Fabrika u Staroj Pazovi izvozi sladoled u 25 zemalja

Nekada mali pogon u Staroj Pazovi, sada fabrika sladoleda Froneri Adriatik, izvozi sladoled u 25 zemalja na tri kontinenta.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

12:59

Fabrika u Staroj Pazovi izvozi sladoled u 25 zemalja
Ilustracija: Depositphotos, AbElenaa

Froneri je saopštio da je fabrika u Staroj Pazovi na putu da postane vodeći proizvođač sladoleda u Jugoistočnoj Evropi, da je u prethodnih pet godina uložio 50 miliona uložio u fabriku i da je prošle godine izvezao sladoleda u vrednosti većoj od 38 miliona evra.

Kako je navedeno, više od 200 različitih proizvoda dolazi sa 13 novih proizvodnih linija u fabrici, među kojima su poznati svetski konditorski brendovi.

Froneri Adriatik je u junu 2018. uložio 20 miliona evra u renoviranje i proširenje nekadašnje fabrike Delta - Nestle u Staroj Pazovi.

Površina stare fabrike je gotovo udvostručena na 24.000 kvadratnih metara, a proizvodni kapaciteti povećani za 60 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: