Ford sprema svoj odgovor na Porsche Panameru

Američki Ford planira da potpuno "renovira" svoju kompletnu liniju automobila uz fokus na SUV, krosovere i kamionete, ali će "seču" sedana i hečbeka preživeti i Mustang.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2018.

14:20

Ford sprema svoj odgovor na Porsche Panameru

Ali ne samo da je "preživeo", nego će Mustang dobiti i znatno veću ulogu od dosadašnje, jer Ford osim što planira električni krosover baziran na Mustangu, navodno želi da napravi i sedan sa četvoro vrata u kupe stilu.

Taj Mustang bi pokretao V8 agregat pa bi bez sumnje na tržištu bio konkurencija vladarima klase poput Audija A7 i pre svih Porsche Panameri.

Pomenuti V8 bi navodno koristio tehnologiju sličnu onoj iz manjih EcoBoost motora, ali bi ova 5,0-litarska jedinica imala dva turba, po jedan za svaki cilindarski blok.

Ako dobije zeleno svetlo, ovaj Mustang sa četvoro vrata će stići najverovatnije tek sa novom generacijom modela, ali nije nemoguće da se pomenuti V8 agregat u jednom trenutku nađe i u standardnoj verziji Mustanga sa dvoja vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: