcku bukvalno obozavam...masline, riba, fetica, ouzo i njihova muzika...pa sta ce coveku vise?! Veliki pozdrav!

Crnogorac

pre 11 godina

Kao neko ko ima kucu dole i ide svake godine (rodom sam od dole) stvarno preterase sa tim elitnim turizmom, pa nisam ja Bred Pit nego obican smrtnik.

Aristotel

pre 11 godina

@DQ

E, bas imas pivo i za 2 eura u Olympic Beach-u. A sto se tice Senegalaca i ostalih - niko te ne tera to sto nude i da kupis, kao i kad pijes pivo, da moras i da jedes, pa neka donesu i ispecenu picu, iako je nisi narucio! Ja na Senegalce ne gledam kao dosadne komarce, nego kao ljude koji zele da zarade neki evric. Ako tebe nerviraju, idi na pusto ostrvo i neces imati problema. A za butike - pa ti ako si otisao na soping, sigurno nema da nadjes klasu. Valjda se tamo ide na more, a ne da se kupuje kvalitetno, a dzabe. Mislim, stvarno.

Sasa

pre 11 godina

Mozda Crna Gora i postane destinacija za bogate ali dosta tu truda i para treba uloziti: da se izmeste sve kanalizacije koje idu u more; da se poboljsa infrastruktura; da se obezbedi voda i struja bez nestasica; da se bude ljubazniji prema turistima; da se smanji nivo buke i da se diskoteke izmeste van grada (kao u svim normalnim zemljama).... Ima tu jos masa stvari al' nece oni to moci da urade ni za sledecih 100 godina.

ja

pre 11 godina

Elitni turizam OK, ako su se za to opredelili, ali svakako da im fali kvalitetne radne snage koju ce vuci iz Srbije, tako da CG bez Srbije ne moze, htela, ne htela. Bez obzira na milione koje ulazu u hotelsku uslugu, dugo ce godina morati da prodje da bi kvalitet isplivao. A do tada ce normalno ziveti od paradajz turista. Ja licno u CG vise ne idem, jako losa iskustva, nikakva usluga, mozda su se sad popravili. Ne volim da generalizujem, ali da bi nesto postalo elitno, nije dovoljno ponuditi najskuplje, treba uslugom i radom stici do takve usluge, a to se ne uci preko noci. Ako nekog ne mrzi da progugla, nek iscita kako je Ritz Carlton dobio prvo mesto po kvalitetu usluge.

tebra

pre 11 godina

tebra, lezaljka pet evra!

dodji na plazu, krofne su preskupe..

tebra, lezaljka 5 evra,
ph faktor krema,
vode opet nema...
:)

http://www.youtube.com/watch?v=VzmuzyC5Y38

fik

pre 11 godina

pa dobro, malo se kuva ovde. prvo, za svoju robu svako ima pravo da odredi cenu, a trziste ce reci svoje. Drugo, glupo je reci Crnogorci ovo ili on, pa samo 5-10% zivi od turizma, a i ostali iz CG isto placaju visoke cene. Trece, cistoca, narocito toaleti nije najbolja, ali plaze su ok. cetvrto, za onog ko zna priroda je predivna i moze se uzuvati, jezero, planina, more. Peto, u cemu se uopste ne slazem, od kada je sve privatno godinama je usluga jaaaako dobra. Na boljim mestima odlicna, na jeftinijim proporcionalno ceni....pa izaberite prema dzepu i afinitetima

dima

pre 11 godina

Imam gde da odem ali neću. Neka se oni naodmaraju u tim ležaljkama, bezobrazni su za medalju! Više nam traže za ležaljke nego mi njima za studiranje, ...

AcidBurn

pre 11 godina

Jos jedan koji je rekao nikad vise Crnoj Gori. I put je kraci, bolji, smestaj, ponuda, takodje grcki koji mi je drazi od 'crnogorskog'. Cao Djetici. A sad pravac Grcka na dvonedeljni odmor za sve pare!

ZELJKO

pre 11 godina

Meni ne smetaju cene u Crnoj Gori pošto 7 godina nisam bio kod njih na moru, nego u Grckoj. I nikad vise u zivotu necu otici tamo na letovanje. Previse postujem sebe i svoje pare , ma kolike bile , da bi isao u CG. Neko od njihovih politicara je rekao da CG treba da razvija visoki turizam . Podržavam. Samo setise se toga u krizno vreme. A i nekako vlada neka Srbofobija , neću reći svuda ali je ima. Alternativa uvek ima Grčka , Bugarska , Turska , Spanija...

Aleksandar

pre 11 godina

@ Lidija: zaboravili ste stifado:) I xinogalo u rano jutro.

@Pera lozac: Sve sto ste rekli je sasvim u redu. Mada mi malo smeta ona hiljadu puta ponovljena i prezvakana prica o paradajzu. Nisam odavno bio u CG ali sto se tice Grcke, jedno znam. Kada bih nekim malo verovatnim slucajem, nicim izazvan, na plazi u Grckoj, sedeci na lezaljci ispod suncobrana koji nisam platio neku besmislenu sumu evra vec mi pripada jer sam narucio pitje, izvadio paradajz iz ranca, najmanje jedan grcki konobar bi mi u roku ODMAH, doneo tanjiric, noz i malo soli, i naravno, uz veliki OSMEH. E pa crnogorijanci kada to apsolvirate, javite, navraticu.

fudo

pre 11 godina

Jeste li čuli da su crnjogorci počeli da naplaćuju i kupanje u moru. Tarifiranje je po sekundama uz zaokruživanje na minut. Onoga ko nema dovoljno kredita za ulazak u vodu, milova obalska straža diskretno svojim zlatnim kajlama veže za noge i bači iza magistrale.

Tekelija

pre 11 godina

Они имају право да наплаћују шта и колико хоће, а ви имате право да не идете.
Не видим проблем.

У добу интернета лако је сазнати све о неком мјесту, и лако је наћи повољна путовања.
Лично не видим никакву драж у пржењу поред мора сваке године, али очигледно је да се већина људи не слаже. Нама је из неког разлога одлазак на море исто што и Арапима хаџилук.
Ја ћу рађе да приштедим ове и онда сљедеће године одем на неко стварно путовање, а не да се ко чварак пржим у Макарској или Бечићима. :)

student

pre 11 godina

Ama ljudi šta je to KABANA?! Je l zna neko da mi kaže? Radio sam ko crnac preko omladinske 6 meseci, uštedeo sam nekako 500 evra i sad hoću tu kabanu. Ima da je platim pa makar crko. Al dajte recite mi prvo šta je to.

Kahvedzija

pre 11 godina

Ja platio 3eura lezaljku pre neki vikend u Portugalu, mesto se zove Cascais kod Lisabona..
potpuno neuporedivo sa ovim takozvanim senzacijama!

Vuchina

pre 11 godina

Srbin sam i ziveo sam u ex-Yu kao dete. Nisam bio u Srbiji i ex-Yu 20+ godina. Citam B92 dnevno (ukljucujuci forume). Pitanje za sviju vas: Zasto Srbi imaju problema sa svim bivsim ex-Yu narodima i zasto ti isti narodi nevole Srbe? Zasto stalno neka mrznja izmedju naroda koji imaju i isti jezik i veoma slicnu kulturu?

Hvala....

igorpl

pre 11 godina

@predrag za tvoju informaciju u kefaloniji sam sa suprugom i decom tako da imam vremena i da se nasmejem na vase komentare. ovde imaju ono sto vi nikada necete imati a to je mir, spokoj, cisto more, pescane plaze, prelepe plaze, divljina...... ovo je upravo ono sto znaci rec odmor bez djose, granda, raznoraznih tezgarosa, betoniranih plaza, vasara i vasarista, srpskih i crnogorskih pevaljki i nazovi pevaca, olosa iz granda koji vam i posecuje sveti stefan milocer...., bucne muzike, paradajza po plazama, prljavstine, stomacnih virusa, diareja za decu, kanalizacije u maru (u skali napr. neamju kanalizaciju nego septicke jame pa lepo sva kanalizacija se odvozi i preciscava pa tek onda u more). ovde cak postoje i kante za smece na setalistu i plazama. na gradskoj plazi nisam ni jedan jedini pikavac video. ukratko sve ono sto je za crnu goru naucna fantastika. a da sutomore ima plavu zastavicu. sramota

spajk

pre 11 godina

kakva bre cg ljudi,kakva kraljicina plaza??bio sam tamo i zato znam sta pricam,sad sam na sitoniji trenutno i ovde je fenomenalnoooo.....priroda fantasticna,kao i plaze.niko ne naplacuje lezaljke i ostalo.manite se cg!!!

mad-max

pre 11 godina

Svasta ovde ima da se procita. Ali najzanimljivije mi je kako vam mi ne trebamo, sad imate bolje goste. Ja se nadam da je tako, jer dok sam imao kucu dole, i letovao po dva meseca i trosio boga oca na pice i ... Ti fini gosti iz Europe su pili po flasicu vode tri sata! Da mi je bilo dobro bilo je, da mi je jos bolje sad kad sam prodao kucu jeste, nikad ne bi letovao u Egiptu,Turskoj,Spaniji,Italiji, a svaka destinacija je lepa na svoj nacin, ovo leto idem u Portugal, cuo sam da su im mali primorski gradovi fenomenalni...Tako da dosvidanja Montenegro!

nbp

pre 11 godina

"Paradajz turisti" je termin nastao tokom 80-ih godina kada su šinobusi saobraćali između Titograda i Bara. Vikendaši-šljakeri iz Nikšića i Titograda bi dolazili izjutra, vraćali se uveče, a sa sobom nosili inventar zbog kojeg su dobili nadimak, na plažama (pogotovo u Sutomoru) ostavljali deponiju. Tada je turista iz Srbije bilo, ali 10 puta manje nego 90-ih. E tih 90-ih se zbog opšte situacije termin vratio kada su "svi" iz Srbije išli u CG. Vidim po komentarima aroganciju sa obe strane, a realno nema tu koga pas za šta da ujede. Paradajz se jede i kod njih i kod nas.

vigo

pre 11 godina

Ove godine cu na zalost morati u Budvu. Vec 13 godina nisam letovao u Cg i ne ide mi se, ali drugar hoce, pa hoce. Prosle godine sam na Rodosu platio lezaljku i suncobran 6 evra, giros 2,20. Ako su cene zaista tako jezive u Budvi (u koju mi se ionako ne ide) onda bolje da ostanem u lavoru. (muka ziva, 28. jun 2012 19:19) ohhhhhhhh jadan ti......

niki

pre 11 godina

JA ovaj tekst ne razumem kao ni komentare dole. Ako sam odseo u hotelu sa 5* ja ne placam lezaljku ni suncobran i nemam nikakvih batica/bakica da me uznemiravaju ili mi nesto nude.Imam privatnu plazu i imam nekog hotelskog stuarta koji me izoluje od uznemiravanja i okoline. Ako uzmem all inclusive u bilo kojem letovalistu nikakvih problema nemam ni sa kakvim dodatnim placanjem izuzev ako je nesto izvan all inclusive arnzmana. OVi ocigledno deru sirotinju a po cenama namenjene za one u hotelima od 5*, vidim dobro im ide. Ima dosta ovaca za sisanje.