Škoda na sajmu u Beogradu izlaže dva električna modela

Na izložbenom štandu u Hali 1 Beogradskog sajma, pored dobro poznatih modela, biće predstavljeni i električni SUV modeli koji do sada nisu viđeni na našem tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2022.

13:25

Škoda na sajmu u Beogradu izlaže dva električna modela
Škoda Enyaq Coupe RS iV (Foto: Škoda)

Škoda dobre prodajne rezultate na našem tržištu želi da kruniše novim modelima na struju, čime se češki proizvođač okreće budućnosti koja je, što se tiče elektrifikacije auto-industrije, već uveliko počela.

"Ako bismo hteli u samo nekoliko reči da opišemo kako će Škoda izgledati u budućnosti, rekli bismo da će nastojati da bude internacionalnija, električnija i digitalnija", kažu u toj kompaniji.
Škoda Enyaq iV (Foto: Škoda)
Trendovi kojima se teži su: smanjenje emisija, a sa tim je povezana i elektrifikacija i digitalizacija. Jedan od osnovnih prioriteta brenda je da do 2030. godine postane jedna od pet najprodavanijih auto-marki u Evropi.
Škoda Fabia (Foto: Škoda)
U skladu sa temom ovogodišnjeg sajma automobila, jedan od osnovnih prioriteta kompanije Škoda Auto je smanjenje emisije izduvnih gasova, kao i implementacija ekoloških normi u proces proizvodnje.
Škoda Karoq - redizajn (Foto: Škoda)
Što se tiče sajma u Beogradu, koji se ove godine održava u izmenjenom terminu od 12. do 15. maja, pod nazivom DDOR ECO BG CAR SHOW, češki proizvođač će se publici predstaviti sledećim modelima:

ŠKODA FABIA – najprodavaniji model brenda u Srbiji u 2021. godini

ŠKODA KAROQ – redizajnirani SUV model u SportLine verziji

ŠKODA OCTAVIA COMBI G-TEC – verzija sa pogonom na benzin i CNG

ŠKODA ENYAQ iV – prvi električni SUV model brenda

ŠKODA ENYAQ COUPE RS iV – sportska RS verzija električnog SUV modela
Škoda Octavia Combi G-Tec (Foto: Škoda)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: