SAM pomaže zapošljavanju mladih

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Srpske asocijacije menadžera (SAM) Milan Petrović potpisali su Memorandum o saradnji.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

14:54

Default images

Memorandumom će stipendistima Fonda za mlade talente biti omogućeno obavljanje stručne prakse u preduzećima koja su članice Asocijacije.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je i predsednik Fonda za mlade talente, ocenio je da je nezaposlenost mladih najveći problem društva.

Po Memorandumu, 350 stipendista biće u mogućnosti da razgovara sa predstavnicima uspešnih firmi i pokaže im svoje kvalitete.

"Na vama je da pokažete inicijativu za sve što želite da postignete i da budete konkurencija onima zbog kojih govorite da ne može da se uđe u kompanije, vi treba da učinite prvi korak, a mi ćemo i u narednom periodu pokušati da organizujemo ovakve događaje", rekao je Udovičić.

Predsednik SAM, Milan Petrović je rekao da kompanije koje učestvuju u projektu znaju da je investiranje u mlade ljude "ključ" da se održi konkurentska prednost na tržištu u dužem roku.

Petrović je dodao da je za vrhunske menadžere i lidere potrebna motivisanost, upornost, posvećenost, timski rad i spremnost na promene.

U Palati Srbija 350 stipendista imalo je priliku da na štandovima 33 kompanije preda svoje biografije i upozna se sa programima praksi i zaposlenja u firmama koje su članice Srpske asocijacije menadžera.

Fond za mlade talente osnovan je 2008. godine, stipendirano je više od 15.400 studenata i učenika srednjih škola, a država je za to izdvojila oko četiri milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: