Nova vest
Košarka 4

28.4.2024.

12:05

Sin Peđe Stojakovića doneo važnu odluku za svoju karijeru

Sin proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Stojakovića Andrej, promenio je Univerzitet.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Profimedia

On je napustio Stenford i preselio se na Kalifornija koledž, gde će nastaviti da se usavršava i košarkaški napreduje, do prelaska na viši nivo igre i takmičenja, odnoso NBA.

Trener "Golden Bersa" Mark Madsen od naredne sezone brinuće o razvoju Stojakovića juniora koji, podsetimo, u perspektivi ima pravo igranja i za Grčku i za Srbiju.

Tu odluku još nije doneo.

"Obavili smo mnogo razgovora o razvojnom planu, kako bih ja u Kaliforniji mogao da izgledam. Sve u svemu, doslednost u tome da me regrutuju, da provode vreme sa mnom i mojom porodicom je bila presudna da prihvatim njihov poziv", rekao je Stojaković.

Stojaković je kao "frešmen" za Stenfod beležio 7,7 poena, 3,4 skoka i 0,9 asistencija u proseku po utakmici, na 32 meča,

Deset puta je bio starter.

Odlučio je da napusti Stenford pošto je trener ekipe Džerod Hes dobio otkaz. Pored Kalifornija univerziteta, za Stojakovića su bili zainteresovani Kentaki, Severna Karolina i Mičigen.

"Došao mi je kući iste nedelje kada sam se prijavio za transfer", kaže o novom treneru Stojaković.

Madsen kao igrač ima dve NBA titule sa Lejkersima, bio je rival Peđi u igračkim danima.

Sada će trenirati juniora.

"Priče i iskustva koje je imao da podeli sa mojim ocem kada smo se sreli prvi put su uticale da se brzo povežemo. Ono što želi da postigne za svoj tim, ali i viziju koju ima za mene, to želim i ja. On zaista veruje u mene i stručni štab zaista veruje u mene. To je sve što neko poput mene može tražiti", izjavio je Andrej Stojaković.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu