Hyundai Ioniq 6 u pretprodaji od 9. novembra FOTO

Kupci mogu unapred da naruče jedan od 2.500 ekskluzivnih primeraka ograničene serije novog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2022.

12:27

Hyundai Ioniq 6 u pretprodaji od 9. novembra FOTO
Foto: Hyundai promo

Hyundai je najavio početak pretprodaje modela Ioniq 6 First Edition dugog dometa, drugog vozila u liniji brenda Ioniq namenjenoj električnim vozilima.

Ioniq 6 First Edition ograničen je na 2.500 primeraka i biće dostupan za početak samo na ključnim tržištima Hyundai električnih vozila: Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Norveškoj i Holandiji.
Foto: Hyundai promo
Auto je izrađen električno-globalnoj modularnoj platformi E-GMP, a opremljen je nizom naprednih tehnologija. Krasi ga prostrani enterijer.

Pored toga, pruža autonomiju do 614 kilometara sa jednim punjenjem (WLTP norma, kombinovano). Ovo je, između ostalog, postignuto ultraniskim koeficijentom otpora vazduha od samo 0,21, zahvaljujući nisko postavljenoj prednjoj površini i aktivnim vazdušnim zakrilcima na prednjem delu.
Foto: Hyundai promo
Kako je ranije saopšteno, Ioniq 6 dugog dometa biće ponuđen sa pogonom na zadnje i sve točkove, a varijanta sa dva elektromotora ima kombinovanu snagu od 325 KS i razvija 605 Nm obrtnog momenta. To će omogućiti automobilu da ubrza 0-100 km/h za 5,1 sekundu.

Inače, pored ove, kasnije će biti dostupna i bazična verzija sa baterijom kapaciteta 53 kWh i jednim električnim motorom postavljen pozadi. Hyundai nije otkrio snagu ovog motora, ali se ranije spominjalo da će imati oko 218 KS (160 kW).
Foto: Hyundai promo
Ioniq 6 podržava punjenje od 400 V i 800 V, što je značajno jer je tehnologija od 800 V uglavnom ograničena na premijum električna vozila.

Hyundai navodi da će zahvaljujući tome brzi DC punjač od 350 kW omogućiti da se baterija napuni 10-80% kapaciteta za samo 18 minuta.

Kada je reč o dimenzijama, dužina modela Ioniq 6 je 4.855 mm, širina 1.880 mm, a visina 1.495 mm). Međuosovinsko rastojanje je čak 2.950 mm. Putnička kabina je stoge izuzetno prostrana i komforna, dok je komandna tabla gotovo potpuno digitalizovana.
Foto: Hyundai promo
Kupci na navedenim odabranim tržištima će imati priliku da unapred poruče Ioniq 6 First Edition onlajn preko namenske Hyundai web lokacije, kada proces pretprodaje počne 9. novembra 2022. u 10 sati po centralnoevropskom vremenu.

Tu će moći da izaberu željeni eksterijer između četiri dostupne boje.

Kako navodi kompanije, rezervacije za Ioniq 6 First Edition biće ograničene na jednu po kupcu po principu "ko prvi dođe, biće prvi uslužen", pošto je serija ograničena na 2.500 jedinica.

Planirano je da ovi automobili budu isporučeni kupcima u martu i aprilu 2023. Cena za sada nije saopštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: