Odbijeno 300 miliona € za Splendid

Kompanija Montenegro stars odbila je ponudu da proda hotel Splendid u Bečićima za 300 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2007.

08:42

Default images

Suvlasnik lanca hotela Montenegro stars Žarko Radulović odbio je izuzetno primamljivu ponudu od 300 miliona evra za hotel Splendid koju je dala inostrana kompanija, čije ime nije želio da otkrije. On kaže da crnogorsko-ruski hotelski konzoricijum neće prodati nijedan od tri svoja hotela.

Radulović je gostujući na Televiziji Budva rekao da je imao ponudu za kupovinu hotela, te da je potencijalni kupac nudio četiri i po puta više novca nego što je uloženo u izgradnju luksuznog hotela.

Za kupovinu hotela bili su zainteresovani investitori iz Francuske, Španije te Arapskih Emirata, ali su njihove ponude odbijene.

“Nije istina da su se Rusi interesovali za kupovinu hotela, već je reč o renomiranim inostranim kompanijama. Odlučili smo da ne prodajemo nijedan od naša tri hotela, ali smo svakako zainteresovani da sa inostranim partnerom, nekim od vodećih lanaca hotela na svetu zaključimo ugovor o zajedničkom ulaganju i izgradnji novih hotela“, potvrđeno je u Montenegro starsu.

Izgradnja Splendida je prema procenama koštala oko 70 miliona evra. Prvobitno je iz kompanije saopšteno da će u hotel uložiti nešto više od 55 miliona evra, ali je ta svota premašena, jer je hotelu dodat luksuzni velnes centar na 5 hiljada kvadrata, te trospratna garaža na 8 hiljada kvadrata, kao i prateći sportski i drugi rekreativni sadržaji.

Odmah nakon što je izgrađen Splendid i pre dve godine svečano otvoren na Dan državnosti, na adresu kompanije su stizale ponude za kupovinu. Najnoviji film o britanskom tajnom agentu Džejmsu Bondu, u kome se kao glavno mjesto događaja pominje Montenegro i hotel Splendid, iako film nije sniman u Crnoj Gori, dodatno je uticao na povećanje interesovanja stranih kompanija za njegovo preuzimanje.

Nakon što je Sveti Stefan zatvorio vrata, Splendid se izborio da preuzme lidersku poziciju u elitnom turizmu, tako da su u njemu ovoga leta odmarali predstavnici crnogorskog i svetskog džet-seta, a skoro da nema nekog bitnog događaja koji se ne održava u ovom hotelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: