"Nisam iznenađen odlukom u BG, Srbija nije u EU"

Privremeni upravnik za Agrokor Ante Ramljak nije iznenađen odbijanjem zahteva da preduzeća tog koncerna u Srbiji potpadnu pod nadležnost tzv. Leks Agrokora.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

13:09

Foto:Thinkstock

Ramljak je to izjavio nakon današnjeg satanka u vladi i dodao a Srbija još nije članica EU, pa su stoga "njihove odluke, njihove odluke".

On smatra da takva odluka neć podstaći i druge zemlje da naprave isto.

Sud u Beogradu, naime, odbio je zahtev privremenog upravnika Agrokora da preduzeća koja posluju u sklopu koncerna u Srbiji, pređu pod nadležnost Leks Agrokora.

Upitan šta bi to moglo da znači za poslovanje Agrokora i njegovo rekonstrurisanje, s obzirom na to da bi srpski poverioci mogli biti oštriji od onih koji prihvataju Leks Agrokor, Ramljak je rekao da smatra da će svi poverenici, bez obzira na to gde se nalazila imovina Agrokora, biti namireni iz ukupne imovine koju ima Agrokor.

“Neće biti pojedinačnog namirenja", rekao je Ramljak.

A na pitanje da li je o tome bilo reči na sastanku u vladi, on kaže da nije, već se razgovaralo o temema sa povereničkim većem, koje će danas odlučivati o isplati starog duga prema dobavljačima.

Za danas je, naime, najavljena sednica Privremenog povereničkog veća, a Ramljak će se nakon sednici obratiti novinarima, preneli su hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: