Nije sve izgubljeno: Srbija i dalje pregovara sa kompanijom "Alibaba"

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić se oglasila povodom pregovora sa kompanijom “Alibaba“.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 19.11.2018.

17:01

Nije sve izgubljeno: Srbija i dalje pregovara sa kompanijom
Ilustracija: Thinkstock

Ona je navela da to što je Ministarstvo potpisalo Ugovor o poverljivosti sa tom kompanijom nalaže stranama da ne objavljuju u javnosti informacije o toku pregovora o saradnji.

"Po završetku pregovora, izdaćemo zajedničko saopštenje o, nadamo se, uspešnim rezultatima i daljim koracima u jačanju saradnje", rekla je Matićeva.

Ona je podsetila da je u septembru na sastanku u sedištu te kompanije sa potpredsednicom "Alibabe" Helen Hu i kompanijskim timom za Evropu dogovoreno da se do kraja godine finaliziraju svi planovi čiji je krajnji cilj plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipej na srpsko tržište, a da se na tržištu Kine promoviše turistička ponuda Srbije.

Podsetimo, "Alibaba" je nedavno najavila gradnju velikog logističkog centra, koji je želela i Srbija, u Belgiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: