Društvo 1

14.06.2024.

21:05

Otvoren novi vrtić: Prima 80 mališana

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović i predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović danas su svečano otvorili novoizgrađeni vrtić u okviru PU "Poletarac" u Merošini.

Izvor: TV Zona plus

Otvoren novi vrtić: Prima 80 mališana
Gordine N/Shutterstock

Podeli:

Novi objekat, koji se prostire na površini od oko 640 kvadrata i u čiju izgradnju je uloženo više od 53 miliona dinara, obezbediće 80 novih mesta za mališane koji će biti podeljeni u četiri grupe.

"Izgradnjom ovog objekta nastavljamo sa sprovođenjem naše obrazovne politike koja ima za cilj povećanje obuhvata dece sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ministarstvo prosvete daje podršku roditeljima, lokalnoj samoupravi, kao i našim najmlađim sugrađanima, jer ulaganjem u njihovo obrazovanje stvaramo osnov za zdravo i srećno detinjstvo, a samim tim i uspešnu budućnost", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović i podsetio da se širenje kapaciteta predškolskih ustanova u Srbiji sprovodi u okviru projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" uz podršku Svetske banke.

Ministarstvo prosvete je u prethodnom periodu, u okviru Projekta, adaptiralo šest prostorija za rad u pet sela opštine Merošina, zahvaljujući čemu je primljeno više od 200 mališana u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja u prethodne četiri godine. Obezbeđen je besplatan prevoz za decu iz udaljenih područja, a organizovane su i radionice za roditelje iz socijalno osetljivih grupa. Za ove aktivnosti Merošina je dobila bespovratna sredstva u vrednosti od 7,3 miliona dinara.

"Opština Merošina i PU Poletarac imaju čast i zadovoljstvo da danas zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu prosvete Zoranom Kasalovićem svečano otvore novi vrtić u Merošini. Nova zgrada „Poletarca” nam ukida liste čekanja, olakšava i ulepšava boravak dece u samom vrtiću, omogućava roditeljima da se radno angažuju imajući gde da povere svoje mališane. Na nama kao JLS zajedno sa ministrstvom je da nastavimo da nižemo ovako uspešne projekte i omogućavamo bolje uslove za život mladim roditeljima i podstičemo natalitet", izjavio je predsednik opštine Merošina Saša Jovanović.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: