Da li Ford "diže ruke" od Evrope?

Američki proizvođač automobila Ford će ukinuti 12.000 radnih mesta u Evropi do 2020. godine kako bi svoje poslovanje vratio na staze profita.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

17:35

Da li Ford

Kako je saopšteno iz kompanije, već je obustavljena proizvodnja u tri Fordove fabrike u Rusiji, u toku je zatvaranje fabrika u Francuskoj i Velsu, a smanjen je broj smena u fabrikama u Španiji i Nemačkoj.

Smanjenje broja zaposlenih, koje će pogoditi 12.000 radnika u pogonima u potpunom vlasništvu Forda ali i u mešovitim preduzećima te kompanije u Evropi, biće realizovano prvenstveno kroz program dobrovoljnog odlaska radnika, prenosi Rojters.

Izazovi investiranja u električna, hibridna i autonomna vozila, dok se istovremeno moraju izvršiti popravke motora kako bi se zadovoljili nove propisi o čistom vazduhu, primorali su proizvođače automobila u celom svetu da smanje fiksne troškove i pojednostave svoje portfelje modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: