Niskotarifne avio-kompanije podstakle privredu

Niskotarifne avio-kompanije nesumnjivo su podstakle crnogorsku turističku privredu u poslednje vreme.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 29.12.2019.

09:38

Niskotarifne avio-kompanije podstakle privredu
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Podaci Monstata potvrđuju da je njihovo uvođenje rezultiralo povećanjem broja turista i ostvarenih noćenja sa tržišta sa kojih su letovi uvedeni, ocenjeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Trenutno, ka i iz Crne Gore letove realizuje devet niskotarifnih avio-kompanija, a u kompaniji Montenegro Airlines (MA) smatraju da generalno niskotarifni prevoznici u odnosu na regularne, redovne imaju potpuno drugačiji koncept poslovanja i da direktno nisu konkurenti nacionalnoj avio-kompaniji, prenosi agencija Mina.

"Niskotarifne ili lou-kost avio-kompanije nesumnjivo su podstakle crnogorsku turističku privredu, pozitivno uticale na produženje turističke sezone, prihode i zaposlenost, kao i obezbeđivanje marketinške ’vidljivosti’ Crne Gore, što je potvrdilo stav i politiku Ministarstva turizma u čijoj koordinaciji su ove avio-kompanije i došle na crnogorsko tržište", kazali su "Pobjedi" iz Ministarstva turizma.

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair je prva kompanija koja je 2013. počela poslovanje na crnogorskim aerodromima, a nakon ove kompanije, 2016. postignuti su dogovori o saradnji i sa britanskom lou-kost kompanijom Easy Jet, a potom i sa mađarskom kompanijom Wizzair.

Potom su usledili ugovori i sa kompanijama Fly Dubai, Lauda Motion, Pobeda, Eurowings, Norwegian Air Shuttle i Transavia France.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: