Prvi put u istoriji: Kralj Evrope je električni automobil

Po svemu sudeći, prvi put se desilo da je električni automobil najprodavaniji u Evropi na godišnjem nivou.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2024.

15:09

Prvi put u istoriji: Kralj Evrope je električni automobil
Foto: Shutterstock/Evo2Drive

Prema nezvaničnim informacijama koje je preneo sajt Automotive News pozivajući se na pouzdane izvore, Tesla Model Y je bio najprodavaniji automobil u Evropi u 2023. godini.

Navodi se da je prodato više od 254.000 primeraka, i dodaje se da je to prvi put u istoriji da je najprodavanijj model ujedno i električni.

Prvih pet automobila po broju prodatih primeraka, prenosi isti sajt, kopmletiraju Dacia Sandero, Volkswagen T-Roc, Peugeot 208 i Renault Clio.

Ovo i ne čudi, s obzirom na to da su upravo ovi modeli bili u samom vrhu po prodaji tokom čitave 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: