Hoćemo li jeftinije leteti do CG?

Crnogorski avio prevoznik "Montenegro erlajnz" i preduzeće Aerodromi Crne Gore zainteresovani su za niže cena karata na liniji od Podgorice i Tivta ka Beogradu.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 11.03.2012.

16:08

Default images

Oni, ipak, navodi da su spremni da spuste cenu svojih usluga jedino ako to učine i drugi subjekti u lancu.

"Svaku inicijativu koja bi dovela do smanjenja taksi i povećanja broja letova podržavaju u Montenegro erlanjzu", kaže portparol crnogorske avio kompanije Nenad Marković.

On, međutim, ukazuje da su niže cene moguće jedino ako cene svojih usluga snize "svi u lancu avio industrije". U "Montenegro erlajnzu" navode da ta kompanija nudi povrtanu kartu sa svim taksama po ceni od 103 evra, u kojoj taksa učestvuje sa 93 evra.

"Ukoliko ostali učesnici snize svoje cene za samo 50 odsto, možemo ostvariti znatno smanjenje cene avio karte. Montenegro erlajns je ovakvu inicijativu pokretao u više navrata i upućivao ka svim subjektima koji učestvuju u avio saobraćaju... Što se nas tiče mi smo dali svoj maksimum. Na ostalim subjektima je da daju svoj doprinos u cilju smanjenja cene avio karte", kazao je Marković.

I u Aerodromima Crne Gore "su zainteresovani" za "sve inicijative" koje dovode više putnika, kazao je pomoćnik direktora Ivan Kusovac. On, međutim navodi da crnogorski aerodromi "ni do sada nisu bili faktor koji je značajno uticao na cenu avio karte".

Kusovac je kazao da to preduzeće na cenu karte utiče kroz aerodromsku taksu koja iznosi 15 evra i "najjeftinija je u regionu", te kroz usluge opsluživanja aviona, koje su takođe konkurentne u odnosu na druge aerodrome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

18 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: