Brže do Jadranskog mora: Putarina od 3 do 3,5 evra

Putarina za prioritetnu deonicu auto-puta Bar-Boljare iznosiće najverovatnije od 3 do 3,5 evra.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 10.11.2019.

15:20

Brže do Jadranskog mora: Putarina od 3 do 3,5 evra
Foto: Depositphotos, sinenkiy

Ovu informaciju potvrdio je je izvršni direktor Monteputa, Jonuz Mujević.

"Još nije preciziran tačan iznos putarine, a iznosiće od osam do 12 centi po kilometru. Konačnu odluku o iznosu putarine doneće Vlada”, rekao je Mujević Pobjedi.

On je dodao da Vlada ima vremena da u narednih godinu precizira tačan iznos, kao i da smatra da će se najvjerovatnije ići na nižu tarifu od osam centi po kilometru.

"Po toj tarifi za prolaz prioritene deonice od od Smokovca do Mateševa plaćaće se putarina od tri do 3,5 evra”, kazao je Mujević.

Prema njegovim rečima, putarinu će najverovatnije naplaćivati Monteput.

"Za sada je opredelenje Vlade da Monteput obavlja naplatu putarine i kompletno održavanje auto-puta, ali čekamo usvajanje Zakona o putevima, nakon čega će to biti precizirano", objasnio je Mujević.

On smatra da Monteput ima potencijal za održavanje auto-puta.

"Imamo potencijala i iskustva za održavanje auto-puta i već pravimo određene pripreme. U narednom periodu ćemo kupiti i opremu neophodnu za održavanje auto-puta", kazao je Mujević i dodao da će sredstva za nabavku opreme izdvojiti iz dobiti kompanije za ovu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: