Unesite svetske trendove i u svoj dom

Ako razmišljate o novom enterijeru svog doma, a voleli biste da ispratite aktuelne svetske trendove, dobro će vam doći saveti i ideje kako da preuredite prostor u kojem živite.

Promo

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

10:46

Unesite svetske trendove i u svoj dom
FOTO: Depositphotos/VitalikRadko

Od koncepta dizajna enterijera stana, do upotrebe svetlijih boja i prirodnih materijala, postoji mnoštvo opcija za koje biste mogli da se odlučite. Odakle početi? Izbor pada na dnevnu sobu, jer zauzima centralno mesto u svakom domu. Kada kupujete nameštaj, vodite računa o veličini prostora. Ukoliko je vaša dnevna soba manjih dimenzija, nećete imati mnogo izbora. Pokušajte da ne upadnete u zamku iskorišćavanja svakog centimetra i ostavite sobu da “diše”, a velike komade nameštaja rasporedite duž zidova. Ako, pak, imate prostran dnevni boravak, možete postaviti garnituru u sredini sobe – oduševićete se efektom.

Dekoracija zidova je nešto što nikako ne biste smeli da preskočite kad uređujete stan. Gipsane lajsne na zidovima su veoma popularne u Evropi, mada je kod nas taj trend stigao sa zakašnjenjem od nekoliko godina. Lajsne najbolji efekat postižu u takozvanim saloncima, dok se u stanovima u novijim zgradama lajsne uglavnom postavljaju samo na jedan zid. Verujte da je to sasvim dovoljno da vaš životni prostor dobije sasvim drugačiji izgled.

Prilikom odabira kuhinje, prioritet treba da imaju funkcionalne karakteristike koje ona mora da ispuni, u skladu sa vašim navikama. Prostorni kapaciteti kuhinje često su ograničavajući faktor, pa nekad jednostavno nije moguće uklopiti želje sa mogućnostima. Funkcionalnost je u takvim situacijama uslovljena veličinom prostora, pa je potrebno napraviti kompromis i opredeliti se za elemente koji su zaista neophodni. Boju frontova možete uskladiti sa nameštajem u trpezariji, posebno ako ovi delovi čine jednu celinu.

U enterijerima su poslednjih godina veoma zastupljeni prirodni materijali, poput mermera, kojim su posebno bili inspirisani dizajneri kuhinjskih stolova. Trpezarijski sto sa mermernom pločom jednostavno obara s nogu, a vašem domu daje sofisticiranu notu. Kad je oblik stola u pitanju, nemojte se dvoumiti – okrugli su ultimativni hit, a i veoma su zahvalni za porodice sa malom decom jer je manja opasnost od slučajnih povreda.

Trend belih ormarića definitivno je prevaziđen, sada su “in” elementi u boji drveta, čime kuhinja dobija i dozu topline. Prirodne boje i materijali odlično će se uklopiti i dugo će trajati. Boja kućnih aparata menja se na svakih nekoliko godina, pa je tako prošlo vreme pastelnih boja. U trendu je crna boja na uređajima od nerđajućeg čelika, a frižideri, rerne ili mašine za pranje sudova u tamnoj nijansi odlično se uklapaju uz kuhinjske elemente visokog sjaja.

Obratite pažnju i na detalje. Možda će vas to iznenaditi, ali česme i slavine u zlatnoj boji vratile su se u modu. Zlatni dekorativni elementi oplemenjuju kuhinje, ali i kupatila, dajući im otmeniji izgled. Možda će vam to u početku delovati pomalo neobično, ali čim se naviknete pitaćete se zašto ste toliko dugo čekali da zamenite hladne srebrne slavine.

Sve je to sjajno, pomislićete, ko ne bi voleo da živi u stanu uređenom i opremljenom prema poslednjim trendovima… Ali, verovatno se pitate gde naći novac za takav poduhvat. Ne biste baš da se odreknete letovanja i ušteđevinu za more potrošite na opremanje stana, a ništa drugo vam ne pada na pamet. Na korak ste od toga da odustanete i kažete zbogom svim onim sjajnim idejama za opremanje stana. Ne očajavajte i ne odričite se svojih snova, jer Addiko banka ima rešenje za vas.

Uz Blic keš kredit ponudu Addiko banke, moći ćete da ostvarite svoje planove, jer vam je na raspolaganju pozajmica u iznosu do 600.000 dinara. Blic keš kredit se dobija brzo i lako, bez nepotrebnog čekanja u redu i bez dodatne „papirologije“. Mesečna rata je fiksna tokom celog perioda otplate kredita, nema troškova obrade kredita i povlačenja izveštaja iz Kreditnog biroa, a nije obavezan ni prenos zarade. Period otplate je od 12 do 60 meseci . Sve što treba jeste da posetite najbližu poslovnicu Addiko banke i vaš dom će dobiti potpuno nov izgled.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: