I stranci šokirani cenama a primaju i 10x veće plate

U jeku predizbornih i postizbornih dešavanja, građane BiH i Republike Srpske pogodila su nova poskupljenja.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2018.

15:31

I stranci šokirani cenama a primaju i 10x veće plate
Thinkstock

Nakon poskupljenja goriva, veće cene vidljive su i na rafovima u prodavnicama prehrambenih proizvoda i pekarama.

Cene u BiH prosečno za godinu dana porastu blizu 2 odsto. Podatke potvrđuju i iz Agencije za statistiku BiH navodeći da su cene u 2017. i 2018. godini porasle za 4 odsto.

Građani najviše osete promene u ceni prehrane i goriva.

Iz Udruženja potrošača navode da su građani primorani da idu od marketa do marketa u potraz za nižim cenama.

“Sve se to dešava u ovom vremenu kada se pažnja više posvećivala izbornim pričama, a ne potrošačkim. To je postalo standardno i ljudi nekako na to ne reaguju, a trebalo bi jer se to odnosi na njihov kućni budžet”, smatra Murisa Marić iz Udruženja potrošača „Don”, Prijedor, prenosi Capital.

O visokim cenama u BiH svjedoče i građani koji žive u državama Evropske unije gde su plate i penzije nekoliko desetina puta veće.

“Gorivo najviše poskupljuje. Jedno vreme smo se bunili, a sada nema više upozorenja i najava. Jednostavno ujutro prođemo pored pumpi i vidimo da je nova cena goriva”, ističu u Udruženju potrošača „Don”, Prijedor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: