Ukrajinci zainteresovani za najveću luku u regionu

Rijeka -- Ukrajinska kompanija Portinvest saopštila je da ima poslovne i vlasničke aspiracije prema Luci Rijeka.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija FOTO:  Depositphotos, Nikolas_jkd
Ilustracija FOTO: Depositphotos, Nikolas_jkd

Njihova objavila usledila je nakon što je poljski OT Logistics prošle nedelje saopštio da želi da ostane aktivni deoničar u riječkoj luci i da je spreman da razgovara o novim uslovima saradnje sa AZ fondom i svim akcionarima, među kojima je i hrvatska vlada.

Portinvest je poslao Luci Rijeka poslovnu ponudu u kojoj predlaže model ulaganja u tri terminala, uključujući i onaj u Bakru, piše Jutarnji list.

"Portinvest nudi modernizaciju tri terminala, prevoz tereta, prvenstveno uglja, čelika i pšenice, kao i druge oblike saradnje. Tri puta je kompanija slala dopise Upravi Luke Rijeka, ali su odgovori većinom bili na rubu ignorisanja. Kako to da Luku Rijeka ne interesuje povećanje prevoza tereta, a prošle godine su imali velike gubitke?", kaže za Jutarnji list Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj.

Prema njegovim rečima, Portinvest je u nastavku saradnje spreman i na vlasničko preuzimanje Luke Rijeka, bez obzira na to o kakvom bi se modelu preuzimanja radilo: kupovini deonica od sadašnjih vlasnika koji su voljni da ih prodaju, dokapitalizaciji kompanije ulaganjem ili na neki treći način.

Duško Grabovac, predsednik Uprave Luke Rijeka od maja ove godine, rekao je za Jutarnji da je o poslovnom interesovanju Portinvesta razgovarao sa Pirićem i da su primili i pismenu ponudu za modernizaciju tri terminala.

strana 1 od 55 idi na stranu