Audi S8 stiže na jesen

Sportska verzija Audijeve sedan perjanice S8 naći će se na tržištu tokom ove godine, prenosi Auto Bild.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

20:00

Audi S8 stiže na jesen
Audi A8

Ne očekuju se revolucionarne promene dizajna enterijera, uz suptilnu sportsku spoljašnju liniju i četvorostruki izduvni system.

Velike felne su uparene sa posebnim kočionim setom neophodnim za S8, za koje većina ljudi kojima brzina nije u prvom planu neće ni primeti raziku u odnosu na standardnu verziju.

Auto Bild ne odbacuje mogućnost "daunsajzinga" motora na biturbo 2,9-litarski V6, ali nema sumnje da će u ponudi biti i 4,0-litarski V8 sa dva turbopunjača.

Ovaj agregat bi trebalo da bude umnogome sličan pogonu iz Porsche Panamera Turbo, a očekuje se da proizvodi više od 500 KS.

Novi S8 bi mogao da bude otkriven u Parizu početkom oktobra, a na tržištu se očekuje krajem ove ili početkom sledeće godine.

S8 Plus bi mogla da zameni E-Tron verzija kojoj će fokus biti na performansama, a ne na efikasnosti. Spekuliše se da će dobiti električni pogon iz Panamera Turbo S E-Hybrida koji ima skoro 700 KS.

Što se tiče RS8, teško da će se pojaviti s obzirom da je Audio prioritet sa RS oznakom u SUV klasi, iako je kompanija iz Ingolštata lansirala RS5 Sportback.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: