Na obali Drave otkriveno bogato ležište gasa

Hrvatska naftna kompanija Ina otkrila je komercijalno ležišta gasa na bušotini Severovci-1, na istražnom prostoru Drava-02.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

15:11

Na obali Drave otkriveno bogato ležište gasa
FOTO: Epa, CLEMENS BILAN

Oni su saopštili da je na toj bušotini ispitivanjem u dva gasom zasićena intervala izmerena količina gasa od ukupno 53.000 kubnih metara na dan.

"Samo bušenje i izrada kanala bušotine trajali su četiri meseca, pri čemu je postignuta konačna dubina bušotine od 3.410 metara", navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi Poslovni dnevnik.

Ina planira da nastavi aktivnosti kako bi novootkrivene rezerve gasa narednih godina privela proizvodnji, a ostvarenje plana zavisiće od trajanja postupaka izdavanja svih potrebnih dozvola.

Kompanija će istovremeno nastaviti i sa istražnim radovima na području Drava-02 u koje je do sada uloženo oko 100 miliona kuna (13,5 miliona evra), poručuju iz Ine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: