Cupra debituje kao brend u Ženevi sa Atecom od 300 ks

Po prvi put Cupra modeli neće nositi značku Seata, već sopstveni amblem.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

09:10

Cupra debituje kao brend u Ženevi sa Atecom od 300 ks
Cupra Ateca

Seat je krajem januara najavio da će njegovi modeli visokih performansi biti komercijalizovani isključivo pod oznakom podbrenda Cupra, a sada su objavljene prve fotografije i tehnički podaci SUV-a Cupra Ateca, ali i koncepta buduće Cupra Ibize i trkačkog TCR-a.
Cupra Ateca
Cupra Ateca je zvanično prvi model koji nosi novi amblem na maski hladnjaka.

Automobil je pogonjen 2.0 turbo benzincem sa 300 ks (221 kW), a snaga se prenosi na sva 4 točka putem automatizovanog sedmostepenog DSG menjača sa duplim kvačilom. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,4 s, dok je maksimalna brzina 245 km/h.
Cupra Ateca
Vozilo je standardno opremljeno adaptivnim ogibljenjem, koje ima 6 predefinisanih načina podešavanja: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road i CUPRA mod.

Spoljašnjost je unapređena dodacima karakterističnim za automobile visokih performansi, poput sportskih branika, zadnjeg spojelra, aerodinamičkih elemenata na sajtnama, a promenjen je i dizajn maske hladnjaka na kojoj se sada nalazi nova, Cupra značka.
Cupra Ateca
Oznaka Cupra, osim na zadnjem delu vozila, vidljiva je i na prednjem braniku, a automobil je postavljen na 19 inčne alu felne.

Stilske razlike u odnosu na standardnu Atecu upotpunjuju četiri izduvne cevi.
Cupra Ateca
Unutrašnjost je presvučena Alcantarom, dok su pedale nožnih komadi tradicionalno od aluminijuma.

I u kabini je Seatov amblem zamenjen oznakom novog podbrenda, a u standardnu opremu spadaju, između ostalog, beskontaktno otključavanje i startovanje motora, bežični punjač smartfona, kamera koja pokriva 360 stepeni oko automobila, osmoinčni ekran multimedijalnog sistema, digitalalna instrument tabla...
Cupra Ibiza
Kupcim je na raspolaganju i opcioni Performance paket koji obuhvata 18 inčne Brembo kočnice, ukrasne detalje od ugljeničnih vlakana i sedišta presvučena kožom.

Ekskluzivna sportska sedišta biće dostupna od polovine 2019. godine.
Cupra Ibiza
Cupra Ateca imaće zvaničnu premijeru na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, gde će joj društvo praviti koncept buduće Cupra Ibize.

Pored ova dva vozila, publika u Ženevi imaće priliku da vidi i koncept trkačkog Cupra TCR automobila koji će se takmičiti u sezoni 2018.
Cupra TCR
Pod kupolama ženevskog sajma biće izložen i jedan Cupra model koji je zadržao oznaku Seat, a to je Leon Cupra R ST.

Automobil je takođe opremljen 2.0 turbo benzincem sa 300 “konja”, DSG menjačem i pogonom na sva 4 točka.
Seat Leon Cupra R ST
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: