Budući BMW automobili će imati ogroman zakrivljen displej FOTO

BMW je nedavno predstavio svoj "put elektrifikacije" koji najavljuje 25 elektrifikovanih modela do 2025, a jedan od njih biće iNext.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2019.

09:00

Budući BMW automobili će imati ogroman zakrivljen displej FOTO
Vision iNEXT Concept 2018 (Foto: BMW promo)

Iako je premijera najavljena za 2021, model koji će se u serijskoj proizvodnji verovatno zvati BMW i5, Bavarci su već počeli promotivnu kampanju.

Prikazana je jedna "tizer" fotografija unutrašnjosti automobila gde dominira masivni zakrivljeni displej.

Ovaj ekran će integrisati kontrolnu tablu i centralni panel sa multimedijalnim sistemom umesto standardna dva displeja kao što je običaj u savremenim premijum automobilima.

Potpuno digitalni veliki ekran će biti orijentisan ka vozaču, a iz BMW tvrde da će biti napravljen od materijala visokog kvaliteta.
Foto: BMW promo
BMW nije prvi proizvođač koji uvodi veliki ekstra-široki displej, s obzirom da je već predstavljen u malom električnom gradskom automobilu Honda E.

Pročitajte još Pogledajte put kojim će da se kreće BMW FOTO

Međutim, japanski proizvođač se odlučio da poveže nekoliko individualnih ekrana umesto jednog ogromnog kao u iNext.

Što se tiče specifikacija, iNext, odnosno i5 će imati autonomoju od 600 kilometara prema WLTP standardima i treći nivo autonomne vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: