Gde je danas balkanski kralj banana i kako mu je bez 5 mil €

Izet Rastoder, šesti najveći trgovac bananama na svetu, dao je najbolju ponudu za kompaniju Gorenje Surovina iz Maribora.

Izvor: Tportal
Podeli

- Balkanski kralj banana: Kako je Rastoder pokorio i čuvenu Čikitu

Reč je o jednom od najvećih slovenačkih prerađivača otpada s više od 50 godina tradicije.

Izet Rastoder, šesti najveći trgovac bananama na svetu, u Sloveniji poznat kao „kralj banana“ ove godine pojavio se na popisu najbogatijih Slovenaca, na 40. mestu, uprkosč udarcu koji je dobio s propašču Agrokora. Iz popisa potraživanja prema Todoriću jasno je da je Rastoder ostao bez više od pet miliona evra, što ga uvršsava među najveće pojedinačne gubitnike u poslovanju s Agrokorom, prenose regionalni mediji.

Kompanija Rastoder koja je 95% u vlasništvu Izeta, dok 5% ima njegova supruga Hajrija Rastoder, ostvaruje 85% svih prihoda prodajom banana sopstvene robne marke. Nedavno je počela ubrzano da ulaže u zaustavljene projekte u nekretnine, koji im nisu još doneli prihode. Sada Rastoder ulazi u potpuno novi posao, preradu otpada.

Rastoder je dao najbolju ponudu za prerađivača otpada Gorenje Surovina iz Maribora. Reč je o jednom od najvećih prađivača otpada s više od 50 godina tradicije.

Ako Rastoder uspe da kupi Surovine, grupa njegovih kompanija brzo će doseći 250 miliona evra prihoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu