"Ako Tenis ne potpiše ugovor, parcele idu na licitaciju"

Govoreći o investiciji nemačkog Tenisa, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da nikakvi ugovori nisu potpisani, ali da odluke jesu donesene.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.09.2018.

08:59

(Foto: Thinkstock)

Upitan o drugom potencijalnom stranom investitoru, nemačkom "Tenisu", i zahtevu opozicionih stranaka u Vojvodini da vide detalje ugovora, Nedimović kaže da nikakvi ugovori nisu potpisani, ali da odluke jesu donesene.

"Sada je na ''Tenisu'' da potpiše ugovor za Kikindu od 1. novembra. Zemljište u Zrenjaninu im je na raspolaganju od 1. novembra 2019. godine. Te parcele su prošle godine bile u zakupu i naravno da će opet ići na licitaciju ako ne potpišu ugovor. U stalnom smo kontaktu sa njima i videćemo da li će se to dogoditi. Ono što je sada realan problem za investiranje u sektoru svinjarstva jeste afrička kuga svinja koja se pojavila u Belgiji i pitanje je trenutka kada će i u Nemačkoj. I Srbija je u opasnosti, to su sve izazovi za investicije", objašnjava ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: