Srbija 4

14.06.2024.

20:33

Poslodavci, ovo će vas rešiti muka: Evo kako da ne izgubite zaposlene

Hibridni rad smanjuje stopu napuštanja kompanija za 1/3 prema novoj studiji sa Stanforda, koju je radio ekonomista Nik Blum.

Izvor: bizlife.rs

Poslodavci, ovo će vas rešiti muka: Evo kako da ne izgubite zaposlene
Lee Charlie/Shutterstock

Podeli:

Studija je otkrila da u jednoj firmi hibridni rad nije imao nikakav uticaj na performanse, kao i da je povećao zadržavanje.

Hibrid ne ide nikuda – a to bi moglo da bude dobro za zadržavanje zaposlenih, prema novom istraživanju.

Nik Blum, ekonomista sa Stanforda i stručnjak za rad od kuće, koautor je rada o uticaju hibridnog režima u velikoj, multinacionalnoj kineskoj tehnološkoj kompaniji Trip.com, tokom šest meseci između 2021. i 2022. Zaposleni koji su učestvovali u istraživanju radili su tri dana u nedelji u kancelariji i dva dana od kuće.

Rad, objavljen u naučnom časopisu Nature, otkrio je da hibridni rad nije uticao na poslovne performanse. U stvari, zadovoljstvo poslom se povećalo, a stopa napuštanja je smanjena za trećinu. Za "one koji nisu menadžeri, zaposlene žene i one koji putuju na posao", pad je bio posebno značajan, navodi se u izveštaju.

Hibridni rad – benefiti

Dobitak od zadržavanja hibridnog rada bi mogao da bude izuzetno veliki za bilo koji posao, bilo da se radi o malom startapu u SAD ili većoj organizaciji.

"Napuštanja kompanije su zaista skupa… To je samo ogromna količina vremena za HR, menadžere, i košta mnogo desetina hiljada dolara", naveo je Blum.

Menadžeri su bili skeptični u pogledu uticaja hibridnog rada na produktivnost, ali su nakon studije imali potpuno pozitivan stav. Za Bluma, ovo ukazuje na negativnu percepciju koju su neki lideri imali o radu na daljinu.

"Ali to nije hibrid", istakao je on.

Dok je rad na daljinu uticao kod nekih na pad produktivnosti, hibrid se pojavio kao najpoželjniji i najčešći aranžman sa mogućnostima rada od kuće od pandemije, navodi Gallup.

Zaposleni koji rade hibridno, lideri i menadžeri hvale prednosti poput boljeg balansa između posla i privatnog života, smanjenog sagorevanja i veće efikasnosti, prema Galupovom izveštaju. To ne znači da nema izazova – i zaposleni i menadžeri su identifikovali probleme sa saradnjom i kulturom na radnom mestu.

Sa ovim novim otkrićima, zaključio je Blum, "dokazi su protiv pozivanja ljudi da dolaze pet dana u nedelji".

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

1 d

Svet

Nemci se "rešavaju" Kineza

Nemačka će u narednih pet godina ukloniti komponente koje proizvode kineske kompanije Huavej i ZTE iz svoje 5G bežične mreže.

19:56

13.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

6 h

Podeli: